Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Ποια είναι η πρώτη σκέψη που κάνεις όταν ακούς τη λέξη μοναξιά;

Ποια είναι η πρώτη σκέψη που κάνεις όταν ακούς τη λέξη μοναξιά;

Όταν ακούς τη λέξη μοναξιά, ποια είναι η πρώτη σκέψη που κάνεις; Πως νιώθεις; Τη φοβάσαι ή την αποζητάς και την απολαμβάνεις; Αν σε τρομάζει, καλό θα ήταν να αφιερώσεις λίγο χρόνο να σκεφτείς γιατί σου συμβαίνει αυτό.

Μπορεί όλα όσα σου προκαλεί η ιδέα του να μείνεις μόνη (μόνος) σου, να έχουν προκύψει από βιώματα της παιδικής σου ηλικίας. Αν για παράδειγμα ένιωθες το αίσθημα της εγκατάλειψης όταν οι γονείς σου έφευγαν για τη δουλειά τους, όταν απουσίαζαν πολλές ώρες ή έφευγαν για ταξίδι.

Μπορεί ακόμη να είχες υποστεί την απομόνωση ως τιμωρία για κάποιες πράξεις σου που δεν ενέκριναν οι δικοί σου. Κι αυτό να σε κάνει όχι μόνο να αποφεύγεις να μένεις μόνη (μόνος), αλλά να συμβιβάζεσαι ακόμη και με λάθος παρέα ή λάθος σύντροφο υπό την «απειλή» της μοναξιάς.

Όμως υπάρχει και μια άλλη εκδοχή. Ξέρεις, ο ήχος της μοναξιάς μπορεί είναι είτε η απόλυτη σιωπή, είτε μια εκκωφαντική βαβούρα. Τι εννοώ; Θα καταλάβεις αμέσως.

Υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν πως και πως να μείνουν μόνοι τους ή ακόμη το επιδιώκουν για να περάσουν χρόνο με τον εαυτό τους, απολαμβάνοντας ήρεμα και ανενόχλητοι την ησυχία τους.

Για άλλους οι στιγμές της μοναξιάς είναι μαρτύριο κι εφιάλτης. Ο εγκέφαλός τους παίρνει φωτιά. Βρίσκονται αντιμέτωποι με τον ίδιο τους τον εαυτό. Ένας καταιγισμός σκέψεων ξεπροβάλει ακούσια και βασανιστικά. Οι προβληματισμοί που είχαν κρυφτεί σε όλες τις σκοτεινές γωνιές του μυαλού εμφανίζονται και αναζητούν λύσεις.

Σε ποια κατηγορία ανθρώπων ανήκεις; Αν τρέμεις και μόνο στη σκέψη της μοναξιάς, χρειάζεσαι βοήθεια. Είναι απαραίτητο να επιστρατεύσεις την εσωτερική σου δύναμη και τη λογική. Να βάλεις τάξη στις σκέψεις σου χωρίς αναβολή και εν συνεχεία να προσπαθήσεις να ανακαλύψεις πόσα πολλά μπορείς να κάνεις για εσένα με …εσένα. Θα σε βοηθήσει πολύ να φτιάξεις μια λίστα με ευχάριστα πράγματα που θα σου προσφέρουν ικανοποίηση και χαρά σε στιγμές μοναξιάς. Έτσι, κάθε φορά θα ανατρέχεις σε αυτή για να δεις τις εναλλακτικές σου.

Όταν τακτοποιήσεις τα «μέσα σου» και τις σκέψεις σου, θα νιώσεις καλύτερα με τον εαυτό σου. Το αποτέλεσμα θα είναι να μπορέσεις να περνάς καλά χωρίς να πανικοβάλεσαι, χωρίς να έχεις κάποιον ανάγκη. Επίσης θα μπορέσεις επιτέλους να επιλέξεις τους ανθρώπους που σου ταιριάζουν περισσότερο (συνεργάτες, φίλους, σύντροφο κλπ), χωρίς να κάνεις αχρειαστούς ή ακόμη και επιβλαβείς και επικίνδυνους σ

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.