Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Πινέλα make up: πως να τα φροντίζετε

Πινέλα make up: πως να τα φροντίζετε

Τα πινέλα που χρησιμοποιούμε για το μακιγιάζ μας καθημερινά ,εκτός του ότι λερώνονται, συγκεντρώνουν και αρκετά μικρόβια. Μια πολύ καλή ερώτηση είναι πόσο συχνά πρέπει να τα πλένουμε.

Έχω μια άλλη ερώτηση. Πόσο συχνά κάνετε μπάνιο ή λούζετε τα μαλλιά σας; Σίγουρα όχι λιγότερο από μια φορά την εβδομάδα. Άρα, αφού και τα πινέλα είναι φτιαγμένα από…τρίχες, γιατί να μην κάνετε κάτι αντίστοιχο με τα πινέλα σας; Σίγουρα μέσα στην εβδομάδα συσσωρεύουν σμήγμα από το δέρμα μας, σκόνη και βακτήρια. Πραγματικά αν εξετάζαμε τα πινέλα μας με μικροσκόπιο, δε θα μπορούσαμε να τα αφήσουμε ξανά άπλυτα.

Το καλύτερο και πιο εξειδικευμένο προϊόν για να πλύνουμε τα πινέλα μας είναι το λεγόμενο Brush Cleanser. Πολλές εταιρείες έχουν τέτοιο προϊόν,όπως πχ η  MAC, η NYX, CLINIQUE, Bobbi Brown . Δεν είναι ακριβό αν σκεφτεί κανείς ότι είναι ένα σχετικά μεγάλο μπουκάλι. Και επίσης χρειάζεται μικρή ποσότητα κάθε φορά, την οποία βάζεις πάνω σε χαρτί ή βαμβάκι και περνάς ελαφρά τα πινέλα μέχρι να μένει καθαρό.

Βέβαια υπάρχουν κι άλλοι τρόποι. Ο ένας είναι με ένα απολυμαντικό σαπούνι, όπως το Dettol. Βρέχουμε καλά τα πινέλα και τρίβουμε την τρίχα απαλά πάνω στο σαπούνι και ξεπλένουμε μέχρι να βγαίνει καθαρό το νερό. Στραγγίζουμε καλά τις τρίχες κάθε πινέλου και μετά τα τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας ή μια πετσέτα για να στεγνώσουν.

Ο άλλος τρόπος είναι να τα πλύνουμε με σαμπουάν. Το σαμπουάν δεν απολυμαίνει όμως. Έτσι αφού πλύνουμε τα πινέλα με σαμπουάν, βάζουμε σε χαρτί κουζίνας ή βαμβάκι λίγο οινόπνευμα τα περνάμε απαλά.

Υπάρχει επίσης ένα πολύ βοηθητικό “βουρτσάκι” που λέγεται brush scrubber και βοηθάει πολύ στο πλύσιμο των πινέλων μας!

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.