Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Πείτε ΟΧΙ στις Fad Diets

Πείτε ΟΧΙ στις Fad Diets

Σκέψεις του τύπου «σε ένα μήνα παντρεύομαι, θέλω να χάσω 10 κιλά», ή «δεν έχω καθόλου υπομονή, θέλω να χάσω κιλά πολύ γρήγορα», υπάρχουν στο μυαλό πολλών ανθρώπων.

Οι σκέψεις αυτές είτε δεν πραγματοποιούνται ποτέ, είτε τις περισσότερες φορές γίνονται πράξη, ακολουθώντας μία από τις Fad Diets, τις δίαιτες δηλαδή εκείνες που προωθούν την βραχυπρόθεσμη απώλεια βάρους, συνήθως χωρίς την ανησυχία για την μακροπρόθεσμη διατήρηση της απώλειας αυτής.

Πώς αναγνωρίζουμε μια ανορθόδοξη δίαιτα;

– Υπόσχεται άμεσα αποτελέσματα

– Προωθεί τη μονοφαγία

– Αποκλείει συγκεκριμένες ομάδες τροφίμων

– Παρουσιάζει συγκεκριμένα τρόφιμα ως θαυματουργά ή λιποδιαλυτικά

– Έχει μια ιδιαίτερη ανισορροπία σε μακροθρεπτικά συστατικά

– Διαχωρίζει τα τρόφιμα σε καλά και κακά

– Προωθεί ή αποκλείει συγκεκριμένους συνδυασμούς τροφίμων

– Προωθεί συγκεκριμένα προϊόντα ή συμπληρώματα διατροφής για ενίσχυση της δίαιτας

– Προωθεί την αποχή από την άσκηση για όσο διαρκεί η δίαιτα

 

Συνήθως αυτές οι δίαιτες αναφέρονται μόνο στα «θαυματουργά» αποτελέσματα που έχουν στην εξωτερική εμφάνιση, χωρίς καμία αναφορά σε ενδεχόμενες παρενέργειες.

Πηγή

 

Οι δίαιτες αυτές υιοθετούνται συνήθως από ανθρώπους που χρειάζονται μεν δίαιτα, αλλά που αναζητούν κάτι μαγικό και γρήγορο, αντί να ακολουθήσουν μια σωστή και υγιεινή διατροφή. Καταφεύγουν έτσι, σε μαγικά ζουμιά, μονοφαγικές δίαιτες, γενικά σε οτιδήποτε υπόσχεται εύκολη και γρήγορη απώλεια βάρους.

Στο πλαίσιο αυτής της διαρκώς γιγαντούμενης βιομηχανίας αδυνατίσματος, κάποιες από τις δίαιτες των σταρ (ή των κάθε λογής… doctors) πήραν τη μορφή βιβλίων και έλαβαν αμέσως θέση στα «ευπώλητα» των βιβλιοπωλείων ανά τον κόσμο. Οι περισσότερες όμως από τις δίαιτες αυτές δεν βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα, αλλά σε ιστορίες ανθρώπων, ενώ άλλες, ενώ ξεκινούν έχοντας στη βάση τους επιστημονικές αρχές, ενσωματώνουν κάτι αστήριχτο και παρασύρουν σε μαγικές λύσεις που δεν υπάρχουν.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.