Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Πασχαλινό “Κορωνοϊο”-τραπέζι

Πασχαλινό “Κορωνοϊο”-τραπέζι

Χριστός Ανέστη! Κυριακή του Πάσχα εν καιρώ πανδημίας. Ε και; Σιγά μην αφήσουμε έναν ιό να διώξει το χαμόγελο από τα χείλη, το τραγούδι, την προετοιμασία του πασχαλινού τραπεζιού.

Ακόμη και μόνοι να είστε. Στρώστε το τραπέζι σας όμορφα, φορέστε τα καλά σας, και καλέστε τους αγαπημένους σας μέσω viber, skype, zoom, να φάτε όλοι μαζί! Ας είναι καλά η τεχνολογία!

Αλήθεια τι θα μαγειρέψετε σήμερα; Ξύπνησα με ωραία μαγειρική διάθεση, νοικοκυρά ούσα, και θέλησα να μοιραστώ μαζί σας το μενού μου.

Τέτοιες μέρες συνήθως είμασταν οικογενειακώς στην Ελλάδα. Στην περιοχή μας, τη Βοιωτία, στο χωριό Άνω Σούρπη. Ένα χωριουδάκι χωρίς μόνιμους κατοίκους πλέον. Οι γονείς μου έχουν φτιάξει ένα μικρό, πέτρινο σπιτάκι με υπέροχο κήπο και παραδοσιακό φούρνο. Να φανταστείτε ότι δεν έχουμε ρεύμα. Γεννήτρια! Έχω να σας πω ιστορίες απίστευτες! Αλλά τώρα ήθελα να σας πω ότι σαν το αρνάκι και το κατσικάκι που ψήνει ο μπαμπάς μου δεν υπάρχει πουθενά!!!Του χρόνου!

Φέτος το αρνάκι θα γίνει στο φούρνο γεμιστό με μελιτζάνες και γραβιέρα. Χαρτόδεμα. Σιγοψημένο, μυρωδάτο και λαχταριστό. Φυσικά δε γίνεται να λείπει μια πίτα από το τραπέζι. Επέλεξα να κάνω μια εύκολη και όχι πολύ παχυντική τυρόπιτα. Πατσαβουρόπιτα με light φέτα και δυόσμο.

Μην ξεχάσω το ψωμάκι μου. Τελευταία κάνω μια υπέροχη συνταγή χωρίς μαγιά, αλλά με μπύρα και λίγο μέλι. Έβαλα και γλυκάνισο και λίγο μαχλέπι σήμερα.

Τα κόκκινα αυγά, το τζατζίκι, η σαλάτα, θα συμπληρώσουν το μενού. Και για το τέλος…το ελαφρύ γλυκάκι μου. Το ονομάζω μους λεμόνι! Τη συνταγή σας την είχα δώσει τα Χριστούγεννα.

Με καλή διάθεση, και με τη βοήθεια της τεχνολογίας όπως είπαμε, δε θα μας λείψει τίποτα!

Χρόνια πολλά με υγεία!

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.