Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Παγκόσμια ημέρα αυτισμού, μήνας αυτισμού. Ένας συνεχής αγώνας…

Παγκόσμια ημέρα αυτισμού, μήνας αυτισμού. Ένας συνεχής αγώνας…

Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (World Autism Awareness Day) καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, (Ψήφισμα 62/139) στις 18 Δεκεμβρίου 2007 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου.

Σκοπός της, είναι να ενημερώσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τον αυτισμό και τα βήματα που πρέπει να γίνουν  ώστε να μπορέσουν τα παιδιά με αυτισμό να ενταχθούν στην κοινωνία. Γιατί τα παιδιά αυτά, χρειάζονται την αγάπη μας, την στοργή μας, την κατανόηση μας και να τα αποδεχτούμε όπως είναι! Ο όρος «αυτισμός» προέρχεται από την λέξη «εαυτός» και δηλώνει μία πολύπλοκη και περίπλοκη διαταραχή που εμφανίζεται κατά την ανάπτυξη ενός παιδιού.

Τα χαρακτηριστικά του αυτισμού, εκδηλώνονται με διάφορους τρόπους. Π.χ. έλλειψη επικοινωνίας, επαναλαμβανόμενες στερεοτυπικές κινήσεις και συμπεριφορές. Αρκετά αυτιστικά άτομα, δεν μπορούν να μιλήσουν ή δεν μπορούν να έχουν ικανοποιητικό βαθμό συγκέντρωσης ή ακόμη εμφανίζουν κάποιου βαθμού νοητική υστέρηση.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, μόνο στην Αμερική, 1 στα 110 παιδιά, έχει κάποια μορφή αυτισμού και υπάρχει μία μεγάλη αύξηση κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες. Η αιτία του αυτισμού, είναι άγνωστη αν και υπάρχουν κάποιες θεωρίες κληρονομικότητας χωρίς να έχουν τεκμηριωθεί πλήρως. Αν και ο αυτισμός δεν θεραπεύεται, η γρηγορότερη διάγνωση του και η  εξειδικευμένη θεραπευτική εργασία, βοηθά στη βελτίωση του.

Όπως είπε και ο συγγραφέας, Stuart Duncan, ο Αυτισμός δεν είναι επιλογή. Είναι αποδοχή. Και όλοι πρέπει να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτών των παιδιών και των οικογενειών τους.

 

Παναγιώτα Κυριάκου

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.