Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Πίστευε αλλά ερεύνα!

Πίστευε αλλά ερεύνα!

Ζούμε πραγματικά μια μοναδική εμπειρία. Μέρες που θα θυμόμαστε σίγουρα. Δεν είναι βέβαιο τι είδους αναμνήσεις θα αφήσει αυτή η πανδημία στον καθένα από εμάς αλλά θα ήθελα να εισακουστεί η ευχή όλων, των λογικών τουλάχιστον, να μείνει ως ένα παραμύθι που θα διηγούνται οι επόμενες γενιές και μάλιστα με όσο γίνεται καλύτερο και αίσιο τέλος.

Κι όπως πάντα, στις δύσκολες αυτές στιγμές, εμφανίζονται οι «έξυπνοι», οι «μαφιόζοι», οι επιτήδειοι τέλος πάντων, που θα εκμεταλλευτούν κάθε ιερό και όσιο. Θα έχετε όλοι δει τις αναρτήσεις και τα μηνύματα που κυκλοφορούν και ανακυκλώνονται. Εκείνα που ναι μεν δεν τα πολυπιστεύεις, αλλά από την άλλη κρατάς και μια επιφύλαξη, αφού στην ουσία πάντοτε στο τέλος υπάρχει και μια φράση έμμεσης ψυχολογικής πίεσης και εκφοβισμού. Ότι αν δεν τα στείλεις σε ικανό αριθμό φίλων σου θα …πέσει φωτιά να σε κάψει. Για να είμαστε δίκαιοι, δεν είναι πάντα θρησκευτικού περιεχομένου φυσικά.
Να σας δώσω ένα δείγμα για του λόγου το αληθές:

Τώρα ανάλογα με το πόσο πιστός, ευάλωτος, ευκολόπιστος κλπ κλπ είναι ο καθένας μας, τα αγνοεί, τα αναπαράγει και τα προωθεί, τα αγνοεί ή τα χλευάζει. Τίποτα από όλα αυτά δε θα κρίνω και δε θα κατακρίνω διότι είμαι βέβαιη ότι η πίστη και η θρησκεία είναι μια ανάγκη. Την οποία ο κάθε άνθρωπος βιώνει σε διαφορετικό βαθμό και από τη στιγμή που τον κάνει να νιώθει καλύτερα, να αισθάνεται προστασία, ασφάλεια και ό,τι άλλο τον βοηθάει, είναι δικαίωμά του και ναι δε θα του το αφαιρέσει κανείς.

Ο προβληματισμός όμως παραμένει και ίσως φτάνει στα όρια της ανησυχίας. Πολλές φορές τίθεται ίσως θέμα ηθικής και εκμετάλλευσης των συγκυριών. Ο Niccolo Machiavelli έλεγε : «Οι άνθρωποι είναι τόσο αφελείς και τόσο έτοιμοι να υπακούσουν, ώστε ποτέ δεν θα λείψουν τα θύματα σε έναν αχρείο για να κάνει τις απάτες του.» Και ο Mark Twain είχε πει, συμπληρώνοντας : «Είναι πιο εύκολο να εξαπατήσεις τους ανθρώπους, παρά να τους πείσεις ότι έχουν εξαπατηθεί.»

Για τους λόγους αυτούς, εκτός από τα κειμενάκια θρησκευτικού περιεχομένου που κυκλοφορούν με τις υποβολές, προτροπές, φοβέρες και τόσα άλλα, υπάρχει και ένα πλήθος αναρτήσεων και διαφημίσεων που υπόσχονται ότι θεραπεύουν πάσα νόσο και πάσα…. Κι αυτό γίνεται με διάφορα μαντζούνια, με άγνωστα αποτελέσματα και παρενέργειες, οδηγώντας πολλές φορές ακόμη και στο θάνατο ασθενείς που πιστεύουν σταματούν τις θεραπείες που τους έχουν δοθεί από γιατρούς τους.

Προσοχή μην πιστεύετε ό,τι βλέπετε, ό,τι σας στέλνουν, ό,τι διαβάζετε. Ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Ελέγχετε διπλά τις πηγές, τους δήθεν επιστήμονες, τους δήθεν «Μεσσίες». Κλείνοντας, για να ελαφρύνω λίγο τη συζήτηση σας παραθέτω μια φωτογραφία που είδα προ καιρού στο διαδίκτυο και αφορά στους μαθητές, οι οποίοι αργά οι γρήγορα θα γυρίσουν στα σχολεία και στις εξετάσεις. Και τότε προσοχή! Μην ψάξει κανείς για το… «αγιασμένο στυλό»!

 

 

Πρώτη δημοσίευση : alltogethercy

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.