Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Ο Σωτήρας έρχεται μέσα σε…σύρριγα

Ο Σωτήρας έρχεται μέσα σε…σύρριγα

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού σε Αγγλία και Αμερική, αλλά και σταδιακά σε άλλες χώρες. Μάχη υποστηρικτών και αρνητών, ακόμη και μέσα στους επιστημονικούς κύκλους. Τι να κάνουμε τελικά; Να εμβολιαστούμε ή όχι; Είναι ασφαλές το εμβόλιο; Έχει παρενέργειες;

Αν και όλοι μας φοβόμαστε τις θεωρίες συνομωσίας και όχι μόνο όσες αφορούν στη συγκεκριμένη πανδημία και στο συγκεκριμένο εμβόλιο, είναι βέβαιο ότι έχουν γίνει όλα τα σημαντικά και απαραίτητα βήματα για να αποδειχθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα αυτών των εμβολίων. Και έγιναν με τη σωστή σειρά, βάσει των σωστών πρωτοκόλλων και με την εμπειρία  των επιστημόνων από όλα τα προηγούμενα εμβόλια.
Πως γίνεται να είναι διαθέσιμα τόσο γρήγορα; Αυτό συναίβει διότι, όσο οι αρνητές και συνομωσιολόγοι ξεσήκωναν τον κόσμο υπέρ της ανυπαρξίας του κορωνοϊού, κατά της μάσκας και κατά των μέτρων προστασίας, όσο πέθαιναν χιλιάδες άνθρωποι και άλλαζαν εκατομμύρια ζωές, όλη η επιστημονική κοινότητα έκανε μια μεγάλη και απόλυτα συντονισμένη προσπάθεια ώστε να προχωρήσει πιο γρήγορα η όλη διαδικασία.
Oι τεχνολογίες που χρησιμοποιήθηκαν είναι ήδη δοκιμασμένες.  Ας μην ξεχνάμε ότι τα εμβόλια έχουν σώσει την ανθρωπότητα τα τελευταία εκατό χρόνια από διάφορους ιούς όπως της ανεμοβλογιάς, της ηπατίτιδας, του τετάνου, της γρίπης, της ιλαράς.

Κανείς δεν αρνήθηκε ποτέ ότι μπορεί να υπάρχουν ήπιες παρενέργιες. Αλήθεια έχετε διαβάσει της παρενέργιες της παρακεταμόλης; Του γνωστού Panadol ή Depon. Για ανοίξτε να τις δείτε.

Οι 4 πιθανότερες παρενέργειες, που έχουν εμφανίσει τα άτομα που έχουν ήδη κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού είναι οι εξής:

Ο πόνος στο σημείο της ένεσης, η κόπωση και η κεφαλαλγία και σπανιότερα ο πυρετός.

Αυτές είναι οι συνηθέστερες παρενέργειες που έχουν παρατηρηθεί στους εθελοντές που έχουν ήδη κάνει το εμβόλιο των εταιρειών Pfizer και BioNTeck, οι οποίες είναι ηπιότερες σε ανθρώπους άνω των 65 ετών που εμβολιάζονται, ενώ οι χρόνια πάσχοντες με υποκείμενα νοσήματα δεν εμφάνισαν επιπλέον παρενέργειες.

Γνωρίζουμε ήδη ότι στο σχέδιο εθνικού εμβολιασμού θα δοθεί προτεραιότητα σε ευπαθείς ομάδες και ιδιαίτερα στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, καθώς οι μεγάλοι άνθρωποι είναι εκείνοι που συνήθως νοσούν βαριά. Και βέβαια στου εργαζομένους στον τομέα της Υγείας. Ήδη άνθρωποι ανά τον κόσμο, διάσημοι και μη, δηλώνουν ανοιχτά ότι τάσσονται υπέρ του εμβολιασμού, και δεν είναι μλετοχοι των εταιρειών που παρήγαγαν το εμβόλιο.

Θα παραθέσω μέρος της ανάρτησης του έγκριτου Λοιμωξιολόγου, του Καθηγητή Ηλία Μόσιαλου, πριν την έγκριση από τον FDA:

Και μια δεύτερη ανάρτησή του:

“Ένα από τα επιχειρήματα των αντιεμβολιαστών είναι ότι τα εμβόλια τα έχει χρηματοδοτήσει ο Μπιλ Γκέιτς γιατί έτσι επιδιώκει τη μείωση του πληθυσμού. Ξέρω ότι ακούγεται περίεργο ως επιχείρημα αλλά αυτά λένε σε διαφορά βίντεο που κυκλοφορούν.

Επομένως οι αντιεμβολιαστές δεν θέλουν τη μείωση του πληθυσμού και καλά κάνουν.
Γιατί να πεθαίνει άδικα ο κόσμος;
Να διευκρινήσω ότι η εταιρεία Pfizer δεν πήρε καμία επιδότηση από το ίδρυμα Γκέιτς για να αναπτύξει το εμβόλιο. Πήρε επενδυτικό ρίσκο και κατόρθωσε να αναπτύξει ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό εμβόλιο.
Ας αφήσουμε όμως τη χρηματοδότηση και ας μείνουμε στο άλλο σκέλος του επιχειρήματος. Το 2019 πέθαναν 207500 παγκοσμίως (κυρίως παιδιά και έφηβοι) εξαιτίας της ιλαράς. Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 50% μεταξύ 2016 και 2019.
Γιατί έγινε αυτό; Γιατί μειώθηκε σημαντικά ο αριθμός των παιδιών που κάνουν το εμβόλιο της ιλαράς.
Αυτό ήταν αδιαμφισβήτητα μια επιτυχία του αντιεμβολιαστών. Πέτυχαν τη μείωση τον εμβολιασμών αλλά υπονόμευσαν συστηματικά το βασικό τους επιχείρημα.
Κατηγορούν τον Γκέιτς ότι θέλει τη μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού ενώ αυτοί κατάφεραν να πετύχουν αυτό που λένε ότι επιδιώκει ο μέγας αντίπαλος τους ο Μπιλ.
Μήπως τελικά τους έχει βάλει τσιπάκια ο Μπιλ για να πετύχει τον στόχο του;
Κλείνοντας, ας υπενθυμίσουμε τι ισχύει για εγκύους και παιδιά.

Ακόμη και σε περιπτώσεις που το εμβόλιο έγινε σε εγκυμονούσες, διότι έτυχε σε 12 περιπτώσεις να εμβολιαστούν γυναίκες που δεν γνώριζαν ότι ήταν έγκυες,  δεν υπήρξε κανένα σύμπτωμα και η εγκυμοσύνη των γυναικών συνεχίζεται κανονικά. Όσον αφορά στα παιδιά, μέχρι τώρα έχει εμβολιαστεί πολύ μικρό μέρος παιδιών κάτω των 16 ετών και ακόμα δεν γνωρίζουμε τα αποτελέσματα, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα που έχει το εμβόλιο σε αυτή την ηλικιακή ομάδα. Στο μέλλον θα γίνουν βεβαίως σχετικές μελέτες, προκειμένου να εμβολιαστούν και τα παιδιά και να καταφέρουμε να θωρακιστούμε πλήρως και να «ξεμπερδέψουμε με την πανδημία του κορωνοϊού».

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.