Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Ορός προσώπου: μια ακριβή πολυτέλεια ή ένα μαγικό προϊόν;

Ορός προσώπου: μια ακριβή πολυτέλεια ή ένα μαγικό προϊόν;

Ανοίγοντας το συρτάρι με τις κρέμες μου ανακάλυψα σε μια γωνία έναν πανάκριβο ορό προσώπου (serum) γνωστής μάρκας καλλυντικών που είχα αγοράσει πριν λίγο καιρό. Είχα πεισθεί για τα πολύ καλά αποτελέσματά του, όμως δεν τον χρησιμοποίησα ποτέ. Έτσι αποφάσισα να ερευνήσω καλύτερα για τη δράση και τη χρήση των ορών και να μοιραστώ τις γνώσεις μου μαζί σας.
Τα Serum λοιπόν, ή αλλιώς οροί προσώπου, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν σαν ένα ‘’φάρμακο’’ για την επιδερμίδας, καθώς περιέχουν δραστικά συστατικά σε υψηλή συγκέντρωση. Η δράση τους συνεπώς είναι πιο ενισχυμένη συγκριτικά με μια κρέμα προσώπου. Έχουν λεπτόρρευστη υφή που επιτρέπει στα δραστικά συστατικά και στις βιταμίνες να απορροφώνται καλύτερα και γρηγορότερα και να διεισδύουν σε μεγαλύτερο βάθος στο δέρμα. Eξάλλου ενυδατώνουν και προσφέρουν σύσφιξη στην επιδερμίδα. Επίσης ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και ενισχύουν την άμυνα του δέρματος.
Γενικά τα Serum αποτελούνται από ιδιαίτερα συμπυκνωμένη μορφή δραστικών συστατικών και έχουν μια συγκεκριμένη δράση: αντιοξειδωτική προστασία, ενυδάτωση, αντιρυτιδική δράση κλπ. Λειτουργούν συμπληρωματικά με την κρέμα και ενισχύουν την δράση της. Άλλο χαρακτηριστικό των serum είναι η ικανότητα τους να δρουν στις βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδας.
Κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να αναφέρουμε είναι ότι μπορούμε να χρησιμοποιούμε πολλά serum μαζί. Το ιδανικό θα ήταν να χρησιμοποιούμε εναλάξ μια ποικιλία serum ώστε να αντιμετωπίσουμε τις διαφορετικές ανάγκες της επιδερμίδας μας. Μερικοί make up artists και facialists χρησιμοποιούν την μέθοδο του «layering», δηλαδή την καθημερινή εφαρμογή εώς και 7 διαφορετικών προϊόντων στο δέρμα, εκ των οποίων 3-4 serum!
Υπάρχει ηλικία μετά την οποία πρέπει να ξεκινάμε την εφαρμογή των ορών προσώπου; Φαίνεται ότι τα 30 είναι η πιο κατάλληλη ηλικία. Η έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση, στο στρες και στον ήλιο αρχίζουν να αποδυναμώνουν την επιδερμίδα μας και ξεκινούν να εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια κούρασης καθώς και οι λεπτές γραμμές.
Ανάλογα με την δράση του κάθε ορού διαφέρει η ενδεδειγμένη ώρα της ημέρας που πρέπει να εφαρμόζεται στο πρόσωπό μας. Για παράδειγμα ένα αντιοξειδωτικό serum είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείται το πρωί διότι βοηθά την επιδερμίδα να αμυνθεί ενάντια στις εξωτερικές επιθέσεις που δέχεται στη διάρκεια της ημέρας. Ένα serum που ενισχύει την κυτταρική αναγέννηση θα είναι πιο δραστικό κατά την διάρκεια της νύχτας ενώ ένα ενυδατικό ή ένα αντιρυτιδικό serum θα έχει καλύτερα αποτελέσματα εάν χρησιμοποιηθεί πρωί και βράδυ.
Είναι σημαντικό να εφαρμόζουμε τους ορούς προσώπου ακολουθώντας κάποιους βασικούς κανόνες. Καταρχήν χρησιμοποιούμε μικρή ποσότητα αφού η λεπτόρρευστη και διαπεραστική υφή τους επιτρέπει να έχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα με μόλις λίγες σταγόνες. Απλώνουμε το serum στο πρόσωπο με απαλές κινήσεις, μικρά «χτυπήματα» και δεν αμελούμε την περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ. Δεν κάνουμε μασάζ στο πρόσωπο χρησιμοποιώντας serum. Η καλύτερη στιγμή για να βάλουμε τον ορό μας είναι μετά το μπάνιο όταν οι πόροι του δέρματος είναι ακόμα ανοικτοί και το δέρμα ζεστό. Τέλος περιμένουμε λίγο ώστε να απορροφηθεί καλά και να μην έχουμε πλέον την αίσθησή του στο δέρμα μας πριν απλώσουμε την κρέμα προσώπου.
Μπορούμε να χρησιμοποιούμε τον ορό μας καθημερινά ανάλογα με το πρόβλημα που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε. Εάν αυτό είναι κάτι παροδικό, όπως κούραση ή μαύροι κύκλοι, φροντίζουμε να κάνουμε τις αντίστοιχες θεραπείες όποτε υπάρχει ανάγκη. Οι οροί που στοχεύουν στην ενυδάτωση ή στην αντιρυτιδική προστασία μπορούν να ενσωματωθούν στην καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας. Προσοχή όμως! Το serum δεν μπορεί να αντικαταστήσει την κρέμα ημέρας ή νύχτας.
Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι ο ορός προσώπου δεν είναι ένα μαγικό προιόν που μπορεί να μας μεταμορφώσει μέσα σε μια μέρα ή σε μια εβδομάδα. Χρειάζεται συστηματική χρήση ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τα περισσότερα serum μπορούν να βελτιώσουν και να ενισχύσουν την δράση της κρέμας μας εώς και 30%. Οπότε χρειάζεται υπομονή και επιμονή. Και πρώτα από όλα να μην αφήνουμε τον ορό μας να «ξεκουράζεται» ξεχασμένος σε ένα συρτάρι ή ένα ντουλάπι!!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.