Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Οι καλοί άνθρωποι είναι αυτοί που…

Οι καλοί άνθρωποι είναι αυτοί που…

Πόσοι άνθρωποι πάνε κι έρχονται στις ζωές μας στην πορεία του χρόνου… Και πόσο δύσκολο είναι να καταλάβουμε τι κρύβουν στο μυαλό και στην ψυχή τους. Είναι αλήθεια ότι από κάποιους παραδειγματιζόμαστε θετικά και από άλλους μαθαίνουμε τι να μη γίνουμε και τι να μην κάνουμε ποτέ.

Οι κακοί σίγουρα δε βρίσκονται μόνο στη φυλακή. Ας ασχοληθούμε όμως με τους καλούς ανθρώπους. Τους θετικούς, τους καλοπροαίρετους, τους δοτικούς. Πως μπορείς να καταλάβεις ότι κάποιος ανήκει στην κατηγορία αυτή; Υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που θα σε βοηθήσουν.

Έχουν ενσυναίσθηση

Ένα κύριο χαρακτηριστικό των καλών ανθρώπων, που προσπαθούν όσο μπορούν να μπουν στη θέση του άλλου, να τον κατανοήσουν πραγματικά και να τον στηρίξουν αν χρειαστεί.

Είναι ευγενικοί – έχουν καλούς τρόπους

Το να φέρεσαι ευγενικά σε όλους ανεξαιρέτως, ακόμη και σε όσους δεν σου συμπεριφέρονται ανάλογα, είναι πολύ σημαντικό. Ο καλός άνθρωπος δεν αλλάζει συμπεριφορά όταν δεν τον βλέπουν ή όταν απευθύνεται στους δικούς του που έχει το θάρρος.

Δείχνουν έμπρακτα ότι νοιάζονται

Οι άνθρωποι αυτοί πραγματικά ενδιαφέρονται να κάνουν τους γύρω τους να νιώθουν άνετα και όμορφα. Δεν ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους.

Δεν κρίνουν από την πρώτη εντύπωση

Όταν είσαι καλοπροαίρετος, δίνεις πάντα μια δεύτερη ευκαιρία και έχεις τη διάθεση να αναλύσεις και να κατανοήσεις τη συμπεριφορά και τον τρόπο σκέψης κάποιου, πριν του βάλεις Χ.

Έχουν τον καλό λόγο στο στόμα

Η καλοσύνη δε σηκώνει τσιγκουνιές. Ο καλός άνθρωπος αναγνωρίζει και εκφράζεται απλόχερα, είναι έτοιμος να πει την καλή κουβέντα, να ενθαρρύνει, να επαινέσει χωρίς δυετερες σκέψεις.

Είναι παρόντες

Οι καλοί άνθρωποι δεν εμφανίζονται μόνο όταν χρειάζονται κάτι. Είναι παρόντες. Θα σου μιλήσουν, θα επιδιώξουν επαφή και επικοινωνία, απλά γιατί ενδιαφέρονται και τους αρέσει.

Σκέφτονται τους άλλους και σκέφτονται συλλογικά

Σε γενικές γραμμές, οι καλοί άνθρωποι δεν είναι «παρτάκηδες». Σκέφτονται το φίλο τους, το διπλανό τους, το γείτονά τους, τον κόσμο, τον πλανήτη. Δε θέλουν να αδικούν ή να πληγώνουν. Κάποιες φορές σε βαθμό που προτιμούν να πληγωθούν ή να αδικηθούν οι ίδιοι καλύτερα.

Είναι ευγνώμονες και ζουν κάθε στιγμή

Η ευγνωμοσύνη για την κάθε ημέρα, την κάθε στιγμή, δεν είναι κάτι που εκδηλώνουν όλοι οι άνθρωποι. Οι καλοί άνθρωποι αναγνωρίζουν ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και ότι πρέπει να κανείς να ζει το τώρα. Να αγαπάει, να αναγνωρίζει, να απολαμβάνει και να ευγνωμονεί.

Μπορεί να ακούγονται σπάνια όλα αυτά τα χαρακτηριστικά αλλά δεν είναι. Υπάρχουν οι καλοί άνθρωποι και είναι ανάμεσά μας. Ψάξτε τους. Πιθανότατα είστε ένας από αυτούς. Κι αν δεν είστε, ποτέ δεν είναι αργά για να αλλάξετε.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.