Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Οδηγίες προς κάθε ενδιαφερόμενο στο κατώφλι του 2021

Οδηγίες προς κάθε ενδιαφερόμενο στο κατώφλι του 2021

Λίγα 24 ωρα πριν φύγει το 2020. Οι περισσότεροι ανυπομονούν να φύγει ο χρόνος που μας ταλαιπώρησε πολύ. Πέφτουν βροχή οι ευχές για ένα καλύτερο νέο έτος, πράγμα το οποίο φυσικά δεν εγγυάται κανείς. Έχουν βγει τα δεφτέρια και έχουν αρχίσει οι απολογισμοί, η καταγραφή των νέων στόχων και τα σχέδια για το μέλλον. Ταμπελίτσες όπως τις φωτογραφίας πιο πάνω γράφονται και γίνονται ευσυβείς πόθοι και στόχοι, είτε είναι εφικτοί είτε όχι.

Πριν όμως κάνετε οτιδήποτε, κάντε μια παύση. Κλείστε τα μάτια και κάντε μια ευχή. Μείνετε με κλειστά μάτια και “δείτε” γύρω σας. Τα μάτια της ψυχής βλέπουν περισσότερα καμιά φορά. Πολλά συμβαίνουν και τα ξέρετε, τα νιώθετε, αλλά από κεκτημένη ταχύτητα τα αγνοείτε ή τα φήνεται να κυλούν μαζί με το χρόνο. Αφιερώστε λοιπόν μερικά λεπτά για να εστιάσετε σε αυτά κι ύστερα ανοίξτε τα μάτια και πιάστε μολύβι και χαρτί. Γράψτε τα πάντα. Για ανθρώπους, καταστάσεις, συναισθήματα και πράγματα. Ξεκαθάρισμα τώρα.

Μερικές οδηγίες που καλό είναι να έχετε κατά νου, είναι οι ακόλουθες:

  • Μην κάνετε εκπτώσεις σε τίποτα. Δεν είστε εμπορικό κατάστημα. Δεν πουλάτε και το κυριότερο δεν πουλιέστε και δεν ξεπουλιέστε. Η αξία σας είναι σταθερή και αδιαπραγμάτευτη.
  • Να δίνετε. Να προσφέρετε με την ψυχή σας, αν το νιώθετε. Αλλά αν αυτό δεν εκτιμάται, σταματήστε. Δεν είστε ανεξάντλητοι. Και δεν θα ανέχεστε ποτέ την αχαριστία.
  • Μη θαμπώνεστε από τη βιτρίνα. Ούτε από τις φωτεινές επιγραφές. Σε μια χώρα όπου ο καθένας ό,τι δηλώσει είναι, σας λέω με απόλυτη βεβαιότητα ότι…δεν είναι.
  • Δε είμαι σίγουρη αν το γνωρίζετε, αλλά εσείς είστε αφεντικά του εαυτού σας. Εσείς κάνετε κουμάντο και ταμείο. Γι΄αυτό φροντίστε να το βρίσκεται γεμάτο κάθε βράδυ. Μικρές απώλειες, δεκτές. Αλλά ως εκεί.
  • Όλοι χάνουμε το δρόμο μας και όχι σπάνια. Σταματήστε και επανεκινήστε. Αλλάξτε πυξίδα αν χρειαστεί. Θα τον βρείτε, είναι θέμα χρόνου αν το θέλετε πραγματικά.
  • Ονειρευτείτε ελεύθερα, βάλτε στόχους μικρόυς ή μεγάλους, όμως να θυμάστε ότι συχνά τα πράγματα δεν πάνε όπως τα υπολογίζουμε. Να είστε έτοιμοι για επαναπροσδιορισμό και επαναστοχοθέτηση ανά πάσα στιγμή.
  • Μην απογοητεύεστε αν δεν βρίσκετε “συμβατούς δότες συναισθημάτων” ή σθεναρούς υποστηρικτές να σταθούν στο πλευρό σας. Μόνοι μας είμαστε όλοι. Να προσέχετε μάλιστα γιατί υπάρχουν πολλοί καλοθελητές, καιροσκόποι και απατεωνίσκοι.
  • Η καρδιά είναι ευαίσθητο όργανο. Ίσως όχι το πιο ευαίσθητο του σώματός μας, αλλά θέλει αγάπη, φροντίδα και προστασία. Και για όλα αυτά υπεύθυνοι είστε μόνο εσείς. Μεγάλη προσοχή λοιπόν.
  • Κανένας δεν έχει δικαίωμα να σας αλλάξει για να χωρέσετε στα σχέδια ή στη ζωή του. Μπορείτε να είστε… ο εαυτός σας για πάντα. Απλά αν νιώθετε ότι χρειάζεται να βελτιωθείτε σε οτιδήποτε, κάντε το για εσάς.
  • Τίποτα δεν είναι υποχρεωτικό. Μπορείτε να νιώθετε όπως θέλετε. Τα συναισθήματα δεν μπορεί να μας τα επιβάλλει κανείς επείδη είναι στη μόδα να είσαι χαρούμενος, ευτυχισμένος ή ικανοποιημένος και ευγνώμων κλπ κλπ. Θέλεις; Οκ. Δε θέλεις; Πάλι οκ.

 

Τα διαβάσατε όλα τα παραπάνω; Πάμε τώρα για άλλη μια ανάγνωση όλοι μαζί γιατί χρειαζόμαστε επανάλληψη για να τα μάθουμε απ΄ έξω και να τα εφαρμόσουμε. Βάζω μέσα και τον εαυτό μου γιατί κανείς δεν είναι αλλάθητος. Από τα λάθη μαθαίνουμε φυσικά, αλλά οι σοφοί αρχαίοι υμών πρόγονοι έλεγαν : ” Το δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού.” Και γυναικός θα προσθέσω εδώ!

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.