Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Ξηρά και σκασμένα χείλη: Τι δε βοηθάει καθόλου στην επούλωσή τους; Πως θα βάλουμε κραγιόν;

Ξηρά και σκασμένα χείλη: Τι δε βοηθάει καθόλου στην επούλωσή τους; Πως θα βάλουμε κραγιόν;

Ο χειμώνας με τις χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά και τις εναλλαγές ζέστης και κρύου, είναι η εποχή που ευνοεί την εμφάνιση ξηρών, σκασμένων και επώδυνων χειλιών. Πολλές φορές δεν φαίνεται να υπάρχει λύση στο πρόβλημα. Επίσης υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορεί να επιδεινώσουν την κατάσταση. Αυτά είναι:

  1. Το σάλιο μπορεί να υγραίνει παροδικά τα χείλη αλλά στεγνώνει γρήγορα και περιέχει ένζυμα που μπορεί να επιδεινώσουν τις πληγές που ήδη υπάρχουν.
  2. Το ζεστό νερό μπορεί να ανακουφίζει για λίγο, στη συνέχεια όμως ξηραίνει το δέρμα και τα χείλη.
  3. Ο ήλιος μπορεί να ξηράνει περισσότερο τα χείλη μας γι΄αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιούμε lip balm με SPF.
  4. Τα lip balm που περιέχουν χρώμα ή άρωμα μπορεί να ερεθίσουν περισσότερο τα ήδη ταλαιπωρημένα χείλη. Προτιμήστε κάποιο lip balm με βάση την βαζελίνη ή το κερί μέλισσας, τα οποία σφραγίζουν την υγρασία στο εσωτερικό των χειλιών.

Πως όμως θα αποφύγουμε το σκάσιμο των χειλιών:

1. Καλή ενυδάτωση του οργανισμού με νερό, τσάι, χυμούς και άλλα ροφήματα. Κατανάλωση αρκετών φρούτων και λαχανικών που περιέχουν βιταμίνες, οι οποίες θα βοηθήσουν στην καλύτερη όψη των χειλιών, αντιμετωπίζοντας την ξηροδερμία στο πρόσωπο.

2. Μην να το παρακάνετε με την εφαρμογή του Lip balm! Μην εφαρμόζετε πολλά στρώματα, γιατί θα έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα. Η συνεχόμενη χρήση του μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερη ξηρότητα.

3. Τα lip balm που προσθέτουν όγκο στα χείλη συνήθως περιέχουν μέντα ή καμφορά και μπορεί να προκαλέσουν επιπλέον ξηρότητα και φλεγμονή. Οπότε καλό θα είναι να τα αποφεύγουμε.

4. Η απολέπιση μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των σκασμένων χειλιών και θα πρέπει να γίνεται μια φορά την εβδομάδα.

Τέλος ας δούμε με ποιο τρόπο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κραγιόν στα σκασμένα χείλη. Είναι πράγματι δύσκολο και πολλές φορές δεν έχουμε ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Χρειάζεται κάποια προετοιμασία. Εκτός από την σωστή ενυδάτωση, θα πρέπει να κάνουμε ένα απαλό scrub χειλιών, για παράδειγμα με μέλι και ζάχαρη. Έτσι θα απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα και τα χείλη μας θα γίνουν λεία και απαλά.  Μπορούμε επίσης να εφαρμόσουμε λίγη βαζελίνη 10 λεπτά πριν βάλουμε το κραγιόν. Κατά προτίμηση χρησιμοποιούμε κάποιο ενυδατικό κραγιόν ή ένα lip gloss, αφού τα προϊόντα που έχουν μεγάλη διάρκεια ή ματ αποτέλεσμα ξηραίνουν τα χείλη περισσότερο.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.