Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Νερό micellaire: ποια τα οφέλη του;

Νερό micellaire: ποια τα οφέλη του;

Το νερό micellaire είναι ένα προϊόν πολλαπλών χρήσεων που χρησιμοποιείται για την περιποίηση και τον καθαρισμό του δέρματος. Έχει γίνει πλέον ένα από τα αγαπημένα προϊόντα των makeup artist και των δερματολόγων.

Παρασκευάζεται από καθαρό νερό, ενυδατικά συστατικά όπως η γλυκερίνη και άλλες ήπιες επιφανειοδραστικές ουσίες. Τα μόρια αυτών των ήπιων επιφανειοδραστικών ουσιών ενώνονται για να σχηματίσουν μυκήλια, έναν τύπο σφαιρικής χημικής δομής που βοηθά στην απομάκρυνση των ρύπων και της λιπαρότητας από το δέρμα.

Δεν περιέχει αλκοόλ, συμβάλλει στην ενυδάτωση του δέρματος ενώ παράλληλα μειώνει τους ερεθισμούς και την όποια φλεγμονή, διατηρώντας το δέρμα απαλό και υγειές.

Αναλυτικότερα, τα οφέλη του νερού micellaire είναι:

1. Ενυδατώνει το δέρμα

Οι περισσότεροι τύποι νερού micellaire περιέχουν ενυδατικά συστατικά όπως η γλυκερίνη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι βοηθά το δέρμα να διατηρεί την υγρασία του αποτελεσματικά. Συμβάλλει επίσης στην ενίσχυση της φυσικής λειτουργίας του φραγμού του δέρματος αλλά και στην ταχεία επούλωση πληγών
Το νερό micellaire περιέχει ακόμη τασιενεργά συστατικά, που είναι πολύ ήπια και λιγότερο ερεθιστικά για τα άτομα με ξηρό δέρμα.

2. Αφαιρεί τους ρύπους και τη λιπαρότητα

Το νερό micellaire χρησιμοποιείται ως καθαριστικό προσώπου για να απομακρύνει το μακιγιάζ, τους ρύπους και τη λιπαρότητα από το δέρμα.
Αυτή η δράση του οφείλεται, όπως προαναφέρθηκε, στην παρουσία μυκηλίων, τα οποία μπορούν επίσης να αυξήσουν τη διαπερατότητα του δέρματος, επιτυγχάνοντας ένα βαθύτερο καθαρισμό.

3. Χρησιμοποιείται σε όλους τους τύπους δέρματος

Το νερό micellaire είναι κατάλληλο για όλους τους τύπος δέρματος, κανονικό, ξηρό, λιπαρό ή μεικτό.
Είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για όσους έχουν ευαίσθητο δέρμα ή δερματικές παθήσεις όπως ακμή, καθώς δεν περιέχει συστατικά που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς, όπως σαπούνι ή αλκοόλ.
Η γλυκερίνη που περιέχει έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη φλεγμονή και τους ερεθισμούς του δέρματος.

4. Διατηρεί το δέρμα καθαρό

Το νερό micellaire διατηρεί το δέρμα καθαρό ακόμη και σε άτομα με ακμή, αποφραγμένους πόρους ή άλλες ατέλειες.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με βαμβάκι, οπότε δε χρειάζονται πινέλα, σφουγγαράκια προσώπου κλπ, που μπορεί να έχουν μικρόβια.

5. Είναι εύκολο στη χρήση και βολικό

Εκτός από όλα τα άλλα οφέλη του, το νερό micellaire, είναι βολικό και εύκολο στη χρήση. Επειδή λειτουργεί ως προϊόν ντεμακιγιάζ, καθαριστικό και τόνερ, αντικαθιστά πολλά άλλα προϊόντα φροντίδας του δέρματος. Είναι επίσης εξαιρετικά βολικό για ταξίδια και πολύ χρήσιμο σε περιπτώσεις που δεν έχουμε πρόσβαση σε νερό.

Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι αν και το νερό micellaire είναι προϊόν πολλαπλών χρήσεων, μπορεί να μην είναι κατάλληλο για κάθε περίπτωση.
Για παράδειγμα, ενώ αφαιρεί το μακιγιάζ, μπορεί να χρειαστεί κι ένα άλλο καθαριστικό προσώπου για να αφαιρέσουμε εντελώς το αδιάβροχο μακιγιάζ.
Επιπλέον, εκείνοι που έχουν δερματικές παθήσεις, μπορεί να χρειαστούν πρόσθετα προϊόντα φροντίδας του δέρματος για την αντιμετώπιση των εξειδικευμένων αναγκών της επιδερμίδας τους.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.