Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Να είσαι ευγνώμων

Να είσαι ευγνώμων

Με μια ερώτηση ξεκινούν οι σκέψεις μου αυτό το πρωϊνό. «Εσύ πως επιλέγεις να ζεις;».

Υπάρχουν δυο τρόποι. Είτε αναζητώντας μανιωδώς κάτι περισσότερο νιώθοντας ανικανοποίητη, είτε εκφράζοντας ευγνωμοσύνη για ό,τι έχεις και ό,τι υπάρχει γύρω σου. Θα μου πεις, βέβαια, ότι δεν είναι κακό να θέτεις νέους στόχους και να μην επαναπαύεσαι. Σωστό. Αυτό όμως διαφέρει από την απληστία, την αγνωμοσύνη και τη ματαιοδοξία.

Ίσως κάποιες φορές να συνειδητοποιείς ότι η εποχή που ζούμε μας βάζει σε ένα λούκι. Να εστιάζουμε κυρίως σε όσα δεν έχουμε ή σε όχι έχει κάποιος δίπλα μας. Και να το θέλουμε. Να το διεκδικούμε με όλη μας τη δύναμη. Όταν και αν το αποκτήσουμε, μπορεί να μη αισθανθούμε παρά ελάχιστη χαρά και ευχαρίστηση, όμως ικανοποιήσαμε την πλασματική μας ανάγκη και καταφέραμε να…μην είμαστε και πάλι ευτυχισμένες.

Ποιος είναι ο ορισμός της ευτυχίας; Δύσκολος και ασαφής, θα έλεγα. Σκέψου όμως. Πόση χαρά και πόση ηρεμία μπορείς να βρεις εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη σου για τα απλά ή και πιο μεγάλα και σημαντικά πράγματα που κατάφερες; Ακόμη και για τα αγαθά που μπόρεσες να παρέχεις στον εαυτό σου και στην οικογένειά σου. Και βέβαια για την ύπαρξή σου σε αυτόν τον κόσμο. Για τον ήλιο που σε ζεσταίνει και τα πολύχρωμα λουλούδια της άνοιξης που μπορείς να βλέπεις.

Θυμάμαι τη γιαγιά μου να μουρμουρίζει συχνά «Δόξα σοι ο Θεός». Ήμουν μικρή και αναρωτιόμουνα για ποιο λόγο επαναλαμβάνει αυτή τη φράση συνέχεια, πολλές φορές χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Πέρασαν χρόνια για να καταλάβω ότι ήταν μια έκφραση ευγνωμοσύνης. Ευχαριστούσε το δημιουργό της για όλα. Και τα καλά και τα λιγότερο καλά. Για ό,τι είχε και ό,τι συνέβαινε. Για ό,τι υπήρχε γύρω της.

Αυτή τη στιγμή πάρε μια βαθιά ανάσα. Μετά δες γύρω σου και μέσα σου. Υπάρχουν τόσα πολλά για τα οποία θα ήθελες να πεις ένα μεγάλο ευχαριστώ. Σίγουρα μπορείς να αφιερώσεις πέντε λεπτά για να αναγνωρίσεις την αξία της ύπαρξής σου και όλων όσων είσαι σε θέση να δεις και νιώσεις. Γράψε σε ένα χαρτί αν θέλεις. Και διάβασε τα ξανά και ξανά για να τα ακούσεις. Η ευτυχία κρύβεται στο παρών, είναι μέσα σου. Μπορείς να βοηθηθείς ακούγοντας ορισμένα βίντεο με gratitude affirmations. Θα βρεις αρκετά στο Youtube. Εδώ σου δείχνω ένα από αυτά για να πάρεις μια ιδέα.

Εστίασε την προσοχή σου σε ό,τι θέλεις να γεμίσει την ημέρα σου. Στη θετικότητα, στην ικανοποίηση, στα απλά και όμορφα. Φτιάξε την ασπίδα σου με τα χρώματα που διαθέτεις στα χέρια σου. Θα είναι πανέμορφη και θα σε προστατεύει από οτιδήποτε επιχειρεί να σε ρίξει ψυχολογικά και συναισθηματικά. Είσαι η δύναμή σου και έχεις όλα όσα χρειάζονται για να νιώσεις πληρότητα, ηρεμία και ευτυχία.

H ημέρα ξεκινάει και είμαι πραγματικά ευγνώμων που ξύπνησα σήμερα και μπορώ να σκέφτομαι και να πληκτρολογώ αυτές τις λέξεις με τα δάχτυλά μου. Που βλέπω τον ουρανό και τον ήλιο. Που είμαι δίπλα στους ανθρώπους που αγαπώ και χαίρομαι την κάθε αναπνοή, γεμίζοντας θετική ενέργεια το κάθε μου κύτταρο. Νιώθω χαρούμενη γιατί δημιουργώ, με αγάπη και ευγνωμοσύνη, τις προϋποθέσεις για μια υπέροχη ζωή. Ευχαριστώ για όλα όσα έχω και ζω και για όλα όσα ελκύω. Γιατί τα αξίζω.  Όπως τα αξίζεις κι εσύ. Να είσαι ευγνώμων!

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.