Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Μινιμαλισμός: Τι αγόρασα το 2020 και έχω μετανιώσει

Μινιμαλισμός: Τι αγόρασα το 2020 και έχω μετανιώσει

Η νέα τάση που ήρθε για να κάνει τη ζωή μας πιο απλή, λειτουργική και περισσότερο στα μέτρα μας, είναι ο μινιμαλισμός. Είναι ουσιαστικά μια διαδικασία κατά την οποία εντοπίζουμε και κατανοούμε τι μας είναι απαραίτητο ώστε να ζούμε πραγματικά.Για να έχει νόημα η κάθε μέρα, να είναι δική μας, ξεχωριστή και απόλυτα προσαρμοσμένη στις ανάγκες μας. Ο μινιμαλισμός είναι μια προσπάθεια να διώξουμε τους περισπασμούς που δε μας αφήνουν ελεύθερο χρόνο να απολαύσουμε τις στιγμές με τον εαυτό μας και τους αγαπημένους μας.

Είναι φανερό ότι η κοινωνία στην οποία ζούμε είναι κάθε άλλο από μινιμαλιστική. Ο υπερκαταναλωτισμός, η βροχή ερεθισμάτων που δημιουργούν συνεχώς νέες αλλά πλασματικές ανάγκες, έχει γίνει ένα με την καθημερινότητά μας. Γι΄αυτό, ας κάνουμε μια παύση και ας δώσουμε το περιθώριο στον εαυτό μας να κάνει έναν επαναπροσδιορισμό των σημαντικών. Να βρει όσα πραγματικά χρειάζεται και του δίνουν χαρά και ικανοποίηση.

Βάζοντας σιγά σιγά το μινιμαλισμό στη ζωή μου, έκανα μια λίστα με όσα αγόρασα και στη συνέχεια μετάνιωσα το τελευταίο διάστημα. Μετά ακολούθησε μια εκκαθάριση για να ξεφορτωθώ ό,τι δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Συνδρομές

Το 2020 σε μια προσπάθεια να μάθω νέα πράγματα αλλά και να αποκτήσω εργαλεία που θα με βοηθούσαν στη δουλειά και στην καθημερινότητά μου, έκανα διάφορες συνδρομές σε πλατφόρμες και εφαρμογές. Ήταν πολύ χαμηλού κόστους, αλλά όταν έκανα το άθροισμα, διαπίστωσα ότι δεν ήταν αμελητέο το ποσό των χρημάτων που ξόδευα κάθε μήνα. Έτσι διέκοψα όποιες δεν ήταν απαραίτητες.

Επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες

Ο ενθουσιασμός για την κατάργηση της πλαστικής σακούλας αλλά και το γεγονός ότι ξαφνικά κυκλοφόρησαν πολύ όμορφες επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες, με έκαναν να ξεφύγω λίγο. Συν το γεγονός ότι πολλές φορές ξεχνούσα να πάρω μαζί τις τσάντες αυτές που είχα και αγόραζα νέες. Με λίγο καλύτερη σκέψη και οργάνωση, έβαλα φρένο στην υπερκατανάλωση αυτή.

Εποχιακά και ευαίσθητα λουλούδια

Είναι όμορφο να έχεις γύρω σου πράσινα φυτά ή πολύχρωμα ανθισμένα φυτά. Όμως όταν αρχίζεις να αγχώνεσαι για την περιποίησή τους ή όταν βλέπεις ότι χρειάζονται ανανέωση πολύ συχνά, συνειδητοποιείς ότι είναι προτιμότερο να επενδύσεις σε πιο ανθεκτικά φυτά.

Υλικά για ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι

Λόγω καραντίνας και επειδή ακόμη επιμένω να χρησιμοποιώ ημιμόνιμο μανικιούρ (μου αρέσει, τι να κάνω;;;), αποφάσισα να αγοράσω ένα πολύ όμορφο σετ, λάμπα uv και βερνίκια ημιμόνιμου. Όμως το αποτέλεσμα απέχει πολύ από το επιθυμητό και η διάρκεια είναι μικρότερη από αυτή που θα έπρεπε!

Άβολα παπούτσια

Σε μια στιγμή αδυναμίας, παράγγειλα μποτάκια με ψηλό τακούνι (9εκ!). Αφού ξέρω καλά ότι σε όποιο παπούτσι έχει πάνω από 7 εκ τακούνι δεν μπορώ να σταθώ για περισσότερη από μισή ώρα. Δεν ξέρω τι μας πιάνει εμάς τις γυναίκες, αλλά πλέον έχω βάλει στόχο να μηνκάνω άλλες άσκοπες αγορές. Και γι΄αυτό θα μιλήσουμε εκτενέστερα (fast fashion κλπ)/

Σαμπουάν 2 σε 1

Όσο καλό κι αν λέει ότι είναι οποιοδήποτε προϊόν 2 σε 1, η μέχρι τώρα εμπειρία μου με έχει απογοητεύσει, Τελικά αντί να γλιτώνεις χρόνο και χρήματα, ξοδεύεις περισσότερο, αφού μετά αγοράζεις τα δοκιμασένα και αγαπημένα σου προϊόντα.

Vegan φαγητά για να πειραματιστώ

Τον τελευταίο χρόνο, σε μια προσπάθεια να βγάλω Διάφορα και ιδιαίτερα το κρέας από τη διατροφή της οικογένειάς μου, δοκίμασα πάρα πολλά veggie burgers, άλλα vegeterian και vegan έτοιμα φαγητά και ακόμη περισσότερα low calorie τρόφιμα.Κάποια πέτυχαν και κάποια ήταν παταγώσης αποτυχία. Οπότε σταματώ τα πειράματα και μένω στα όσο το δυνατόν λιγότερο επεξεργασμένα.

 

Σίγουρα δεν είναι τα μόνα για τα οποία έχω μετανιώσει, αλλά είναι τα κυριότερα. Πραγματικά χρειαζόμαστε τουλάχιστον τα μισά από όσα αγοράζουμε, το πιστεύω και θα θα τηρήσω το στόχο μου να γίνω ολιγαρκής και μίνιμαλ. Δοκιμάστε το και μπορεί να το βρείτε κι εσείς ενδιαφέρον.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.