Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Μινιμαλισμός: Τα συχνότερα λάθη ενός αρχάριου

Μινιμαλισμός: Τα συχνότερα λάθη ενός αρχάριου

Ο μινιμαλισμός είναι ένας τρόπος ζωής που μας βάζει στην διαδικασία να κρατάμε μόνο όσα έχουν αξία στη ζωή μας. Η βασική ιδέα του  είναι να απομακρύνουμε πράγματα, ανθρώπους και δραστηριότητες που δεν είναι σημαντικά για εμάς, δε μας κάνουν ευτυχισμένους και δε μας είναι απαραίτητα.

 Η φιλοσοφία του μινιμαλισμού έχει σκοπό να μας βοηθήσει να επαναπροσδιορίσουμε τις αρχές και τις ανάγκες μας. Να απλοποιήσουμε την καθημερινότητά μας και να απολαμβάνουμε το χώρο μας, τα αντικείμενα που μας ανήκουν και την κάθε μας στιγμή νιώθοντας πληρότητα και ευτυχία. Κάθε αρχάριος που ξεκινά να ακολουθεί αυτό τον τρόπο ζωής κάνει λάθη. Είναι λογικό και αναμενόμενο. Ποια είναι αυτά τα λάθη;

Δεν είναι παιχνίδι αριθμών

Ο μινιμαλισμός δεν ορίζει κάποιο συγκεκριμένο αριθμό αντικειμένων που θα πρέπει να έχουμε στην κατοχή μας πχ 3 παλτό, δυο μπλουζάκια, ένα ζευγάρι παπούτσια κλπ

Η μονοχρωμία

Στο μυαλό μας ίσως έχουμε συνδυάσει το μινιμαλισμό με απλά χρώματα όπως το λευκό, το μπεζ, το γκρι και το μαύρο. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Μπορούμε να έχουμε ότι χρώμα ρούχα, σεντόνια, πετσέτες κλπ θέλουμε.

Δεν εφαρμόζεται παντού

Η αλήθεια είναι ότι σε κάποιες περιπτώσεις δεν μπορείς να είσαι μινιμαλιστής. Για παράδειγμα ένας ζωγράφος χρειάζεται όλα του τα πινέλα και τα χρώματα. Δεν μπορεί να τα πετάξει και να αρκεστεί στα βασικά.

Δεν είναι μόδα

Ο μινιμαλισμός δεν είναι ένα trend που θα περάσει μετά από λίγο καιρό. Αν δεν πιστεύεις ότι θα βελτιώσει τη ζωή σου, μην το υιοθετήσεις. Δεν έχει νόημα να ξεκαθαρίσεις το σπίτι σου και σε ένα χρόνο να ξεκινήσεις να υπερκαταναλώνεις ξανά. Είναι χάσιμο χρόνου και χρημάτων.

Δεν είναι για όλους

Αν εσύ αποφάσισες να ακολουθήσεις μια μινιμαλιστική ζωή, δε σημαίνει ότι και οι φίλοι σου ή ο σύντροφός σου πρέπει να ακολουθήσουν. Αν το θέλουν και το πιστεύουν θα το κάνουν.

Δεν είναι αυτοσκοπός

Ξεκινώντας να ζεις με τη φιλοσοφία του μινιμαλισμού, δε στοχεύεις να φτάσεις κάπου. Δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος στόχος που θα αποδείξει ότι τα κατάφερες ούτε και είναι ο σκοπός της ζωής σου.

Αγαπημένα αντικείμενα

Ο καθένας μας έχει ορισμένα αγαπημένα αντικείμενα. Μερικά πράγματα με τα οποία έχει συναισθηματικό δέσιμο. Όσο “άχρηστο” κι αν είναι ένα μηχάνημα για ντολμαδάκια, εσένα μπορεί να σου θυμίζει τη γιαγιά σου. Δε χρειάζεται να το ξεφορτωθείς απλά γιατί θέλεις να γίνεις μινιμαλίστρια.

 

Γενικά να θυμάσαι ότι μινιμαλισμός δε  σημαίνει απλά αφαιρώ πράγματα ώστε να μείνουν όσο λιγότερα γίνεται αλλά αφαιρώ μόνο τα “κακά πράγματα”, τα πράγματα που “ρουφάνε” την ενέργειά μου. Αν το ασπάζεσαι και το νιώθεις, κάνε το. Αλλιώς αφησέ το. Κανείς δε θα σε κατακρίνει αν δε σου ταιριάζει και κανείς δε θα βαθμολογίσει πόσο μινιμαλίστρια κατάφερες να γίνεις. Εσύ αποφασίζεις και κάνεις ό,τι νιώθεις.

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.