Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Μη με αφήσεις ποτέ | Η αγάπη δεν πονάει

Μη με αφήσεις ποτέ | Η αγάπη δεν πονάει

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει αμέτρητες προσπάθειες προκειμένου να οριστεί και να περιγραφεί η λέξη αγάπη. Ο τρόπος που νιώθει, που βιώνει αλλά και που εισπράττει ο καθένας μας το συναίσθημα αυτό ( η μάλλον το πλήθος των συναισθημάτων που συμπεριλμβάνει η αγάπη ) είναι πολύ διαφορετικός. Όμως δε χωράει τίποτα αρνητικό σ’ αυτή τη μοναδική έννοια.

Αν αναζητήσεις την ερμηνεία στο λεξικό θα βρεις: ” ψυχική διάθεση που κυριαρχείται από αισθήματα φιλίας, στοργής, συμπάθειας, τρυφερότητας, αφοσίωσης”. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι η αγάπη:

– δε βλάπτει

– δε ζηλεύει

– δε μισεί

– δεν καταπιέζει

– δε χειραγωγεί

– δεν προσβάλει

– δεν στερεί τη χαρά, την ελευθερία

– και σίγουρα δεν πονάει

 

“Μη με αφήσεις ποτέ (γιατί θα σου κάνω κακό)” . Πόσο αληθινή είναι η συγκλονιστική ταινία μικρού μήκους της Lacta για τις γυναικοκτονίες.

Σημασία έχει τι θα κάνεις εσύ που ακόμα μπορείς», λέει στο τέλος η πρωταγωνίστρια. Το βίντεο πλαισιώνει το τραγούδι «Μη μου μιλάς για αγάπη», της Δήμητρας Γαλάνη.

Ας δώσουμε ένα τέλος σε αυτές τις ιστορίες. Κανείς δεν είναι ιδιοκτησία κανενός γιατί σίγουρα δεν είναι έτσι η αγάπη. Αν βιώνεις οποιαδήποτε παρόμοια ή άλλου είδους  βία ( ακόμη και λεκτική ) μην υπομένεις και μη φοβάσαι να μιλήσεις και να ζητήσεις βοήθεια. Θυμήσου ότι “δεν είσαι μόνη και δεν είσαι η μόνη”.

 

Μάθε πώς να αναγνωρίζεις τα σημάδια ψυχολογικής και σωματικής βίας σε μια σχέση. Μπες στο diotima.org.gr ή στο domviolence.com.cy . Τηλεφώνησε τώρα στη γραμμή βοήθειας του ΣΠΑΒΟ στην Κύπρο στο τηλέφωνο 1440 ή στο τηλέφωνο του Diotima +302103244380.

 

φωνο

0030-210-32443έφω

0030-210-3244380

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.