Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

«Με τα δικά της λόγια» | Η βιογραφία της Μισέλ Ομπάμα στα ελληνικά

«Με τα δικά της λόγια» | Η βιογραφία της Μισέλ Ομπάμα στα ελληνικά

Στις 25 Οκτωβρίου έρχεται και στην Ελλάδα το βιβλίο για τη Μισέλ Ομπάμα, που είναι -όπως λέει και ο τίτλος- κείμενα «Με τα δικά της λόγια».

Η Μισέλ Ομπάμα, η πρώτη Αφροαμερικανίδα Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, είχε ένα βαρύ το φορτίο. Πώς το αντιμετώπισε; Πώς κατάφερε να σταθεί στο ύψος που απαιτεί αυτός ο σκληρός ρόλος; Ποιες οι σκέψεις της; Ποιες οι αντιδράσεις της; Ποιες οι δυσκολίες; Πώς αντεπεξήλθε στα καθήκοντά της; Ποιο ήταν τελικά το έργο της;

Ο ρόλος της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ δεν είναι απλός. Και η Μισέλ Ομπάμα άφησε σπουδαίο έργο, κληρονομιά σε έναν λαό που ναι μεν λειτουργεί δημοκρατικά, αλλά ο ρατσισμός εξακολουθεί να υπάρχει με σκοπό την εξόντωση κάθε αντίθετου προς τα πιστεύω του στοιχείο.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, η Μισέλ Ομπάμα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, με τις φιλοσοφημένες δηλώσεις της που προσδιόρισαν τα δικά της ουμανιστικά πιστεύω, υλοποιώντας τα στην πορεία των καθηκόντων της.


Οι Marta Evans και Hannah Masters σταχυολόγησαν τις δηλώσεις της σε διάφορες περιστάσεις, σε διάφορα μέσα, σε διάφορες εκδηλώσεις και τις παρουσιάζουν σε έναν τόμο, ο οποίος κέντρισε το ενδιαφέρον του εκδότη Francesco Vitali, που ζώντας στην Αμερική την περίοδο διακυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα θέλησε να το μεταφράσει ο ίδιος, βάζοντας τη δική του πινελιά στο όλο εγχείρημα.

Μέσα στις σελίδες αυτού του βιβλίου παρακολουθούμε τη Μισέλ Ομπάμα βήμα-βήμα, στη διάρκεια της διπλής θητείας του πρώτου Αφροαμερικανού Προέδρου των ΗΠΑ, στο πλευρό του ως σύζυγος, ως μητέρα και κυρίως ως Πρώτη Κυρία της Αμερικής.

Το βιβλίο μας βοηθάει να γνωρίσουμε τη Μισέλ Ομπάμα μέσα από τις μύχιες σκέψεις της στην καθημερινότητά της, στις στιγμές της απομόνωσής της, αλλά και σ’ εκείνες όπου δυναμικά έπαιρνε θέση υπέρ κάθε αδύναμου. Θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά από την CreamyW Books.

 

cnn.gr

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.