Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Μα δεν ξέρω να γράφω σου λέω!

Μα δεν ξέρω να γράφω σου λέω!

Και εκεί στα καλά καθούμενα, χωρίς ιδιαίτερο λόγο ή αφορμή, αποφάσισα ότι απλά δε μπορώ να γράφω. Δεν είμαι αρκετά καλή. Άρα, μήπως να σταματήσω; Μου κόλλησε ότι δεν μπορώ να γράψω σωστά κείμενα, οπότε ποιος ο λόγος να γράφω; Μα δεν ξέρω να γράφω σου λέω!!!

Όλα αυτά αφού εκδόθηκε το βιβλίο μου “Τα 10 SOS για μια καλύτερη ζωή”! Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν αποδέχτηκα μέσα μου τον τίτλο του συγγραφέα. Άλλωστε, δεν ασπάστηκα ποτέ το «ό,τι δηλώσεις είσαι». Κι έτσι άφησα τα μολύβια και τα χαρτιά, έκλεισα τον υπολογιστή και παρόπλισα το μυαλό, τις ιδέες και την έμπνευσή μου. «Καλύτερα να μη γράφω, παρά να γράφω κείμενα που δεν αγγίζουν κανέναν. Δεν κάνω γι’ αυτά εγώ.»

Είναι αλήθεια αυτό που λένε ότι κάποιοι λίγοι άνθρωποι γεννιούνται με άστρο; Ισχύει; Πιθανόν να ακούγεται παράξενο στην εποχή μας, γιατί συχνά βλέπουμε ότι δεν είναι αρκετή η έφεση ή η γνώση, δε φτάνει το ταλέντο ή η σκληρή δουλειά για να αναγνωριστεί κανείς. Πολλές φορές είναι πολύ πιο χρήσιμο να έχεις τη σωστή γνωριμία ή να βρεθείς τη σωστή στιγμή στο σωστό μέρος.

Οι σκέψεις μας καθορίζουν, όμως, σε μεγάλο βαθμό τον ρου της δικής μας ιστορίας. Πιστεύουμε κάτι, αποφασίζουμε, κρεμάμε τις ταμπέλες μας κι έπειτα πορευόμαστε υπό τη σκιά τους. Τι ισχύει όμως στην πραγματικότητα; Άλλοι έχουν τις δυνατότητες κι άλλοι πρέπει να κατασκοτώνονται για να καταφέρουν το καθετί; Αν ποτέ το καταφέρουν. Δηλαδή είτε έχεις την ικανότητα είτε πρέπει να καταβάλεις σκληρή προσπάθεια; Άρα η προσπάθεια είναι για όσους δεν έχουν ικανότητες;

Μάλλον όχι. Ή μάλλον καμία σχέση. Αν δεν έχεις κάποιο χάρισµα, δε σημαίνει ότι θα είσαι τελείως αποτυχημένος, ξοφλημένος. «Μπορείς να είσαι ένας γλυκός, εργατικός, άνθρωπος και ίσως (αν δουλέψεις σκληρά και αντέξεις τα περιφρονητικά βλέµµατα των άλλων) µπορεί και να επιτύχεις.», έγραφε το βιβλίο που διάβασα πρόσφατα.

Βεβαίως από τη θεωρία μέχρι την πράξη υπάρχει απόσταση. Αλλά φτάνουν οι περιοριστικές πεποιθήσεις και οι τρικλοποδιές στον ίδιο μας τον εαυτό. Μπορώ. Κι εσύ μπορείς. Ίσως όχι να γράψεις ένα best seller, αλλά να διαπρέψεις σε κάτι άλλο.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.