Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Tι κάνεις λάθος με τα μαλλιά σου;

Tι κάνεις λάθος με τα μαλλιά σου;

Είναι αλήθεια ότι ψάχνεις πάντα ένα…εξιλαστήριο θύμα για ότι δεν πάει καλά με τα μαλλιά σου; Είναι συχνό φαινόμενο αυτό. Συνήθως κατηγορούμε τα προϊόντα μας. Αν τα μαλλιά μας είναι λιπαρά, φταίει το σαμπουάν. Έχουμε ψαλίδα; Μάλλον το προϊόν περιποίησης που χρησιμοποιούμε δεν κάνει δουλειά. Στην πραγματικότητα όμως αυτό που θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την εμφάνιση των μαλλιών μας είμαστε εμείς και οι τρόποι με τους οποίους τα ταλαιπωρούμε σε καθημερινή βάση. Δες λοιπόν τι κάνεις πιθανότατα λάθος και δεν είσαι η μόνη.

Χρησιμοποιείς καθημερινά εργαλεία styling με θερμότητα:

Γνωρίζεις σίγουρα ότι αυτός είναι από τους βασικότερους παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία των μαλλιών. Πιστολάκι, πρέσα για ίσιωμα, ψαλίδι για μπούκλες και wavy look… ‘Ολα αυτά αναπτύσσουν υψηλές θερμοκρασίες που καταστρέφουν την τρίχα και σε βάθος χρόνου κάνουν τα μαλλιά εύθραυστα και άτονα. Προσπάθησε λοιπόν, αν πραγματικά δεν μπορείς να αποφύγεις τη χρήση τους, να επενδύσεις σε καλής ποιότητας προϊόντα θερμοπροστασίας και σε εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας που πιθανόν να προκαλούν λιγότερη βλαβα στα μαλλιά.

Τυλίγεις τα μαλλιά σου με πετσέτα μετά το λούσιμο:

Είναι μια από τις συνήθειες που όλες μας κάνουμε χωρίς δεύτερη σκέψη και που θεωρούμε εντελώς αθώα όσον αφορά στην κατάσταση των μαλλιών σου. Μέγα λάθος! Οι βαμβακερές πετσέτες έχουν ίνες που πιάνονται στην τρίχα όταν έρχονται σε επαφή με αυτήν. Ειδικά μάλιστα όταν τρίβουμε τα μαλλιά μας έχουμε ένα “υπέροχο” αποτέλεσμα, ένα σούπερ ενοχλητικό φριζάρισμα. Προτιμότερο είναι το στράγγισμα και όχι το τρίψιμο. Οι ειδικοί προτείνουν πετσέτες από μικροίνες (microfibre) οι οποίες απορροφούν το νερό χωρίς να φριζάρουν τα μαλλιά.

Χτενίζεις τα μαλλιά σου όσο είναι ακόμα βρεγμένα:

Και μετά το λούσιμο ακολουθεί ο “πόλεμος των κόμπων”;Επίθεσηηηηη! Χτενίζουμε τα μαλλιά μας μανιωδώς όσο είναι ακόμα βρεγμένα. Δυστυχώς όμως έτσι καταστρέφουμε την τρίχα που είναι ήδη πιο ευάλωτη μετά το λούσιμο καθώς έχουν ανοίξει τα “λέπια” της (έχετε δει φαντάζομαι σκίτσο της τρίχας) και δεν την προστατεύουν αρκετά. Πώς θα ξεμπλέξεις λοιπόν τα μαλλιά σου; Χτενίζοντας τα όταν πια έχουν στεγνώσει ή όσο τα στεγνώνεις με το πιστολάκι σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και από απόσταση!

Λούζεσαι πολύ συχνά

Τα μαλλιά σου λαδώνουν στις ρίζες ακόμα και λίγες ώρες μετά το λούσιμο; Δεν φταίει πιθανότατα το σαμπουάν σου αλλά η συχνότητα με την οποία λούζεσαι διότι με τον τρόπο αυτό δημιουργείς μεγάλη ξηρότητα στο τριχωτό της κεφαλής. Έτσι για να επανέλθει στα φυσιολογικά του επίπεδα, παράγει μεγαλύτερη ποσότητα σμήγματος με αποτέλεσμα τα μαλλιά σου να χάνουν τη φρεσκάδα τους και να λαδώνουν.

Πιάνεις τα μαλλιά σου με πολύ σφιχτά λαστιχάκια

Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, οι περισσότερες όλες κυκλοφορούμε με λαστιχάκια στα χέρια ή στην τσάντα για να μπορούμε να πιάνουμε τα μαλλιά μας όταν ζεσταινόμαστε αφόρητα. Προσοχή όμως! Πολλά λαστιχάκια είναι πολύ σφιχτά και μπορούν ακόμα και να σπάσουν την τρίχα. Για να το αποφύγεις υπάρχει λύση. Τα scrunchies (υφασμάτινα) ή μεταξωτά λαστιχάκια και βέβαια να μην δένεις τα μαλλιά σου πολύ σφιχτά γιατί εκτός από τα μαλλιά σου που ταλαιπωρούνται, μάλλον θα σε πιάσει και πονοκέφαλος. 

Ο αγώνας της ομορφιάς και της υγείας είναι αέναος. Προσπαθούμε όμως όσο μπορούμε και μαθαίνουμε διαρκώς! Καλό Σαββατοκύριακό σε όλες!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.