Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Κόντρα στην κόντρα

Κόντρα στην κόντρα

Όταν βλέπεις ότι έχουν στραβώσει όλα, ή έτσι σου φαίνεται, και αρχίζει η ψυχολογία σου να πέφτει, βρίσκεσαι σε ένα οριακό σημείο όπου οι επιλογές είναι δύο:

  1. Αφήνεσαι και αρχίσεις να κλαις τη μοίρα σου, με αποτέλεσμα να πέσεις ακόμη περισσότερο.
  2. Πεισμώνεις και αποφασίζεις να ακολουθήσεις το δρόμο της “κόντρας στην κόντρα”.

Κανένα από τα δύο δεν είναι εύκολο. Είναι θέμα νοοτροπίας και αποφασιστικότητας. Η επιλογή πολλές φορές εξαρτάται από το ζήτημα, την περίπτωση. Αλλά έχω δει να δουλεύουν και τα δυο, γιατί κάποτε πραγματικά χρειάζεσαι να φτάσεις στα πατώματα πριν ξανασηκωθείς πιο δυνατή/ός.

Τι σημαίνει τώρα η φράση “κόντρα στην κόντρα”. Να δούμε παραδείγματα:

  • Είσαι ελεύθερος επαγγελματίας και διαπιστώνεις μια κάμψη στη δουλειά σου και συνεπώς μια μείωση των εσόδων σου. Εδώ πρέπει να σταθείς, να αναλύσεις λίγο τα πιθανά αίτια και να δεις τι μπορείς να κάνεις. Δε σταματάς όμως. Δεν αρχίζεις τη μουρμούρα και τη γκρίνια. Αποφασίζεις να κάνεις μια επιπλέον κίνηση, συντηρητική μεν αλλά κίνηση κόντρα “στη γκίνια”. Πχ εντάσσεις ένα καινούργιο προϊόν στο κατάστημά σου ή αγοράζεις ένα νέο μηχάνημα, πάντα με την προοπτική να αναστρέψεις την πτωτική πορεία της επιχείρησής σου.
  • Μόλις χώρισες και η καρδούλα σου έχει ραγίσει σε 1000 κομμάτια. Δεν τα αφήνεις στο πάτωμα παίρνοντας θέση μοιρολογίστρας εκεί σιμά, σε μια γωνιά, ελπίζοντας ότι θα σε λυπηθεί ακόμη και το σύμπαν και θα σου φέρει τον καλό ή την καλή σου πίσω. Αντιθέτως! Μαζεύεις τα κομμάτια, τα κολλάς έστω και πρόχειρα, ντύνεσαι στολίζεσαι και κάνεις πάρτυ μόνη/μόνος σου (έτσι που μας κατήντησε ο κορωνοϊός) ακούγοντας πρώτα το γνωστό άσμα “Στην υγειά της αχάριστης” και το “Φωτιά στα Σαββατόβραδα”, ακόμη κι αν είναι Τετάρτη, αλλά μετά περνάς στο “Σόρυ σόρυ, μα έχω βρει καλύτερο αγόρι” (θα βρεις!) και σε ό,τι πιο ανεβαστικό κυκλοφορεί. Μετά πιάνεις το ωραίο σου ημερολόγιο και βάζεις τους νέους σου στόχους για μια υπέροχη ζωή! (σιγά σιγά)
  • Δοκίμασες να φτιάξεις σουφλέ και βγήκε σαν…κλαταρισμένο λάστιχο. Αντί να πετάξεις όλα σου τα ταψιά παραμιλώντας διάφορα “γαλλικά” και να βάλεις λουκέτο στην κουζίνα, ξεκινάς να μαγειρεύεις όλη μέρα έχοντας γράψει σε πανό στο ψυγείο και στον απορροφητήρα τη φράση: “Τρέμε Άκη!”

Τα παραδείγματα είναι ενδεικτικά. Πάνω κάτω καταλάβατε το νόημα του νέου motto για το 2021, το γνωστό πλέον “Κόντρα στην κόντρα”, που εφαρμόζεται από επιτυχημένους ανθρώπους και συνήθως βγαίνει. Κρατάω μια επιφύλαξη γιατί κάθε περίπτωση διαφέρει, όπως είπαμε, και πάντα πρέπει να ζυγίζουμε το ρίσκο έναντι του οφέλους κλπ κλπ κλπ.

Να θυμάστε επίσης δυο φράσεις του αγαπημένου Jim Rohn, που ισχύει σχεδόν πάντα. Τουλάχιστον στα επαγγελματικά ισχύει: “Let others cry over small hurts, but not you.” “Spend five minutes complaining and you have wasted five”. Υπάρχουν πολλές ακόμη που θα μπορούσα να παραθέσω, αλλά καλύτερα να τις αναζητήσετε στις ομιλίες του.

Κόντρα στην κόντρα, πάμε για τα καλύτερα!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.