Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Κρέμα ματιών: τι μπορεί να κάνω λάθος;

Κρέμα ματιών: τι μπορεί να κάνω λάθος;

Ξέρουμε ότι το δέρμα μας στην περιοχή γύρω από τα μάτια είναι λεπτό και ευαίσθητο γι΄αυτό και χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Συχνά αντιμετωπίζουμε προβλήματα όπως μαύροι κύκλοι, οίδημα, λεπτές γραμμές ή ρυτίδες. Διαβάζουμε διάφορες συμβουλές για την αντιμετώπισή τους και για τη σωστή επιλογή των προϊόντων περιποίησης. Τι μπορεί να πάει στραβά όμως με την κρέμα ματιών; Ποια λάθη κάνουμε συχνά;

1. Πολλές φορές ξεχνάμε και άλλες φορές παραλείπουμε την κρέμα ματιών. Σε πολλές περιπτώσεις δεν είμαστε επιμελείς στον καθαρισμό της περιοχής του ματιού και έτσι η κρέμα δεν απορροφάται ικανοποιητικά ακόμη και αν εφαρμοστεί σωστά
2. Όπως ήδη προαναφέραμε, η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια είναι λεπτή και έτσι είναι σημαντικό να αποφεύγουμε τις άγαρμπες κινήσεις καθώς απλώνουμε την κρέμα στην περιοχή. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιούμε τον παράμεσο για να βάζουμε την κρέμα μας με απαλές κινήσεις ή μπορούμε πρώτα να βάζουμε μικρή ποσότητα κρέμας στα δάχτυλά μας και αφού τη θερμάνουμε τρίβοντάς τα, να την εφαρμόζουμε στα μάτια μας.
3. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε μεγάλη ποσότητα κρέμας γιατί μπορεί να είναι η αιτία ερεθισμού, καθώς με τις κινήσεις του ματιού η περίσσεια ποσότητα εισέρχεται στο μάτι. Μια ποσότητα στο μέγεθος ενός μπιζελιού είναι αυτή που χρειάζεται και για τα δύο μάτια.
4. Υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις για την αναγκαιότητα της κρέμας ματιών νυκτός.
H Aida Bicai, top facialist από την Νέα Υόρκη, υποστηρίζει ότι η κρέμα ματιών δεν πρέπει να χρησιμοποιείται το βράδυ καθώς η επιδερμίδα στην περιοχή είναι πιο λεπτή και όταν απλώνουμε κρέμα και μετά πηγαίνουμε για ύπνο και είμαστε σε οριζόντια θέση, ξυπνάμε με σακούλες λόγω κατακράτησης υγρών. Υπάρχει όμως και η άποψη ότι η κρέμα χρειάζεται τη νύχτα ώστε να βοηθήσει, μαζί με τον ύπνο και την σωστή διατροφή, στην ανάπλαση και να προλαμβάνει την γήρανση και την εμφάνιση ρυτίδων.

Αν θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο για τα μάτια μας, πρέπει να αγοράσουμε προϊόντα που είμαστε βέβαιοι ότι ανταποκρίνονται στις ανάγκες της δικής μας επιδερμίδας. Πρωί και βράδυ, αφού καθαρίσουμε πολύ καλά το πρόσωπό μας και την περιοχή γύρω από τα μάτια, βάζουμε την κρέμα μας σίγουρα και πιθανότατα και έναν κατάλληλο ορό ματιών. Είναι καλό να ζητούμε τη γνώμη της αισθητικού ή της make up artist μας, αν δυσκολευόμαστε στην επιλογή ή την χρήση των προϊόντων. Η ομορφιά έρχεται από μέσα μας, αλλά με λίγη βοήθεια ενισχύεται και αναδεικνύεται!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.