Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ TAGINE

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ TAGINE

Το Tagine είναι ένα αργομαγειρεμένο αλμυρό στιφάδο. Είναι ένα πιάτο από την περιοχή Maghrebi το οποίο πήρε το όνομα του από το πήλινο δοχείο στο οποίο μαγειρεύεται. Το κοτόπουλο που ψήνετε σε αυτό το δοχείο γίνεται απίστευτα τρυφερό και μαλακό. Το μυστικό είναι ο συνδυασμός του αργού ψησίματος του κρέατος με τα μαροκινά μπαχαρικά και τις γλυκές γεύσεις φρέσκων ή ξηρών φρούτων. Αξέχαστο πιάτο.

ΥΛΙΚΑ:

  1. Στήθος κοτόπουλο και μηρό – 400γρ. κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  2. 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  3. 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  4. 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  5. 3 ώριμα αχλάδια αποφλοιωμένα (εγώ πήρα αυτά τα ελκυστικά με τα
    «κόκκινα μάγουλα»)

  1. Μια πρέζα ξηρό τζίντζερ
  2. Μια πρέζα κανέλα
  3. Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
  4. Μια πρέζα φύλλα σαφράν
  5. 2 ξυλάκια κανέλας
  6. Αλάτι και Πιπέρι
  7. Ζεστό νερό ή ζωμό – 150ml
  8. 2 κουταλάκια του γλυκού σουσάμι
  9. 2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο
  10. 2 κ.σ. ζάχαρη

 

Βήματα:

Μαρινάρισμα κοτόπουλου

  1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε την 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο με το ξηρό τζίντζερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τη 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκκομένο. Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου και ανακατέψτε τα με το μείγμα. Βάλτε το στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  2.  Στο νερό ή στο ζωμό (εάν σας αρέσει η πιο λιπαρή γεύση) βάλτε τα φύλλα σαφράν μέχρι να ανοίξουν καλά.
  3.  Σε μέτρια φωτιά στην ειδική κατσαρόλα tagine ή σε μια άλλη κατσαρόλα που έχετε ψήστε το κρεμμύδι με το σκόρδο έως ότου αποκτήσουν ένα χρυσό χρώμα.
  4.  Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου και τηγανίστε τα για 3 λεπτά.
  5.  Προσθέστε το νερό από τα φύλλα σαφράν και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά (ανακατέψτε μερικές φορές).
  6.  Θερμάνετε το φούρνο στους 180οC και βάλτε το πήλινο δοχείο tagine για 40-50 λεπτά.
  7.  Ενώ το κοτόπουλο ψήνετε, καραμελώνουμε τα αχλάδια: σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσθέστε τα αχλάδια και τη ζάχαρημαγειρέψτε και ανακατέψτε για 6 με 8 λεπτά ή μέχρι τα φρούτα να μαλακώσουν και να έχουν ένα χρυσό χρώμα.
  8.  10 λεπτά πριν ψηθεί το κοτόπουλο, προσθέστε τα καραμελωμένα αχλάδια, το ψημένο σουσάμι και τα ξυλάκια κανέλας. 

Σερβίρετε με κουσκούς ή ρύζι με άφθονο ψιλοκομμένο μαϊντανό!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.