Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Καστορέλαιο: Tα οφέλη του και πώς θα το χρησιμοποιήσετε! Θα εκπλαγείτε πολύ ευχάριστα!

Καστορέλαιο: Tα οφέλη του και πώς θα το χρησιμοποιήσετε! Θα εκπλαγείτε πολύ ευχάριστα!

Το καστορέλαιο είναι είδος φυτικού ελαίου που παράγεται από το τροπικό φυτό Ρίκινος ο Κοινός (Ricinus communis). Πρόκειται για ένα εκπληκτικό έλαιο που περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά. Λόγω των πολλών ευεργετικών ιδιοτήτων του χρησιμοποιείται στα μαλλιά, στα φρύδια, στις βλεφαρίδες αλλά και στα χείλη.
Στη συνέχεια θα δούμε αναλυτικά τι προσφέρει στην υγεία και την περιποίηση των μαλλιών μας. Θα δείτε ότι όλα όσα υπόσχεται και επιτυγχάνει θα σας πείσουν να το βάλετε στην καθημερινή σας περιποίηση χωρίς αναβολή.
Το καστορέλαιο λοιπόν είναι γνωστό για την ικανότητά του να αντιμετωπίζει την τριχόπτωση, ενισχύοντας τις ρίζες των μαλλιών. Το εφαρμόζουμε στο τριχωτό της κεφαλής και κάνουμε μασάζ με τις άκρες των δακτύλων μας, απαλά, με κυκλικές κινήσεις. Αφήνουμε για μισή ώρα περίπου και στη συνέχεια λουζόμαστε με το σαμπουάν μας.
Η άλλη απίθανη ιδιότητα του καστορέλαιου είναι ότι βοηθάει στην υγιή ανάπτυξη των μαλλιών αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος στους θύλακες της τρίχας, κάνοντας τα έτσι να μακραίνουν πολύ πιο γρήγορα από ότι φαντάζεστε. Επίσης περιέχει ωμέγα-6 λιπαρά οξέα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πυκνώσει τα μαλλιά μας στα σημεία που υπάρχει αραίωση. Λόγω της παχύρευστης υφής του, μπορεί να αναμιχθεί με έλαιο καρύδας ή αμυγδαλέλαιο για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα.
Χάρη στα μοναδικά συστατικά του, ενυδατώνει και θρέφει τόσο τα λέπια της τρίχας όσο και τις ρίζες της, διατηρώντας τα σωστά επίπεδα υγρασίας. Έτσι μπορείτε, για να καταπολεμήσετε την ξηρότητα, να κάνετε μασάζ με καστορέλαιο (που έχετε ζεστάνει λίγο) στις ρίζες των μαλλιών σας χρησιμοποιώντας τις άκρες των δαχτύλων σας. Αφήστε το όλη τη νύχτα στα μαλλιά σας και λουστείτε την επόμενη μέρα.
Το καστορέλαιο προσφέρει άμεση ενυδάτωση στα ταλαιπωρημένα και αφυδατωμένα μαλλιά. Εξάλλου, η υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Ε το μετατρέπει σε ένα εξαιρετικά ενυδατικό προϊόν για τα μαλλιά μας, ενώ βελτιώνει την υγεία τους αφήνοντάς τα απαλά και λαμπερά. Χρησιμοποιήστε το μια φορά την εβδομάδα ως θεραπεία περιποίησης των μαλλιών.
Επειδή όπως ήδη ανέφερα το καστορέλαιο είναι παχύρρευστο, μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να το αφαιρέσετε από τα μαλλιά σας. Υπάρχει όμως ένα πολύ χρήσιμο tip! Εάν χρησιμοποιήσετε ένα conditioner ή μια μάσκα μαλλιών 30 λεπτά πριν το λούσιμο θα σας βοηθήσει να το αφαιρέσετε πολύ εύκολα.
Η καθημερινή χρήση προϊόντων styling, η ελλιπής και μη ισορροπημένη διατροφή και η συχνή χρήση εργαλείων styling, αδυνατίζουν την τρίχα και πολύ περισσότερο τις άκρες των μαλλιών μας, οι οποίες σπάνε εύκολα και έτσι δημιουργείται η ψαλίδα. Η βιταμίνη Ε, τα αμινοξέα και τα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα που περιέχει το καστορέλαιο, ενισχύουν την τρίχα, λειτουργώντας ως ασπίδα προστασίας ενάντια στο σπάσιμο και την ψαλίδα. Μια μικρή σταγόνα καστορέλαιο μόνο στις άκρες των μαλλιών και το αποτέλεσμα είναι φανταστικό!
Και τώρα φτάνουμε στα καλύτερα!! Μια άλλη υπέροχη χρήση του καστορέλαιου είναι στα φρύδια & τις βλεφαρίδες μας! Ως δια μαγείας, με την καθημερινή εφαρμογή, πυκνώνουν, δυναμώνουν και μακραίνουν γρηγορότερα! Βάλτε μία σταγόνα σε μια μπατονέτα ή σε ένα καθαρό βουρτσάκι από παλιά μάσκαρα και περάστε μια στρώση κάθε βράδυ! Προσοχή μόνο να μην έρθει σε επαφή με τα μάτια!
Το καστορέλαιο είναι εξαιρετικό για τα χείλη! Δίνει μια φυσική λάμψη και συμβάλλει στη βελτίωση της εμφάνισης και της υγείας των χειλιών μας. Επίσης μπορεί να λειτουργήσει και ως εξαιρετικό προϊόν ενυδάτωσης για τα νύχια. Θρέφει και μαλακώνει τα «πετσάκια», προστατεύει τα νύχια και κάνει το μανικιούρ μας να διαρκεί περισσότερο.
Ακόμη δεν έχετε πειστεί; Μην διστάζετε! Δοκιμάστε το και θα εκπλαγείτε ευχάριστα όπως κι εγώ. Χρησιμοποίησα το μείγμα από καστορέλαιο, αμυγδαλέλαιο, έλαιο άργκαν, έλαιο τζοτζόμπα και βιταμίνη Ε από το αγαπημένο μου «Bakali» και δεν το αλλάζω με τίποτα!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.