Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Καλημέρα φωτεινή πλευρά της ζωής

Καλημέρα φωτεινή πλευρά της ζωής

Φωτεινή πλευρά; Ποια φωτεινή πλευρά μπορεί να βλέπει κανείς φέτος; Από δυσάρεστο σε πιο δυσάρεστο και από ατυχία σε…γκαντεμιά, με αποκορύφωμα τον Κορωνοϊό. Τη φυλακή που δημιούργησε ένας αόρατος εχθρός στις ψυχές και τα σώματά μας, ακυρώνοντας και καταστρέφοντας τα πάντα και παντού. Παρά είναι μοιρολατρική προσέγγιση; Νομίζετε; Μμμ, μπορεί. Αλλά όταν νιώθεις ότι στα καλά καθούμενα έρχεται από τη μακρυνή Κίνα ένας μικροσκοπικός, ύπουλος και αψυχολόγητος ιός, και απροσκάλεστος στρογγυλοκάθεται και γίνεται δερβέναγας στις ζωές μας, εεεε! Αϊ χάσου μυρμηγκάκι, όπως έλεγε κι ο Λάκης Λαζόπουλος!

Τελευταία παντού μιλάνε για θετική ενέργεια, θετική σκέψη, αλλαγή στάσης ζωής, life coaches, affirmations, διαλογισμό, κλπ κλπ. Αποδεδειγμένα τα οφέλη τους. Μελέτες, αποτελέσματα, γραφικές παραστάσεις και ποσοστά. Καμιά διαφωνία επ΄αυτών. Όλα καλά και άγια. Αλλά… αλλά μήπως να αφήσουμε και κανέναν άνθρωπο να νιώσει άσχημα; Να βιώσει τη λύπη, τη θλίψη, την απογοήτευση, το θυμό, την οδύνη και τη μιζέρια του για όσο καιρό θέλει; Για όσο διάστημα του είναι αρκετό για να τα αποδεχτεί και να θελήσει να τα αποτινάξει από πάνω του. Και μετά, μόλις νιώσει έτοιμος, να ανοίξει τα μεγάλα και όμορφά του ματάκια (γιατί όλοι έχουμε μια ομορφιά) και να δει τη φωτεινή πλευρά της ζωής. Να βγει και να βροντοφωνάξει: “Καλημέρα φωτεινή πλευρά της ζωής”.

 

Τώρα εδώ μπορεί κάποιος να πει ότι δεν υπάρχει για όλους αυτή η… led πλευρά της ζωής. Κι όμως. Κάπου ανάβει ένα λαμπάκι, δεν ξέρω πόσα watt, όμως σίγουρα κάπου υπάρχει. Πολλές φορές μπορεί να το δεις κατά τύχη κι άλλες πάλι να σου το επισημάνει ένας δικός σου ή και ένας ειδικός. Οκ. Δεν είναι κακό. Όλοι χρειαζόμαστε βοήθεια καμιά φορά. Είναι πραγματικά υπέροχο να βλέπεις ξαφνικά μέσα στη μαυρίλα να αχνοφαίνεται ένα φως. Και είναι πιο εντυπωσιακό αυτό το φως να έρχεται στη ζωή σου σαν από μηχανής θεός, από το πουθενά και να λάμπει ο τόπος, κάτι σαν να γίνεται η φωταγώγηση ενός υπέρλαμπρου Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία.

Το βασικό λοιπόν είναι να είσαι σε ετοιμότητα και να αναζητάς, αν θέλεις φυσικά, αυτή τη φωτεινή πλευρά της ζωής. Όχι ότι είναι υποχρεωτικό και ότι αποτελεί αυτοσκοπό ή ότι εγκληματείς αν θέλεις να περάσεις και να απολαύσεις και τις μαύρες σου. Άνθρωποι είμαστε και τα έχουμε ανάγκη όλα, όπως και τις διαφορετικές γεύσεις στο φαγητό. Γλυκό – πικρό, αλμυρό-γλυκό και πάει λέγοντας. Άμα ζεις, όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Και ξέρετε κάτι; Δε είμαστε αιωνόβιοι. Μια ανάσα είναι η ζωή. Εισπνεύστε τη. Εύκολα ή δύσκολα, το οξυγόνο το έχουμε ανάγκη.

Καλημέρα ζωή για αρχή, κι αν δείτε και τη λάμψη της φωτεινής πλευράς, ε πείτε άλλη μια καλημέρα βρε παιδιά!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.