Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Θέμα: άνθρωποι και ανθρώπινες σχέσεις

Θέμα: άνθρωποι και ανθρώπινες σχέσεις

Θέμα ανεξάντλητο και πάντα επίκαιρο. Ποιο άλλο θα μπορούσε να είναι πλην των ανθρώπων και των ανθρώπινων σχέσεων;

Εάν ξεκινάς με την παραδοχή ότι ο δημιουργός μας, όποιος κι αν είναι, όπως κι αν τον ονομάζει η κάθε θρησκεία, μας έκανε με σοφία, μοναδικά καλούπια και ιδιαίτερη πολυπλοκότητα, είμαστε σε καλό δρόμο. Υπάρχει περίπτωση να βρεις δυο πανομοιότυπα «αντίγραφα»; Ακόμη και τα μονοζυγωτικά δίδυμα έχουν διαφορές, τόσο στην εμφάνιση όσο και στην προσωπικότητα και στον χαρακτήρα. Τόσα γονίδια, τόσες πρωτεΐνες, τόσες διαφορές…φαντάσου!

Επομένως, καταλαβαίνεις ότι είμαστε κομμάτια ενός παζλ, το οποίο αποτελεί τη δική μας ζωή. Ψάχνεις, λοιπόν, να ταιριάξεις με ανθρώπους που θα κουμπώσουν σε κάποια από τις πλευρές σου. Τώρα πόσο εύκολα ή δύσκολα θα τους βρεις, είναι «άλλου παππά ευαγγέλιο». Θα βρεις όμως, έστω λίγους και καλούς. Αργά ή γρήγορα θα συμβεί. Να έχεις το νου σου να τους κρατήσεις κοντά σου, όσους πιστεύεις ότι αξίζουν πραγματικά.

Πολλές φορές θα έχεις νιώσει ότι έκανες λάθος επιλογές ή λάθη στις διαπροσωπικές σου σχέσεις. Και για τα δυο είναι καλό να συγχωρήσεις τον εαυτό σου, αφιερώνοντας ταυτόχρονα λίγο χρόνο για να εντοπίσεις ό,τι πήγε στραβά. Να κρατήσεις το δίδαγμα, το μάθημα που θα μετατραπεί σε εμπειρία και θα σε βοηθήσει στο μέλλον. Οτιδήποτε αρνητικό, ξεζούμισέ το. Φτάσε ως το μεδούλι προκειμένου να κρατήσεις τα θετικά μόνο.

Είμαστε όλοι κοινοί θνητοί, με ελαττώματα, με προτερήματα, με διαφορετικές απόψεις και σκέψεις. Η βασική αρχή των ανθρώπινων σχέσεων είναι η αποδοχή. Τόσο προς τον εαυτό μας όσο και προς τους γύρω μας. Ας ξεκινήσουμε από αυτή την αρχή και από τη συγχώρεση. Όλα τα άλλα έρχονται. Όλα γίνονται. Και θέλω να πιστεύω και να υποστηρίζω ότι, μέσα σ’ έναν τόσο άσχημο κόσμο, υπάρχει ακόμη ομορφιά και αξίες μέσα μας. Έτσι δεν είναι;

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.