Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Θέληση, Όρεξη κι Επιμονή

Θέληση, Όρεξη κι Επιμονή

Είναι φορές που κλείνω τα μάτια και αφήνω το μυαλό να ταξιδέψει πίσω στα χρόνια εκείνα που τα θέλω μου ήταν πάνω από όλα. Ήταν τότε που ήμουν ακόμη παιδί και το πιο σημαντικό πράγμα για μένα ήταν να καταφέρω αυτό που ήθελα. Κι ανοίγω τα μάτια και επανέρχομαι στο σήμερα κι αναρωτιέμαι που έχει πάει η θέληση μου. Ποιος και τι ελέγχουν τις επιθυμίες μου και δεν βρίσκω την όρεξη να τις υλοποιήσω.

Μπορώ εύκολα να θυμηθώ όλες εκείνες τις φορές που η θέληση μου για την πραγματοποίηση μιας ιδέας μου ήταν τόσο μεγάλη που γινόμουν απίστευτα ευρυματική μέχρι να τα καταφέρω. Διατηρούσα ανεβασμένο το κέφι μου και την όρεξη μου προς τον στόχο μου, που καμία δυσκολία ή εμπόδιο δεν με σταματούσε. Ακόμη κι όταν η παρέμβαση ενός ενήλικα ανέτρεπε τα σχέδια μου, αυτό ίσχυε προσωρινά. Έκρυβα μέσα μου βαθιά επιμονή που μου επέτρεπε να επανέλθω με ακόμη μεγαλύτερη όρεξη και ενισχυμένη θέληση για την επίτευξη του στόχου μου.

Ο μοναδικός αυτός συνδυασμός των τριών στοιχείων μέσα μου, Θέληση, Όρεξη κι Επιμονή, παρατηρώ και νιώθω πως αποδυναμώθηκε με το πέρασμα των χρόνων. Ίσως να τα ενεργοποιούσε η παιδική άγνοια και αθωότητα. Ίσως να τα φυλάκισε η κριτική των ανθρώπων γύρω μας και μια ψευδής ωριμότητα λόγω ηλικίας.

Δοκίμασα να τα αναζητήσω αυτά τα τρία στοιχεία στον χαρακτήρα μου και στην ψυχή μου. Η χαρά μου ήταν απερίγραπτη όταν τα βρήκα ακόμη να υπάρχουν μέσα μου. Με παρατήρησα και είδα πως κατά περιόδους της ενήλικης ζωής μου γινόταν ενεργοποίηση κάποιου από αυτά ή συνδυασμός δύο, χωρίς όμως να υπάρχει συνέχεια ή σύνδεση και για τα τρία. Υπήρξαν περιπτώσεις που είχα την θέληση για να αλλάξω κάτι στην ζωή μου, είχα την όρεξη για να αρχίσω τις δοκιμές αλλά στο τέλος έλειπε η επιμονή. Αυτό που είχα ανάγκη ήταν το ξύπνημα και των τριών, Θέλησης, Όρεξης κι Επιμονής, ίσως όχι ταυτόχρονα αλλά το ένα μετά το άλλο. Για να διαβάζεις εσύ τώρα αυτό το άρθρο πάει να πει πως βρήκα τον τρόπο!

Αν νιώθεις πως ταυτίζεσαι σε κάποια σημεία μαζί μου, τότε να σου πω πως δεν θα χρειαστεί να ψάξεις κι εσύ για να βρεις την λύση. Θέλω να μοιράστω μαζί σου τρεις ερωτήσεις που έκανα στον εαυτό μου κάθε φορά που η θέληση-όρεξη-επιμονή μου δεν ανταποκρίνονταν ή απλά ήταν ανύπαρκτες.

Ενεργοποίηση Θέλησης:

  • Γιατί;

Μάλιστα αυτή η απλή ερώτηση που αποτελείται από μία και μόνο λέξη. Βρες λοιπόν το δικό σου «γιατί;». Βρες ποιοι είναι οι λόγοι που θες να κάνεις ή να πετύχεις κάτι.

Ενεργοποίηση Όρεξης:

  • Τι θα κερδίσω/καταφέρω/αποκτήσω;

Ξεκαθάρισε ποιο θα είναι το τελικό όφελος/κέρδος για σένα από αυτό που θες να κάνεις. Γνωρίζοντας και έχοντας στο μυαλό σου το τελικό «έπαθλο» τότε αυτόματα η όρεξη σου για να το αποκτήσεις ξυπνά κι αυξάνεται κατακόρυφα.

Ενεργοποίηση Επιμονής:

  • Πως θα είναι η ζωή μου αν το αποκτήσω/πετύχω και πως αν όχι;

Η σύγκριση της απόκτησης ή μη αυτού που επιθυμείς και πιο συγκεκριμένα οι επιπτώσεις στην πορεία της ζωής σου θα σε κάνουν να επιμένεις, να πεισματώσεις, να μην τα παρατάς, να βρίσκεις τρόπους  να ξεπερνάς τα εμπόδια.

Είμαι βέβαιη πως κάτι από τα πιο πάνω σε εκφράζει κι εσένα. Κι αν απλά σου φαίνονται θεωρίες τότε ψάξε βρες κάποιον που τα έχει καταφέρει. Μην διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια, έχε στον νου σου τι θα κερδίσεις τελικά, φτάνει να έχεις Θέληση, Όρεξη κι Επιμονή!!!

 

Να θυμάσαι πως…

«Τα Όνειρα είναι για να τα Ζεις»

 

Γεωργία Δημοφάνους

Γεωργία Δημοφάνους

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.