Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Θέλετε να χάσετε βάρος; Αλλάξτε σερβίτσιο πιάτων!

Θέλετε να χάσετε βάρος; Αλλάξτε σερβίτσιο πιάτων!

Η απώλεια βάρους φαίνεται να απασχολεί όλο και περισσότερο άντρες και γυναίκες ανά το παγκόσμιο. Εκτός από τον απλό κόσμο φυσικά είναι και ένα ζήτημα που απασχολεί τους επιστήμονες, με αποτέλεσμα να γίνονται πολλές έρευνες για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο 74χρονος ψυχολόγος Χάραλντ Μπράεμ υποστηρίζει λοιπόν ότι όποιος χρησιμοποιεί μπλε πιάτα στο φαγητό του, τρώει λιγότερο. Ο συγκεκριμένος επιστήμονας εργάστηκε για πολλά χρόνια στη διαφημιστική βιομηχανία, μέχρι το 1981, ώντας υπεύθυνος για την ψυχολογία των χρωμάτων στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Βισμπάντεν.

Σύμφωνα με τον Μπράεμ, η παρατήρησή του οφείλεται στο γεγονός ότι το μπλε χρώμα βοηθάει στη χαλάρωση και στην πιο αργή κατανάλωση του φαγητού. Αυτός είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι Γερμανοί αποκαλούν το μπλε το αγαπημένο τους χρώμα.

Φαίνεται ότι εάν τρώμε σε μπλε πιάτα, τρώμε πιο αργά και νιώθουμε γρηγορότερα ότι έχουμε χορτάσει…

Αυτό σημαίνει ότι ακόμη κι αν βάλουμε λιγότερο φαγητό από ότι συνήθως μέσα σε μπλε πιάτα, θα έχουμε και πάλι την αίσθηση του κορεσμού.

Αυτός είναι ένα γεγονός που μπορούμε να εκμεταλευτούμε όταν κάνουμε δίαιτα. Το κίτρινο και το κόκκινο χρώμα από την άλλη πλευρά, είναι χρώματα που αυξάνουν την όρεξη και την κατανάλωση. Το κόκκινο χρώμα οδηγεί επίσης σε ταχύτερη κατανάλωση και αυτός είναι ένας λόγος που συχνά τα εστιατόρια “γρήγορου φαγητού” χρησιμοποιούν αυτό το χρώμα, αφού τα εστιατόρια τύπου «Fast Food» θέλουν να κάνουν περισσότερες πωλήσεις.

Καλά όλα αυτά αλλά εάν στοχεύετε στην απώλεια βάρους, δεν πρέπει να βασίζεστε αποκλειστικά στα χρώματα. Αντί για τα κόλπα με τα χρώματα, θα πρέπει να βλέπετε τα θέματα της υγείας πιο συνειδητά. Και αν τα χρώματα είναι υπέρ σας και υποστηρίζουν την προσπάθειά σας, ακόμη καλύτερα…

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.