Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Η A.dd Dance Company μιλάει για το έργο «Ζωή» που ανεβαίνει στο θέατρο Olvio από 2 Νοεμβρίου.

Η A.dd Dance Company μιλάει για το έργο «Ζωή» που ανεβαίνει στο θέατρο Olvio από 2 Νοεμβρίου.

Λίγο πριν την έναρξη των παραστάσεων του έργου «Ζωή» στο θέατρο Olvio, συνάντησα την ομάδα της a.dd dance company σε μια από τις πολύωρες πρόβες της. Μου μίλησαν και οι τρεις για το έργο. Τη σύλληψη της ιδέας και την πορεία προς την υλοποίησή της. Επηρεασμένοι από πραγματικά γεγονότα που προβάλλονται ως μαρτυρίες κατά τη διάρκεια του έργου, αλλά και από ακόμη περισσότερα περιστατικά που συνέβησαν στο ευρύτερο τους περιβάλλον και αποσιωπήθηκαν, αποφάσισαν να χορέψουν ενάντια σε κάθε μορφή βίας. Υποστηρίζουν το γεγονός ότι η ζωή είναι το μεγαλύτερο δώρο που μας έχει δοθεί, είναι μία και μας ανήκει, ότι ο καθένας μας είναι μοναδικός. Μας προτρέπουν να επαναπροσδιορίσουμε τον εαυτό μας και τις σχέσεις μας ώστε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ευτυχισμένοι.

Δήμητρα Παπαδάτου: «Αυτό το έργο προέκυψε από μια ιδέα που είχαμε πέρυσι το καλοκαίρι. Με συγκλόνισε η ιστορία ενός δεκατετράχρονου αγοριού που άκουσα στο ραδιόφωνο. Το παιδί γύρισε στο σπίτι του μετά από ένα πάρτι και αυτοκτόνησε. Με όλη αυτή την προβολή του εκφοβισμού στα σχολεία, της κακοποίησης της γυναίκας και της ενδοοικογενειακής βίας, σκεφτήκαμε ότι ως ομάδα χορού θα μπορούσαμε να πούμε κάτι για αυτό το θέμα. Κι ενώ είναι ένα πολύ σκοτεινό θέμα, το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι αισιόδοξο.»

Aίμων Γαροφάλλου: «Ενώ το θέμα της παράστασής μας αφορά στη βία, το θέαμα επί σκηνής δεν βίαιο. Είναι απλά σοκαριστικό. Στοχεύει να σοκάρει ώστε να θέσει το κοινό σε επαγρύπνηση. Θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι όλα αυτά συμβαίνουν δίπλα μας, γύρω μας, μέσα στο σπίτι μας. Δεν είναι ταμπού. Πρέπει όλοι να μιλάμε, να τα επικοινωνούμε, να τα γνωστοποιούμε για να μπορέσουμε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό το, δυστυχώς, όλο και αυξανόμενο σε συχνότητα φαινόμενο που λέγεται βία. Δεν είναι ντροπή να μιλάς. Είναι καθήκον σου. Ο θαρραλέος μιλά, όχι ο δειλός.»

Δήμητρα Βασιλοπούλου: «Η σιωπή είναι το χειρότερο πρόβλημα των θυμάτων οποιασδήποτε μορφής βίας. Ως ομάδα έχουμε καταπιαστεί σε αρκετές παραστάσεις μας με κοινωνικά μηνύματα. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς το γεγονός ότι μπορούμε μέσα από την τέχνη του χορού να μεταδίδουμε τέτοιου είδους μηνύματα με τρόπο κατανοητό ακόμη και για ένα θεατή που δεν είναι εκπαιδευμένος στο χορό.»

Η ομάδα a.dd dance company συμπλήρωσε πέντε δημιουργικά χρόνια, προσφέροντας στο κοινό έργα με μεστά μηνύματα που αγγίζουν, συγκινούν, προβληματίζουν αλλά και δίνουν λύσεις.

Τα αποσπάσματα που παρακολούθησα κατά την πρόβα ήταν πραγματικά συγκλονιστικά. Μπορείτε να δείτε το έργο «Ζωή» στο θέατρο Olvio κάθε Σάββατο βράδυ όλα τα Σαββατοκύριακα του Νοέμβρη (2,9,16,23 και 30 Νοεμβρίου στις 22:30). Μην τη χάσετε!

Τηλ κρατήσεων 2103414118

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.