Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Η ομάδα σύγχρονου χορού a.dd χορογραφεί και χορεύει στηρίζοντας τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού

Η ομάδα σύγχρονου χορού a.dd χορογραφεί και χορεύει στηρίζοντας τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού

Η ομάδα χορού a.dd dance company ιδρύθηκε την άνοιξη του 2014 από τους Δήμητρα Βασιλοπούλου, Αίμωνα Γαροφάλλου και Δήμητρα Παπαδάτου.

Το φθινόπωρο του 2014 παρουσίασαν ένα διαδραστικό σεμινάριο χορού στο κέντρο επισκεπτών του ΚΠΣΝ (Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος) που πραγματοποιήθηκε από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Δεκέμβρη. Βασικό θέμα του σεμιναρίου «όλοι μπορούμε να χορέψουμε»

* Η πρώτη παραγωγή της ομάδας ήταν το έργο «Συναντήσεις», το οποίο παρουσιάστηκε στο Θέατρο Olvio στις 15-18 Μαΐου 2015.

* Τον Μάιο του 2016 (7-8 Μαΐου) ανέβασε στο ίδιο θέατρο την δεύτερη παραγωγή της με το έργο «Picturae Vitae». Τον Αύγουστο του 2016 συμμετείχε στο 1ο Φεστιβάλ Χορού Ιονίου που πραγματοποιήθηκε στην Ζάκυνθο.

* «Picturae Vitae Semper» παρουσιάστηκε στο θέατρο Olvio 29-30 Απριλίου και 6-7 Μαΐου 2017. Στις 24 Ιουνίου 2017 , η ομάδα προσκεκλημένη από το Hellenic Center of London , παρουσίασε στο κοινό του Λονδίνου το διαδραστικό σεμινάριο χορού με τίτλο «ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΧΟΡΕΨΟΥΜΕ» και την παράσταση «PICTURAE VITAE SEMPER». Στις 29 Ιουλίου , η ομάδα πήρε μέρος στο 2ο Φεστιβάλ Χορού Ιονίου στην Ζάκυνθο παρουσιάζοντας απόσπασμα από την παράσταση «PICTURAE VITAE SEMPER».

* Η νέα παραγωγή της a.dd dance company με τίτλο «ΤΩΡΑ» ανέβηκε τον Μάιο 2018 στο θέατρο Olvio (5,6,12 και 13 Μαΐου).

Απόσπασμα από το έργο «ΤΩΡΑ» θα παρουσιάστηκε στο 3ο Φεστιβάλ Χορού Ιονίου στην Ζάκυνθο στις 30 Ιουλίου.

Στόχος της ομάδας είναι να παρουσιάζουν παραστάσεις και σεμινάρια που να απευθύνονται στο ευρύ κοινό, διότι πιστεύουν ότι ο χορός όπως όλες οι τέχνες πρέπει απευθύνονται σε όλους ανεξαρτήτως.

Ευαισθητοποιημένοι από την προσωπική, οικογενειακή εμπειρία της Δήμητρας Παπαδάτου δημιούργησαν το «Beauty», ένα έργο το οποίο πραγματεύεται τον καρκίνο του μαστού, που μαστίζει εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Δήμητρα Παπαδάτου

Το ‘’Beauty’’  μιλά για τον καρκίνο του μαστού που έχουν και βιώνουν εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Μια τέτοια γυναίκα  υπήρξε και η μητέρα μου ακριβώς 4 χρόνια πριν. Ήταν ότι πιο δύσκολο έχω βιώσει στην ζωή μου. Ένα αληθινό μάθημα ζωής.  Ο πόνος που νιώθει το άτομο που νοσεί μέρα με την μέρα…. και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα. Η εικόνα του ανθρώπου που ήξερες πολύ καλά να αλλάζει . Πρώτη εικόνα χωρίς μαλλιά, δεύτερη εικόνα  πόνος στο στήθος να νιώθει μισός. Η ιδέα αυτή γεννήθηκε από την ίδια την μητέρα μου. Η αξιοπρέπεια της, το ήθος της, η δύναμη της ψυχής της αλλά και η ομορφιά της καρδιάς της πολέμησαν τον μεγαλύτερο εχθρό και φόβο της.  Η ομορφιά δεν κρύβεται στα ωραία μαλλιά και σε ένα αλαβάστρινο σώμα αλλά μέσα στην ίδια μας την ψυχή . Στα μάτια και στην καρδιά μας. Είναι η δική μου ηρωίδα που μέρα με την μέρα, η συμπεριφορά και η στάση ζωής της μου διδάσκει την καλοσύνη, την αγάπη και το καλό….

‘’Η ομορφιά που κρύβεται μέσα στην ψυχή μας και αποτυπώνεται στα μάτια μας, μπορεί και απλώνεται με ένα άγγιγμα.

Βρίσκεται στο χαμόγελο μας, στο γέλιο μας, στο δάκρυ μας. Ακόμα και στην θλίψη που είναι ορατή  στο πρόσωπο μας.

Αυτή η ασθένεια που μολύνει τα κύτταρα μας, μαστιγώνοντας ολόκληρο το σώμα, και δηλητηριάζει την καρδιά.

Ο πόνος που γίνεται όλο και πιο δυνατός, στιγμές ανελέητα αφόρητος ως και θανατηφόρος.

Ο φόβος εχθρός, σαν σκιά δίπλα στο σώμα. Ένα σώμα που γίνεται σταδιακά ξένο, άδειο, αλλιώτικο, απογυμνωμένο και μια ψυχή ολότελα χτυπημένη 

Ο δρόμος, άλλοτε σύντομος και  άλλοτε  μακρύς ….μα πάντα οδυνηρός,

Η εικόνα που  αλλάζει, το σώμα που βάλλεται διαρκώς και η ομορφιά της ψυχής που δεν σταματά ν αντικατοπτρίζεται σε κάθε σημείο και κίνηση ακόμα και ενός καταπονημένου σώματος…. 

Η ομορφιά πάντα εκεί …κρυμμένη μέσα στην καρδιά….σε εκείνο το ίδιο πάντα  χαμόγελο, στο ζεστό άγγιγμα μιας αγκαλιάς, στα υγρά μάτια που συνεχίζουν να κοιτάνε ψηλά….’’

Το ‘’Beauty’’ το αφιερώνω  σε εκείνη, την ωραία ‘’Ελένη’’  και σε όλες τις γυναίκες εκείνες που πάλεψαν και είτε βγήκαν νικήτριες είτε όχι.

Δήμητρα Βασιλοπούλου

Το ‘’Beauty’’ έμπνευση και δημιούργημα της αγαπημένης μου φίλης και συνεργάτιδας Παπαδάτου Δήμητρας, μου έδωσε την ευκαιρία να έρθω σ επαφή μ ένα θέμα που απασχολεί σίγουρα όλες τις γυναίκες του κόσμου. Μια ασθένεια μάστιγα που πονά και μαστιγώνει το σώμα και την γυναικεία ψυχή. Μέσω της δίκης της αφήγησης από προσωπικό της βίωμα (έχει μια θαυμάσια μητέρα για την οποία πρέπει να είναι περήφανη και εύχομαι να είναι πάντα καλά) και μέσα από την δημιουργία αυτού μας του project, έμαθα ακόμα περισσότερο πόσο πολύ μπορεί ν αλλοιωθεί ένα σώμα, πόσο πολύ μπορεί να μεταλλαχθεί ακόμα και μια όμορφη εικόνα, τι μπορεί να υποστεί η ανθρώπινη ψυχή από αυτήν την ασθένεια που χτυπά αδιάκριτα. Την εξάντληση και τον πόνο. Αλλά και την ομορφιά που μπορεί να κρύβεται πίσω από το μεγαλείο της ψυχικής δύναμης. Η αλήθεια είναι ότι ήταν σοκαριστική ακόμα και η «ψεύτικη» αλλαγή της εικόνας μας για την δημιουργία αυτού του video. Δεν κρύβω ότι ήταν αρκετά στενάχωρο και ότι το βάρος που ένιωσα έστω για λίγο, ήταν πραγματικά υπαρκτό. Όμως το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι ότι αυτό μπορεί να ξεπεραστεί, ότι μπορεί να τύχει στην καθεμία από εμάς  . Ότι μπορεί όμως να αντιμετωπιστεί με δύναμη. Η δύναμη της ψυχής, η ομορφιά που πραγματικά υπάρχει μέσα μας και δεν χάνεται όσα και να υποστεί η εξωτερική μας εμφάνιση είναι αυτά που μπορεί να δώσουν την νίκη σε μια μάχη που κάποιες φορές μπορεί να μοιάζει ολότελα άνιση. Εύχομαι κάθε γυναίκα που περνά αυτόν τον γολγοθά να καταφέρει να βρει όλη την δύναμη που κρύβει μέσα της και να βγαίνει νικήτρια , κοιτώντας πάντα ψηλά.

Αίμων Γαροφάλλου

Η ομορφιά δεν είναι μόνο αντικειμενική  είναι και υποκειμενική και σίγουρα εσωτερική! 
Το video dance ‘’Beauty’’ θέλει να μεταφέρει, να πει και να τονίσει ακριβώς αυτό.
Επίσης θέλει να δείξει και μια άλλη μορφή  ομορφιάς, εξίσου δυνατή και σημαντική! 
Αυτή που δημιουργείται και πραγματοποιείται από την ένωση της ανθρώπινης συμπαράστασης . Όταν οι άνθρωποι ενώνονται, συμπαραστέκονται και βοηθούν ο ένας τον άλλον χωρίς κριτική, χωρίς κανενός είδους ταμπού και ρατσιστικά κριτήρια, είτε κοινωνικά είτε ρατσιστικά είτε φυλετικά είτε σεξουαλικών προτιμήσεων κ.α., κι ούτε από υποχρέωση και ευγένεια αλλά επειδή απλά θέλουν, διατίθονται και έχουν καλή πρόθεση,  η δύναμη αυτή που δημιουργείται είναι πανέμορφη!
Και είναι πολύ σημαντική και αναγκαία για τον άνθρωπο , διότι νιώθει ότι δεν είναι μόνος. Ειδικά όταν προέρχεται και από κάποιον που δεν είναι φίλος μας ούτε είναι “υποχρεωμένος” να μας συμπαρασταθεί και να μας βοηθήσει.
Η αλληλεγγύη είναι ομορφιά.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.