Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Η «κρυφή» πανδημία των παιδιών

Η «κρυφή» πανδημία των παιδιών

Μία άλλη μορφή σιωπηλής και επώδυνης πανδημίας που εξελίσσεται ταυτόχρονα με εκείνη του κορωνοϊού έρχεται να αναδείξει μελέτη υπό το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) και είναι αυτή των εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών που μένουν ορφανά χάνοντας τους γονείς ή τους φροντιστές τους από την Covid-19.

«Ορφάνια από την Covid»

Στην νέα αυτή πολυκεντρική μελέτη, που φέρει τον τίτλο «Ορφάνια από την Covid», αναφέρθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση της Δευτέρας στο υπουργείο Υγείας επί της πορείας της εκστρατείας ανοσοποίησης.

Σε 15 μήνες 120.000 παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες έχασαν έναν γονέα και άλλα 125.000 έχασαν τον άνθρωπο που φρόντιζε για τη διαβίωσή τους, ενδεχομένως η γιαγιά ή πρόσωπο του συγγενικού τους περιβάλλοντος. Ουσιαστικά υπολογίστηκε πως σε κάθε τέσσερις θανάτους ενηλίκων ένα παιδί χάνει το γονιό του ή το άτομο που το φροντίζει.

Κατ’ επέκταση χιλιάδες παιδιά θα φέρουν αυτό το ανεπούλωτο τραύμα της απώλειας των γονέων για τις επόμενες γενέες, σύμφωνα με την συγγραφέα της μελέτης, επιδημιολόγο του CDC Σούζαν Χίλις,

Το γεγονός αυτό υπογραμμίζει την ανάγκη της πρόληψης, αλλά και της συνεχούς φροντίδας αυτών των παιδιών για τη στήριξη της ψυχικής τους υγείας. Και ως είναι αναμενόμενο το βαρύτερο τίμημα αφορά σε παιδιά γονέων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, όπως επισήμανε η κ. Θεοδωρίδου.

Και μπορεί να έχει συζητηθεί ενδελεχώς το σύνδρομο της μακράς Covid, συμπτώματα σωματικά ή ψυχολογικά που επιμένουν μετά τη νόσηση, όμως αυτό είναι ένα διαφορετικό είδος μακράς Covid, ένα είδος που έχει διάρκεια ζωής…

«Παρακολουθούμε καθημερινά τον αριθμό των κρουσμάτων, διασωληνωμένων και θανάτων, όμως υπάρχει και μία άλλη μορφή κρυφής και επώδυνης πανδημίας που αναδεικνύεται» δήλωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπών Εμβολιασμών παραθέτοντας τα σχετικά στοιχεία.

Πρόκειται για πολυκεντρική μελέτη του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) και πολλών επιφανών πανεπιστημίων, περιλαμβανομένων των Χάρβαρντ, Κέιπ Τάουν, Imperial College, Οξφόδρης, και δημοσιεύεται στο Medical Journal of Paediatrics.

 

cnn.gr

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.