Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Η εφηβεία των αγαπημένων μας τετράποδων φίλων

Η εφηβεία των αγαπημένων μας τετράποδων φίλων

Όπως κι εμείς έτσι και τα αξιαγάπητά μας τετράποδα φιλαράκια περνάνε …εφηβεία! Είναι καλό να γνωρίζετε ότι, λόγω των αυξημένων ορμονών τους μπορεί να έχουν αλλαγές (συνήθως αρνητικές) στη συμπεριφορά τους. έτσι δεν είναι όλοι οι έφηβοι; Μια δύσκολή φάση είναι.Μην ανησυχείτε! Θα περάσει σύντομα!
Σύμφωνα με του ειδικούς, στα αρσενικά σκυλιά εμφανίζεται περίπου στους 7 με 12 μήνες της ηλικίας τους. Ενδέχεται να παρατηρήσετε ένα αυξημένο ενδιαφέρον για άλλα σκυλιά, ή για πόδια ανθρώπων. Ο σκύλος γίνεται πιο «ανεξάρτητος», αρχίζει να «οριοθετεί» την περιοχή του ουρώντας σε κάθε δεντράκι ή κάθε γωνία που θα βρει μπροστά του. Με λίγα λόγια, γίνεται «άντρας»!

Την περίοδο αυτή, «ξεχνάει» τα περισσότερα πράγματα που ήδη ξέρει. Δοκιμάζει διάφορες συμπεριφορές καθώς και την υπομονή σας. Εσείς θα πρέπει να του θυμίζετε σταθερά και με υπομονή τις καλές του συνήθειες. Η στείρωση (ευνουχισμός) ενδέχεται να μειώσει κάποιες από αυτές τις συμπεριφορές, όχι όμως και να τις εξαφανίσει. Συζητήστε το με τον κτηνίατρο σας.

Στα θηλυκά σκυλάκια, η εφηβεία εμφανίζεται με τα συμπτώματα του οίστρου, δηλαδή περίπου 7 ή 8 μηνών. Χαρακτηρίζεται από μια κολπική ροή αίματος που μπορεί να διαρκέσει για περίπου 13 έως 20 ημέρες (ωοθυλακιορυξiα). Ο κύκλος αυτός, επαναλαμβάνεται περίπου κάθε έξι μήνες για την υπόλοιπη ζωή της. Επίσης, υπάρχει η πιθανότητα να εμφανίσει συμπτώματα ψευδής κύησης. Τα συμπτώματα αυτά συνήθως είναι: ανορεξία, λήθαργος και κατάθλιψη, παραγωγή γάλακτος, μητρότητα σε άψυχα αντικείμενα (μαλακά παιχνίδια, μαξιλάρια), δημιουργία φωλιάς, αλλαγή συμπεριφοράς (επιθετικότητα). Εάν δεν θέλετε η σκυλίτσα σας να αναπαραχθεί, θα πρέπει να την έχετε υπό την αυστηρή επίβλεψη σας ώστε να μην έρθει σε επαφή με αρσενικά σκυλιά για το διάστημα αυτό.

Το σημαντικό είναι να φερθείτε φυσιολογικά. Να μην ενθαρρύνετε τις περίεργες αντιδράσεις. Προσπαθήστε να αποσπάτε την προσοχή του τετράποδου φίλου σας από κάθε «παράξενη» συμπεριφορά με κάποιες πιο ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.

Όπως και με τα παιδιά έτσι και με τα σκυλιά μας χρειάζεται υπομονή αυτή η περίοδος των αλλαγών. Εάν δυσκολεύεστε ή τα πράγματα βγουν «εκτός ελέγχου» ζητήστε βοήθεια από ειδικούς. Πάντα γνωρίζουν κάτι παραπάνω και μας δίνουν χρήσιμα tips και λύσεις!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.