Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Ζωγράφισε τη λιακάδα μέσα σου

Ζωγράφισε τη λιακάδα μέσα σου

Πρόσφατα είδα ένα βιντεάκι το οποίο με έκανε να συνειδητοποιήσω τι είναι αυτό που με εμποδίζει να νιώσω την πραγματική ηρεμία και ευτυχία. Θέλησα αμέσως να το μοιραστώ μαζί σου, γιατί είμαι βέβαιη ότι δεν είμαι μόνη σε αυτό το μονοπάτι που με απομακρύνει ώρες ώρες από την απόλαυση του παρόντος.

Η διάγνωση βγήκε άμεσα. Πάσχω από το «σύνδρομο της τελειότητας» και του «ανικανοποίητου». Παρόλο που, μετά από αρκετή εσωτερική δουλειά, κατάφερα να μην ξεχνώ να εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου για όσα έχω και ό,τι ζω. Όμως, συμβαίνει να μπλοκάρει το μυαλό και να κολλάει σε σκέψεις που δε με αφήνουν να απελευθερωθώ από την τάση να υποβιβάζω τα επιτεύγματά μου, μικρά και μεγάλα, σημαντικά και λιγότερο σημαντικά.

Ίσως το έχεις βιώσει αυτό. Είναι κάπως έτσι. Ενώ γνωρίζεις ότι έχεις καταφέρει πολλά και συχνά υπέροχα πράγματα, εστιάζεις σε ό,τι δεν μπόρεσες, δεν έμαθες, δεν πέτυχες, δεν απόκτησες, δεν έζησες. Δεν αισθάνεσαι ευχαρίστηση και χάνεις στιγμές ή πράγματα, κυνηγώντας άλλα που ίσως δεν έρθουν ή δε χρειάζεται να έρθουν, ώστε να είσαι ικανοποιημένη, γεμάτη κι ευτυχισμένη.

Εδώ είναι που θέλει προσπάθεια για να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης και το σημείο που εστιάζεις. Αν δεν κατάφερες να βρεις ή να τη δουλειά των ονείρων σου, πιθανότατα να αφιέρωσες το χρόνο, την αγάπη και την ενέργειά σου στα παιδιά σου. Αν δεν τήρησες τη διατροφή σου γιατί είσαι στρεσαρισμένη, μάλλον χρειαζόσουν πιο πολύ να χαλαρώσεις. Κι αν δεν έχεις όσα υπολόγιζες μέχρι την ηλικία που είσαι τώρα, σκέψου ότι υπάρχουν άνθρωποι που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχιας. Χωρίς νερό, φαγητό και σπίτι.

Οι «κλιματολογικές συνθήκες» της ψυχής σου αξίζει να είναι σταθερές. Μόνο λιακάδα. Ανεξάρτητα από την εποχή, τη θερμοκρασία, το κλίμα του περιβάλλοντός σου και των συνθηκών. Γι’ αυτό προτείνω να πάρουμε, κι εσύ κι εγώ, τα πιο όμορφα χρώματα και τα πινέλα μας, να αφιερώσουμε χρόνο και ότι άλλο χρειάζεται, για να ζωγραφίσουμε μια παντοτινή λιακάδα μέσα μας.

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.