Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Ζωή εδώ και τώρα: Το χρήμα είναι χρόνος;

Ζωή εδώ και τώρα: Το χρήμα είναι χρόνος;

Οι δείκτες του ρολογιού γυρίζουν ασταμάτητα. Μετρούν τα δευτερόλεπτα, τα λεπτά και τις ώρες, χωρίς να υπολογίζουν όσα συμβαίνουν. Αν είσαι καλά ή όχι, αν χαμογελάς ή αν κλαις, αν απολαμβάνεις ή υποφέρεις. Έτσι είναι ο χρόνος. Μια έννοια που μπορεί να χωρέσει όλου του κόσμου τις χαρές και τις λύπες, όλα τα συναισθήματα και κάθε σου σκέψη ή πράξη.

Λένε ότι ο χρόνος είναι χρήμα. Κι έτσι πολλοί άνθρωποι αποφασίζουν να επενδύσουν το χρόνο τους με στόχο να τον «εξαργυρώσουν». Αφοσιώνονται στο κυνήγι της επιτυχίας, της δόξας , του πλούτου, λησμονώντας την ίδια τους τη ζωή. Την αληθινή ζωή. Τον εαυτό τους και τους αγαπημένους τους που περιμένουν μια κουβέντα, ένα βλέμμα, μια αγκαλιά.

Έχεις σκεφτεί αν συμβαίνει και το αντίστροφο; Αν το χρήμα είναι χρόνος; Αν μπορείς, δηλαδή, να αγοράσεις στιγμές; Εκείνες που χάνεις, προσπαθώντας να κρύψεις τις βαθύτερές σου ανάγκες. Κλείνοντας τα μάτια στην ευτυχία της απλότητας. Αγνοώντας την εσωτερική σου φωνή που προσπαθεί απεγνωσμένα να σου πει να …ζήσεις.

Μπορείς να αγοράσεις όσα υλικά αγαθά επιθυμείς. Μπορείς να αγοράσεις και ανθρώπους, κάποιες φορές. Αλλά δε θα σου προσφέρουν παρά ένα μεγάλο κενό. Ένα κενό που είναι ικανό να σε αδειάσει ακόμη περισσότερο. Κι όταν το συνειδητοποιήσεις, ίσως να είναι πια αργά. Ίσως να έχεις χάσει χρόνια και χρόνια μακριά από την ουσία της ζωής.

Κάνε μια παύση και άνοιξε όλες σου τις αισθήσεις διάπλατα. Άναψε τα φώτα της ψυχής σου και βάλε τη μουσική που αγαπάς. Κλείσε τα μάτια και νιώσε. Νιώσε τον εαυτό σου να γαληνεύει και σιγά σιγά επίτρεψέ του να αφουγκραστεί τις πραγματικές του ανάγκες. Να καταλάβει τι είναι σημαντικό και τι όχι. Αγκάλιασέ τον και δώσε του λίγο χρόνο να σκεφτεί πως θέλει να περνάει την κάθε στιγμή. Πώς θέλει να νιώθει.

Και τώρα κοίταξε το ρολόι. Καταλαβαίνεις; Αυτό που έχει ουσία είναι το εδώ και τώρα. Δε θα γυρίσει πίσω κανένας δείκτης, όσα χρήματα κι αν έχεις να του υποσχεθείς και να του προσφέρεις. Τα νιάτα, τα παιδιά, οι στιγμές, φεύγουν. Όπως το νερό, κυλούν και ταξιδεύουν. Ποτέ προς τα πίσω. Θυμήσου να ζεις και να νιώθεις, όπως ακριβώς αναπνέεις, χωρίς αναβολή. Τώρα.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.