Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Επιχείρηση ξεκαθάρισμα καλλυντικών: πόση διάρκεια ζωής έχουν;

Επιχείρηση ξεκαθάρισμα καλλυντικών: πόση διάρκεια ζωής έχουν;

Μένοντας σπίτι αποφάσισα να κάνω διάφορες δουλίτσες με τις οποίες ποτέ δεν έβρισκα ώρα να ασχοληθώ. Θα εξομολογηθώ ότι είδα και μερικά βίντεο της Μαρί Κοντό! Επηρεάστηκα αλλά και εμπνεύστηκα.

Ξεκίνησα ένα ξεκαθάρισμα στα καλλυντικά μου. Χαμούλης! Είχα ξεχάσει τι έχω. Ντουλάπια, συρτάρια,τσαντάκια, κουτάκια. Κατέληξα σε πολλά συμπεράσματα.

  1. Είμαι υπερκαταναλωτική. Δε χρειάζομαι τίποτα για τον επόμενο χρόνο.
  2. Χρειάζομαι οργάνωση για να έχω εύκολη πρόσβαση στα καλλυντικά μου.
  3. Θα αρχίσω να τα χρησιμοποιώ πριν…λήξουν!!

Όλες ξέρουμε φαντάζομαι ότι όλα τα προϊόντα περιποίησης προσώπου και μακιγιάζ έχουν κάποια ημερομηνία λήξης. Απλώς δεν δίναμε ίσως τόση σημασία γιατί πολλές φορές το προϊόν, κάποιο παλιό κραγιόν για παράδειγμα, δεν φαίνεται ότι έχει λήξει.

Σε αντίθεση με τα τρόφιμα, ο χρόνος ζωής των καλλυντικών ξεκινά να μετρά από τη στιγμή που θα τα ανοίξουμε. Σε όλες τις συσκευασίες υπάρχει η ειδική σήμανση, ένα σχηματάκι σαν μικρό βαζάκι με ανοιχτό καπάκι, μέσα στο οποίο αναγράφεται ένας αριθμός και το γράμμα M, που υποδηλώνει τους μήνες για τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο προϊόν πριν χαλάσει.

Μια πολύ καλή ιδέα που μου ήρθε στο μυαλό είναι να κολλήσω αυτοκόλλητο με την ημερομηνία που ανοίγω κάθε συσκευασία ή να γράψτε την ημερομηνία πάνω στο προϊόν με έναν ανεξίτηλο μαρκαδόρο. Γενικά, πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε πιο αυστηροί με τις κρέμες, τους ορούς κλπ. Οι σκιές, τα ρουζ, τα μολύβια, ενδεχομένως να έχουν λίγη παραπάνω διάρκεια από την αναγραφόμενη.

Ψάχνοντας  λίγο στο ίντερνετ εντόπισα μερικούς γενικούς  κανόνες σχετικά με την ημερομηνία λήξης των προϊόντων ομορφιάς:

Μάσκαρα: 2-3 μήνες
Υγρό foundation και concealer: 6-12 μήνες
Κραγιόν: 2 χρόνια
Μολύβι χειλιών: 3 χρόνια
Βερνίκι νυχιών: 6-12 μήνες
Πούδρα, σκιά, ρουζ: 1-2 χρόνια
Αντιγηραντική κρέμα: 12 μήνες
Ενυδατική κρέμα: 18 μήνες
Προϊόντα για την καταπολέμηση της ακμής: 4-6 μήνες

Διάβασα επίσης ότι για να παρατείνουμε το μέσο όρο ζωής των καλλυντικών,καλό θα είναι να:

τα κρατάμε μακριά από το μπάνιο, καθώς οι υδρατμοί μπορούν να τα αλλοιώσουν.

-οι συσκευασίες θα πρέπει να κλείνονται καλά και τα πινέλα να πλένονται συχνά όπως σας έχω ήδη πει, ώστε να αποφεύγεται η εξάπλωση μικροβίων και να επιμηκύνεται η ζωή των καλλυντικών.

-αποφεύγουμε να αγοράζουμε διαρκώς καινούρια καλλυντικά (εδώ ταιριάζει το: τα λέει η νύφη για να τα ακούει η πεθερά), τα οποία δεν χρειαζόμαστε. Πρώτον γιατί δε θα προλάβουμε να τα χαρούμε αφού θα λήξουν κάποια στιγμή και δεύτερον γιατί γεμίζυμε με χίλια δυο πράγματα και μπερδευόμαστε.

Ελπίζω να σας βοήθησα λιγάκι. Καλό συγύρισμα και μην ξεχνάτε ότι είμαστε γυναίκες. Η καθημερινή περιποίηση δεν είναι πολυτέλεια, είναι μια όμορφη ρουτίνα που μας κάνει να νιώθουμε ξεχωριστές!

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.