Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Εισαγωγή στον όρο “Τηματία”

Εισαγωγή στον όρο “Τηματία”

Τι θέλει ο άνθρωπος για να ζήσει; Τα βασικά και απολύτως απαραίτητα. Τα οποία βεβαίως είναι λίγο διαφορετικά για τον καθένα.

-Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι μου, λέει κάποιος.

-Χρήματα, λέει κάποιος άλλος.

-Ελευθερία, λέει κι ο τρίτος.

 

Εσείς τι θέλετε; Τι ζητάει η ψυχούλα σας για να είστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι;

Αν με ρωτάτε εμένα, θέλω καφέ, σοκολάτα, ηρεμία και “τήματια”! Τι είναι πάλι τούτο;

Όρος του Νικολίστικου λεξικού! Μετάφραση; Σημασία! Δεν είναι όμορφο να σου δίνουν σημασία; Να έχεις κάποιον να νοιάζεται, να σε προσέχει, να σε φροντίζει, να σε σκέφτεται, να σε προσέχει…

Για εμάς, στην οικογένεια Πέτρου-Ροζάνα, είναι βασικό! Μέχρι και ο σκυλάκος μας, ο Ντόνατ, ζητάει συχνά πυκνά …”τηματία”. Του αρέσει να του μιλάς, να τον χαϊδεύεις, να τον νταντεύεις. Κι εμάς το ίδιο.

Έτσι κάπως κυλάει η ζωή και θέλουμε να νιώθουμε όμορφα…Θα μου πείτε πως να προλάβεις να δώσεις όση προσοχή, αγάπη, φροντίδα, τρυφερότητα, όταν τρέχεις καθημερινά και δίνεις μάχη με το χρόνο; Θυμάστε το τραγουδάκι του Κηλαϊδόμη “Είμαι η Μαίρη Παναγιωταρά”!

Η δική μου άποψη, την οποία φυσικά δεν εφαρμόζω με ευλαβική πίστη, είναι ότι όταν θέλεις τα προλαβαίνεις όλα ή αφήνεις τα επουσιώδη για αύριο. Η συμβουλή της αγαπημένης μου θείας είναι να κάνουμε και λίγο τα στραβά μάτια στη…σκόνη, στην ακαταστασία. Λέμε τώρα. Ακαταστασία και σκόνη εμείς; Ακους εκεί! Αλλά ναι, έτσι είναι. Οι στιγμές με τους αγαπημένους μας ή απλά και μόνο με τον εαυτό μας είναι πολύτιμες!

Και κλείνοντας τη σημερινή μας κουβεντούλα, θελω να σας πω ότι πρέπει να δίνετε πολλή προσοχή στις “εκκλήσεις” για “τηματία”. Ίσως είναι το καμπανάκι ότι έχετε παραμελήσεις τον αγαπημένο, την αγαπημένη, το παιδί ή τη φίλη/φίλο σας. Κι αυτό μπορεί να εξελιχθεί σε μια ανεπιθύμητη…κρίση. Δεν το θέλουμε αυτό, σωστά;

Δώστε και απαιτήστε “τηματία”! Σας στέλνω τα φιλιά και την αγάπη μου! Καλή Κυριακή!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.