Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Δυο OMG και τρία LOL!!!!

Δυο OMG και τρία LOL!!!!

Σήμερα λοιπόν θα σας πω τι διάβασα και σοκαρίστηκα! Εκεί ακριβώς κολλάει το… πρώτο OMG. Τα υπόλοιπα θα τα συναντήσουμε παρακάτω. Όπως σας έχω ξαναπεί, έχω ένα μωρό. Ένα απίστευτο αγόρι. Τον Donut. Eίναι τριών χρονών, διασταύρωση Border Collie  με Terrier, όμορφο, πανέξυπνο, λαίμαργο και χαδιάρικο. Πήρε χαρακτηριστικά από όλα τα μέλη της οικογένειας.

Ένα από τα πολλά που πήρε από εμένα (ούτε κανονική μαμά του να ήμουν), είναι η αγάπη του για τη σοκολάτα και μάλιστα με στέβια (εδώ κολλάνε τα τρία LOL). Βέβαια δεν του δίνω πάνω από ένα τετραγωνάκι ποτέ από φόβο μήπως τον πειράξει η στέβια. Ξέρω ότι δεν πρέπει να τρώνε γλυκά τα σκυλάκια, αλλά δεν είχα ιδέα ότι δεν πρέπει να τρώνε σοκολάτα!!

Χθες μόλις, μου το ανέφερε μια κοπέλα που γνώρισα και αμέσως φυσικά το… Google-αρα. Και ναι, φίλες και φίλοι. Η σοκολάτα απαγορεύεται στους σκύλους, λέει, επειδή περιέχει ένα συστατικό που ονομάζεται θεοβρωμίνη, το οποίο είναι τοξικό για τα αγαπημένα μας τετράποδα. Ανάλογα βέβαια με το σωματικό τους βάρος και την ποσότητα σοκολάτας που θα καταναλώσουν.

Μια μικρή ποσότητα σοκολάτας μπορεί απλά να προκαλέσει στομαχικές ή εντερικές διαταραχές στα σκυλάκια μας ( εμετό ή διάρροια ). Η δηλητηρίαση αρχικά μπορεί να εκδηλωθεί με σοβαρή υπερκινητικότητα. Όμως οι μεγάλες ποσότητες σοκολάτας και θεοβρωμίνης, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα όπως τρόμο, μυϊκούς σπασμούς, αρρυθμίες, εσωτερική αιμορραγία και καρδιακή ανακοπή! Εδώ μπορώ να αναφωνήσω το δεύτερο OMG.

Η θεοβρωμίνη βρίσκεται σε μεγαλύτερη περιεκτικότητα στο κακάο, στη μαύρη σοκολάτα και στην κουβερτούρα. Μόνο 25 γρ  μαύρης σοκολάτας είναι αρκετά για να δηλητηριάσουν ένα σκύλο βάρους 20Kg. Εάν κατά λάθος το σκυλάκι μας φάει πολλή σοκολάτα, θα πρέπει να το πάμε στον κτηνίατρο για πλύση στομάχου ή πρόκληση εμετού εντός δυο ωρών.

Από τη δική μου εμπειρία, ένα τετραγωνάκι ποτέ δεν προκάλεσε πρόβλημα μέχρι τώρα, αν και σπάνια του δίνω. Τώρα πλέον δεν υπάρχει περίπτωση να υποκύψω στα …γλυκά ματάκια που μου κάνει όταν τρώω εγώ σοκολάτα. Καλύτερα να τον στεναχωρήσω στιγμιαία, παρά να ταλαιπωρηθεί και να κινδυνεύσει από λαιμαργία και μόνο.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.