Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Διατήρησε την ενέργειά σου όλη μέρα με 5 απλούς τρόπους

Διατήρησε την ενέργειά σου όλη μέρα με 5 απλούς τρόπους

Σου συμβαίνει συχνά να ξεκινάς την ημέρα σου γεμάτη ενέργεια και στην πορεία να νιώθεις σαν κινητό τηλέφωνο που αποφορτίζεται; Δεν είναι παράξενο. Είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά. Δε θα ήταν ιδανικό να συνεχίζεις με την ίδια ενεργητικότητα χωρίς διακοπή μέχρι το βράδυ; Κάτι σαν παιχνίδι με μπαταρία duracell. Οι μεγαλύτερες (όπως κι εγώ) θα θυμάστε τη διαφήμιση με το αρκουδάκι. Για τις υπόλοιπες, την παραθέτω εδώ!

Κάπως έτσι θα θέλαμε να είμαστε. Ε, λοιπόν, υπάρχουν πέντε απλοί τρόποι για να το πετύχουμε. Δείτε!

Επαρκής ύπνος

Όταν κοιμόμαστε καλά το βράδυ, δηλαδή περίπου 7 με 9 ώρες, ξυπνάμε αναζωογοννημένες και έτοιμες να ανταπεξέλθουμε σε μια απαιτητική ημέρα. Ο επαρκής ύπνος μας παρέχει την ενέργεια που χρειαζόμαστε για όλες τις καθημερινές δραστηριότητές μας, αφού ξεκουράζει και το σώμα αλλά και το πνεύμα μας.

Σωστή διατροφή

Μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά και σάκχαρα είναι αμφίβολο ότι θα βοηθήσει τα επίπεδα της ενέργειά μας μακροπρόθεσμα. Αφού νιώσουμε λίγο καλύτερα, στη συνέχεια πέφτουμε αρκετά, με αποτέλεσμα να μην είμαστε αποδοτικές. Μικρές αλλαγές όμως μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Για παράδειγμα, τα προϊόντα ολικής άλεσης βοηθούν στη διατήρηση σταθερών επιπέδων ενέργειας καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Καλή ενυδάτωση

Πολλές φορές, νιώθουμε αδυναμία, όχι μόνο όταν πεινάμε, αλλά και όταν δεν έχουμε καταναλώσει αρκετά υγρά. Πρόκειται για ένα από τα σημάδια της αφυδάτωσης. Μπορούμε να βάλουμε ένα πρόγραμμα για να μην παραλείπουμε να ενυδατωνόμαστε επαρκώς. Υπάρχουν ακόμη και εφαρμογές στα κινητά τηλέφωνα, οι οποίες μας υπενθυμίζουν κάθε τόσο να πιούμε νερό!

Σεροτονίνη και ενδορφίνες

Οι ορμόνες αυτές μας βοηθούν να νιώθουμε χαρούμενες και ενεργητικές. Αυξάνονται με την άσκηση, οπότε ξέρετε τι χρειάζεται για να ανέβουν τα επίπεδά τους. Γυμναστική! Ξεκινήστε σταδιακά και με όποιο άθλημα σας αρέσει. Τα οφέλη θα σας ανταμείψουν γενικώς!

Ευγνωμοσύνη

Είναι πολύ σημαντικό να εκφράζεις την ευγνωμοσύνη σου κάθε μέρα, με κάθε ευκαιρία. Θα σε βοηθήσει πολύ να νιώθεις χαρούμενη και πλήρης. Να κοιμάσαι καλύτερα και να αισθάνεσαι ψυχική γαλήνη. Όλα αυτά σε κρατούν ξεκούραστη και σου δίνουν ενέργεια που διαρκεί. Δοκίμασε να γράφεις ημερολόγιο ευγνωμοσύνης κάθε βράδυ και δες τη ζωή σου να αλλάζει.

 

Όλες οι γυναικες είμαστε πιο δυνατές κι από τις γνωστές μπαταρίες, που ανέφερα πιο πάνω. Μερικές αλλαγές και λίγη προσοχή θα σε απογειώσει. Πίστεψέ το και πέρνα στην πράξη από σήμερα κιόλας! Ο καινούριος σου εαυτός βρίσκεται ήδη μέσα σου!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.