Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Δεν υπογράφεις συμβόλαιο παραμονής στον κόσμο αυτό

Δεν υπογράφεις συμβόλαιο παραμονής στον κόσμο αυτό

Κι εκεί που νομίζεις ότι όλη η ζωή είναι μπροστά σου κι ότι προλαβαίνεις να κάνεις ή να πεις όσα θέλεις, έρχεται ένα γεγονός και σου θυμίζει ακριβώς το αντίθετο. Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν υπογράφει συμβόλαιο για τη διάρκεια της παραμονής του στον κόσμο αυτό. Όλοι μας είμαστε αναλώσιμοι και σίγουρα δεν είμαστε αθάνατοι και άτρωτοι.

Θα ήθελα να σκεφτείς πόσες φορές υπήρξε αφορμή να περάσει από το νου σου η φράση: «Τελικά τι είναι ο άνθρωπος; Ένα τίποτα. Τη μια στιγμή είσαι και την άλλη δεν είσαι». Λόγω της εμπειρίας μου στην ιατρική, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι η ζωή μας κρέμεται σε μια λεπτή κλωστή. Πολλές φορές έρχονται εικόνες στο μυαλό μου, που θέλω να τις διώξω όσο πιο γρήγορα μπορώ.

Το πιο τραγικό είναι να συνειδητοποιείς ότι πολλά πράγματα με τα οποία ασχολούμαστε σε καθημερινή βάση είναι τόσο, μα τόσο ασήμαντα. Ζούμε με άγχη, αγωνίες, διαφωνίες, φιλονικίες, κακίες, εγωϊσμούς και μικροπρέπειες. Κι όλα αυτά τι αποτέλεσμα έχουν; Να μας στερούν όμορφες στιγμές, πολύτιμες σχέσεις και ωραίους ανθρώπους. Να μας δηλητηριάζουν χωρίς ουσιαστικό λόγο.

Την επόμενη φορά που

– θα πεις όχι στο παιδί σου ή θα το βάλεις τιμωρία,
– θα θυμώσεις με τον σύντροφό σου επειδή δεν κατέβασε τα σκουπίδια,
– δε θα απαντήσεις το τηλέφωνο στη μαμά σου ή στην κολλητή σου, επειδή δεν έχεις διάθεση ή είσαι κουρασμένη,
– θα φωνάξεις στον συνάδελφό σου γιατί πήρε άδεια τις ίδιες μέρες που ήθελες κι εσύ
– θα κατηγορήσεις τον γείτονα που ακούει δυνατά μουσική,
– θα στερήσεις ένα τηλεφώνημα, μια αγκαλιά ή ένα φιλί από ένα αγαπημένο σου πρόσωπο

σκέψου το διπλά και τριπλά, πριν το κάνεις.

Ο χρόνος δε γυρίζει πίσω. Ούτε οι άνθρωποι. Όλα μένουν εδώ αλλά εμείς αργά ή γρήγορα, δίκαια ή άδικα, θα φύγουμε όταν έρθει η ώρα. Μακάβριο ή όχι, είναι η πραγματικότητα. Και χρειάζεται να το επεξεργαστείς με τον εγκέφαλό σου, όχι για να μελαγχολήσεις. Το αντίθετο. Για να φορέσεις τα καλά σου μέσα κι έξω και να χαρείς την κάθε σου στιγμή.

Κι εγώ κι εσύ και όλοι μας χρειαζόμαστε μια συνεχή υπενθύμιση, γιατί η ρουτίνα μας παρασύρει. Ας μην την αφήσουμε!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.