Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Γιατί Ο Σκύλος Μου Θέλει Να Κοιμάται Μαζί Μου;

Γιατί Ο Σκύλος Μου Θέλει Να Κοιμάται Μαζί Μου;

Έχει γίνει συνήθεια ορισμένα σκυλάκια να προτιμούν το κρεβάτι σας, αντί για το δικό τους. Ακόμα κι αν πρόκειται για το καλύτερο κρεβάτι σκύλου της αγοράς με σούπερ άνετο και εύκολο στο πλύσιμο ύφασμα, το σκυλάκι το απορρίπτει και τρέχει στο δωμάτιο σας.

Ποιος είναι ο λόγος αυτής της συμπεριφοράς και γιατί το κατοικίδιο αποφεύγει το ειδικά σχεδιασμένο κρεβατάκι του;

Οι λόγοι αυτής της περίεργης συμπεριφοράς των σκύλων ποικίλουν και μόνο, αν τους κατανοήσουμε, θα μπορέσουμε να βρούμε και τους τρόπους επίλυσης. Δεν είναι τυχαίο ότι αρκετοί σκυλογονείς μας κάνουν το σύνηθες ερώτημα ”Πως να κατεβάσω το σκύλο μου απο το κρεβάτι;”.

Μοναξιά-απομόνωση

Ένας από τους βασικότερους λόγους που το σκυλάκι προτιμάει το κρεβάτι μας είναι το αίσθημα της μοναξιάς. Πολλές φορές το κατοικίδιο νιώθει απομονωμένο και επιδιώκοντας τη παρέα της οικογένειας, πηδάει στο κρεβάτι.

Από τη στιγμή που το φιλαράκι μας βρει καταφύγιο μέσα στα κλινοσκεπάσματα, μάλλον δεν θα ξεκολλήσει εύκολα από εκεί. Μάλιστα, αν προσπαθήσουμε να το κατεβάσουμε από το κρεβάτι μας, θα προβάλει σθεναρή αντίσταση. Τα σκυλάκια έχουν τη τάση να κλαψουρίζουν, όταν θέλουν κάτι, στοχεύοντας στο φιλότιμο μας!

Κρύος καιρός

Ένα ζεστό πάπλωμα και μια ζεστή θέση στο κρεβάτι μας είναι τεράστιο δέλεαρ για τους μικρούς μας φίλους. Ποιο σκυλάκι θα προτιμούσε να κρυώνει μόνο του στο κρεβάτι του, ενώ μπορεί να ζεστάνει τη μυτούλα του στα ποδαράκια μας ; Η απάντηση είναι αυτονόητη!

Ευχάριστη μυρωδιά

Δεν είναι τυχαίο που στο εμπόριο βρίσκουμε αρωματικά κεριά που μυρίζουν σαν φρεσκοπλυμένα σεντόνια. Αναμφίβολα, οι άνθρωποι είμαστε φαν αυτής της μυρωδιάς, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται, δεν είμαστε οι μόνοι! Τα γλυκά μας κατοικίδια λατρεύουν τις φρέσκες οσμές και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που αγαπούν το κρεβατάκι μας.

Το «στίγμα» της μυρωδιάς τους

Πολλές φορές τα σκυλάκια κάνουν παράδοξα και αντιφατικά πράγματα στη καθημερινότητα τους. Για παράδειγμα, ενώ αποφεύγουν το κρεβάτι τους, επειδή έχει τη μυρωδιά τους, μετά δεν φεύγουν από το κρεβάτι του αφεντικού τους, επειδή νιώθουν οικεία με τη μυρωδιά που τα ίδια έχουν αφήσει. Μερικές φορές τα φιλαράκια μας μπορούν να γίνουν πολύ περίεργα πλάσματα!

Ασκήσεις τεντώματος

Πολλά κρεβατάκια σκύλων είναι σχεδιασμένα με κυκλικούς στρωτήρες και το σκυλάκι πρέπει να κοιμάται κουλουριασμένο. Ωστόσο, τα σκυλάκια δεν έχουν μόνο μία στάση ύπνου, με αποτέλεσμα να μην βολεύονται και να δυσκολεύονται στον ύπνο τους, ειδικά τα μεγαλόσωμα.

Αντίθετα, τα στρώματα των ανθρώπων είναι ορθογώνια και προσφέρουν άπλετο χώρο, για να κοιμούνται τα σκυλάκια και να τεντώνουν τα ποδαράκια τους. Επομένως, καλό είναι να κοιτάξουμε και τη περίπτωση να μην έχουμε κάνει τη κατάλληλη αγορά.

Αίσθημα εγκατάλειψης

Οι άνθρωποι έχουμε διάφορες κατηγορίες αγάπης, παραδείγματος χάρη γονική αγάπη, πλατωνική αγάπη, ρομαντική αγάπη, αδερφική αγάπη. Εντούτοις, οι σκύλοι καταλαβαίνουν την αγάπη ως μία καθολική έννοια και γι’ αυτό, όταν βλέπουν αγκαλιές στο κρεβάτι σας, νομίζουν ότι είναι και για αυτούς. Επομένως, όταν νιώθουν μόνοι και στερημένοι από χάδια, επιδιώκουν να κοιμηθούν δίπλα σας.

Επιλεκτικότητα στον ύπνο

Τα σκυλάκια όσο περίεργα κι αν μας φαίνονται, δεν κάνουν τίποτα τυχαία. Πίσω από κάθε κίνηση υπάρχει ένας συγκεκριμένος λόγος. Παραδείγματος χάρη, αν κάτι τους ενοχλεί στο περιβάλλον τους και δη, στον ύπνο τους, θα προσπαθήσουν να το αλλάξουν. Αυτός είναι ο λόγος που δεν κοιμούνται οπουδήποτε, αλλά όπου νιώθουν άνετα και οικεία.

Όσο περίεργο και αν σας φανεί μερικά κατοικίδια προτιμούν τους καλοκαιρινούς μήνες να κοιμούνται στο κλουβί μεταφοράς για σκύλους ή ακόμα και στο πάτωμα λόγω της ζέστης!

Άνετα σεντόνια

Σχεδόν όλα τα κρεβατάκια σκύλου πλένονται εύκολα στο πλυντήριο ή το χέρι και θεωρούνται άνετα. Ωστόσο, τα σκυλάκια έχουν την ικανότητα να αναγνωρίζουν τη πυκνότητα νήματος στα λευκά είδη και να ξεχωρίζουν την πολυτελή ποιότητα από την ευτελή. Σε περίπτωση που έλθουν σε επαφή με φρεσκομυρωδάτα και πυκνά σε νήμα σεντόνια, έχουν κάνει ήδη την επιλογή τους.

«Φλερτάρουν» με το λάθος

Στη πραγματικότητα, τα σκυλιά έχουν παρόμοια συμπεριφορά με αυτή ενός μικρού παιδιού, όταν του λες να μη κάνει κάτι. Αν τους έχουμε απαγορεύσει να ανεβαίνουν στο κρεβάτι, ειδικά, όταν λείπουμε από το σπίτι, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κάνουν το αντίθετο. Εξαίρεση μπορεί να αποτελούν τα σκυλάκια που είναι εκπαιδευμένα. Τελικά, ακόμα και τα σκυλάκια, είναι ατίθασα στα «μη» και λειτουργούν σαν παιδιά.

Ένδειξη αγάπης και αφοσίωσης

Ο συνηθέστερος, απλούστερος και σημαντικότερος λόγος που τα κατοικίδια μας προτιμούν να κοιμούνται μαζί μας είναι η αγάπη. Οι σκύλοι είναι οι πιο πιστοί και αφοσιωμένοι φίλοι του ανθρώπου. Το μόνο που επιζητούν είναι μια οικογένεια, λίγο φαγητό, ένα χάδι και ως αντάλλαγμα προσφέρουν αστείρευτη αγάπη. Επομένως, αν αναρωτιέστε γιατί το σκυλάκι σας κουλουριάζεται στα πόδια σας το βράδυ, η αγάπη του είναι η απάντηση!

 

Κλείνοντας, είδαμε ότι υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους το σκυλάκι μπορεί να απορρίπτει το καλύτερο και ομορφότερο κρεβατάκι του και επιθυμεί να κοιμάται στα πόδια σας. Από ψυχολογικούς λόγους, μέχρι επιλεκτικότητα στα υφάσματα των σεντονιών, το κατοικίδιο έχει πάρει ήδη τη γωνιά του στο κρεβατάκι μας.

Αν εκτός απο σκυλάκι τυχαίνει να έχετε και γατούλα μπορείτε να διαλέξετε το ονυχοδρόμιο της μέσα από μια εκλεκτή ποικιλία!

 

πηγή: petvet24.gr

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.