Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Γελάστε, είναι μεταδοτικό!

Γελάστε, είναι μεταδοτικό!

Η Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου ξεκίνησε να εορτάζεται στην Ινδία το 1998 με πρωτοβουλία του δρος Μαντάν Κατάρια, που πιστεύει στις θεραπευτικές ιδιότητες του γέλιου. Στη συνέχεια εξαπλώθηκε στις αγγλοσαξονικές χώρες, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, τις σκανδιναβικές χώρες και έκτοτε εορτάζεται την πρώτη Κυριακή κάθε Μαΐου.

Πόσοι άνθρωποι είναι σήμερα σε θέση να γελάσουν εκδηλώνοντας την ευτυχία τους; Πολλά τα προβλήματα και οι ανησυχίες όλων μας. Γελάμε πολλές φορές για να καλύψουμε τα πραγματικά μας συναισθήματα ή με επιφύλαξη (Γελάς; Πρόσεχε…). Γελάμε για να μη μεταφέρουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα την ένταση, τη στεναχώρια, την αγωνία. Κι αυτό είναι ανθρώπινο.

Το σημαντικότερο είναι να μπορούμε να ξεπεράσουμε όσα μας κάνουν σκυθρωπούς και δηλητηριάζουν τις στιγμές μας. Να βλέπουμε τα παιδιά μας να γελούν χωρίς δεύτερη σκέψη. Να χαιρόμαστε με το γέλιο των γύρω μας και να το προκαλούμε όταν μπορούμε. Η ζωή είναι λίγες στιγμές. Ναι, θα υπάρχουν φορές που θα κλάψουμε, που θα συνοφρυωθούμε, που δε θα έχουμε διάθεση για τίποτα. Αλλά να δημιουργούμε κι εκείνες τις φορές που θα κλαίμε από το γέλιο.

Από αύριο αρχίζουμε να επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Με αλλαγές, αντιξοότητες, προκλήσεις. Όμως είμαστε εδώ, παρόντες. Δε μας νίκησε η ασθένεια και η κατήφεια. Φορέστε ένα μεγάλο, ζεστό, αληθινό χαμόγελο και όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Δε θα είναι εύκολο. Δε θα είναι απλό. Αλλά ποιος είπε ότι η ζωή είναι εύκολη; Μην βλέπετε τις δήθεν ιδανικές ζωές των διάσημων ή των πρωταγωνιστών στα social media. Για κανέναν δεν είναι όλα ρόδινα, να είστε βέβαιοι.

Χαμογελάστε, γελάστε με την καρδιά σας γιατί κάνει καλό ( Είμαστε άνθρωποι για…γέλια ), ναι, είναι μεταδοτικό!

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.