Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Βάλτε άμεσα Χ σε αυτές τις ενοχές

Βάλτε άμεσα Χ σε αυτές τις ενοχές

Σας έχει τύχει να έρχεται ένα μικρό και άτακτο πλασματάκι να σας ψιθυρίζει στο αυτί για να σας κάνει να νιώθετε ενοχές; Μπορεί να τριγυρίζει και μέσα στο εγκέφαλό σας, παίζοντας το παιχνιδάκι του. Μιλάει σε ανύποπτο χρόνο και σας μεταδίδει το μικρόβιο της αμφιβολίας και των ενοχών. Σας ρίχνει την ψυχολογία στα πατώματα; Φτάνει!

Η διαδικασία των ενοχών και των τύψεων συνήθως δημιουργείται από την παιδική μας ηλικία. Εάν νιώθετε διαρκώς ότι υπάρχει ένα κομμάτι του εαυτού σας ντυμένο δικαστής που σας περιμένει στη γωνία για να σας κατηγορήσει και να σας δημιουργήσει τύψεις και ενοχές, ψάξτε το. Τι μπορεί να σας έκανε να νιώθετε έτσι; Μήπως οι επικριτικοί γονείς σας; Ή μήπως κάποιες εμπειρίες απόρριψης;

Ό,τι κι αν είναι, να είστε σίγουροι ότι δεν είναι δυνατόν να τα κάνετε όλα λάθος, να φταίτε για τα πάντα και να μην αξίζετε τίποτα. Ακόμη κι ο χειρότερος άνθρωπος του κόσμου δικαιούται να ζει. Εσείς γιατί πρέπει να δηλητηριάζετε την κάθε σας στιγμή με ένα σωρό “αλλά” και “μήπως δεν”; Κοιτάξτε μέσα σας και βάλτε σίγαση στη φωνή που σας “μαλλώνει”, σας αποθαρρύνει και σας δημιουργεί το ενοχικό αυτό σύνδρομο.

Σε κάθε περίπτωση δε χρειάζεται να νιώθετε ενοχές για:

Την καταγωγή σας

Μπορεί να κατάγεστε από το μικρότερο χωριό της Κύπρου, της Ελλάδας ή του Αφγανιστάν. Μπορεί οι γονείς σας να είναι άσημοι, χωρίς οικονομική επιφάνεια κλπ κλπ. Τι σημασία έχει; Αυτό δε σας δίνει μικρότερη αξία και σίγουρα δεν είναι περιοριστικός παράγοντας για να πετύχετε στη ζωή.

Να πείτε όχι

Ξέρετε ότι δεν μπορείτε να παλεύετε διαρκώς να τους ευχαριστείσετε όλους. Έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε. Έχετε το δικαίωμα να κοιτάξετε τον εαυτό σας, γιατί αν δεν είστε εσείς καλά, δε θα είναι και οι γύρω σας.

Το πως ξοδεύετε τα χρήματά σας

Ο καθένας μας έχει διαφορετικό γούστο και διαφορετικές ανάγκες. Αν εσείς θεωρείτε ότι σας ευχαριστεί ένα ταξίδι στην Κούβα και όχι μια τσάντα Louis Vuitton, ποιος θα σας κρίνει; Ποιος θα σας κάνει έλεγχο που επενδύετε τα χρήματα που κερδίζετε με κόπο;

Κάθε ρίσκο που παίρνετε

Η λέξη το λέει από μόνη της. Αν ξέραμε ότι μια κίνησή μας θα οδηγήσει σε σίγουρη επιτυχία, δε θα ονομαζόταν ρίσκο. Αν δε ρισκάρεις, δε θα μάθεις από τα λάθη σου. Προφανώς δε θα πετύχεις όσα μπορείς και δε θα ζήσεις στο έπακρο.

Τις προσπάθειες αυτοβελτίωσής σας

‘Οτι κάνετε για να γίνετε η καλύτερη έκδοση του εαυτού σας σε κάθε τομέα, είναι δική σας υπόθεση. Δε θα ζητήσετε την άποψη κανενός. Προχωρήστε χωρίς περισπασμούς, ενοχές και τύψεις.

Τα πάθη – χόμπι σας

Αν εγώ αγαπώ με πάθος το μπαλέτο, δε σημαίνει ότι θα κατακρίνω το σύζυγό μου που τρελαίνεται με το ποδόσφαιρο ή το μπουζούκι. Ούτε κι εκείνος θα μου απαγορεύσει να ασχολούμαι με ό,τι λατρεύω επειδή του φαίνεται πχ ανιαρό ή τουλαχιστον καθόλου ενδιαφέρον.

Τους τοξικούς ανθρώπους που διώχνετε από τη ζωή σας

Για τους ανθρώπους αυτούς γενικά μη νιώθετε τίποτα. Σπαταλάτε ενέργεια άδικα. Και τη χρειάζεστε για ένα σωρό άλλα πράγματα.

Τους ανθρώπους που αγαπάτε

Είμαστε ελεύθεροι να αγαπάμε όποιον θέλουμε και η γνώμη των άλλων δεν μπορεί να μας δημιουργεί ενοχές. Απλά “στους δύο τρίτος δε χωρεί”.

 

Τι θα λέγατε για ένα τραγουδάκι, έτσι για αλλαγή; Εσείς μην ακούτε τους Μπλε. Μη νιώθετε ενοχές!

 

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.