Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Αυθεντικότητα. Με αυτήν θα επιβιώσεις!

Αυθεντικότητα. Με αυτήν θα επιβιώσεις!

Δεν μπορείς να καταλάβεις πόση τρέλα και διαφορετικότητα κρύβεται γύρω σου, αν δεν βρεθείς ανάμεσα στο πλήθος και δεν ανακατευτείς μαζί του. Πως όμως να γίνει αυτό σε μια εποχή που ο συνωστισμός είναι επικίνδυνος και απαγορευμένος; Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Μια και μιλάμε για συνωστισμό όμως, φέρε στο νου σου τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Άνθρωποι λογιών λογιών, πίσω από τις οθόνες των τηλεφώνων, των τάμπλετ και των υπολογιστών προσπαθούν να κοινωνικοποιηθούν και να επικοινωνήσουν. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Οι διαφορετικές διαθέσεις, απόψεις, συζητήσεις, οι διαφωνίες, η ποικίλη αισθητική, τα αντικρουόμενα συναισθήματα, χαρακτηρίζουν το διαδίκτυο και σε κάνουν να αναρωτιέσαι, μερικές φορές, αν πράγματι όλοι φτιαχτήκαμε από έναν κοινό δημιουργό. Πόσα καλούπια υπάρχουν; Πόση ετερογένεια; Κι όμως η καθεμιά μας, κι ο κάθε άνθρωπος ανεξαρτήτως γένους και φυλής, υποτίθεται ότι έχει το ταίρι του και πιθανόν κάποιον σωσία πάνω στη γη. Εντυπωσιακό;

Εσύ πως καταφέρνεις να βγάλεις άκρη με τόσους διαφορετικούς χαρακτήρες και άλλες τόσες περίεργες ψυχοσυνθέσεις τριγύρω; Μήπως θα έπρεπε να διδασκόμαστε όλοι βασικές αρχές ψυχολογίας για να τα βγάλουμε πέρα στη σημερινή κοινωνία; Γιατί από τη μια απομακρυνόμαστε, είτε λόγω πανδημίας είτε λόγω της ζωής στις μεγαλουπόλεις, κι από την άλλη είμαστε όλες και όλοι μέλη μιας τεράστιας, ανομοιογενούς παρέας γνωστών-αγνώστων.

Σχέσεις, επικοινωνία, προβολή, μάρκετινγκ, προώθηση, αγορά, πώληση. Λέξεις και έννοιες κλειδιά στην εποχή μας, που δεν αφορούν μόνο σε προϊόντα και σε υπηρεσίες, αλλά και σε ανθρώπους και σε σύνολα ανθρώπων. Καλείσαι να επιβιώσεις ξεχωρίζοντας ανάμεσα στο πλήθος, ενώ παράλληλα προσπαθείς να αποκρυπτογραφήσεις προθέσεις, συλλογισμούς και συμπεριφορές.

Τι να κάνεις λοιπόν; Να είσαι αυθεντική. Αυτή είναι η πρώτη συμβουλή. Να έχεις τα μάτια σου δεκατέσσερα επίσης. Η ζωή είναι σκληρή, όπως και οι άνθρωποι, εξ ορισμού πλέον, αλλά δεν έχει χαθεί η καλοσύνη, η θετική ενέργεια και η αγάπη. Η αυθεντικότητα, η κριτική σκέψη, η έκφραση, η καρτερικότητα και η ευγνωμοσύνη είναι όπλα και αρετές που θα σε βοηθήσουν να πορευτείς.

Προσοχή χρειάζεται. Έχε ανοιχτά τα μάτια και ενεργοποιημένες όλες τις αισθήσεις σου, μήπως και καταφέρεις να βγεις αλώβητη στο τέλος της κάθε ημέρας. Σωματικά και ψυχικά. Αγάπησε τα όλα όσα θα σου συμβούν, καλά και άσχημα. Μάθε από αυτά και προχώρησε με το χέρι στην καρδιά και τη γλώσσα «βουτηγμένη στο μυαλό».
Όλα θα έρθουν, αρκεί να ξέρεις να τα προσκαλέσεις. Όλα γίνονται. Ή σχεδόν όλα.

Είναι εφικτό να ζήσεις με συνέπεια, με ανθρώπους ντόμπρους και συμβατούς με τη δική σου προσωπικότητα. Να αλλάξεις μόνο αν το επιθυμείς. Να θυμάσαι ότι οι εκπτώσεις αφορούν σε υλικά αγαθά και υπηρεσίες κι όχι σε ανθρώπινες ζωές, συναισθήματα ή δικαιώματα. Είσαι μοναδική και υπέροχη. Ζήσε όπως εσύ επιθυμείς.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.