Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Αν πιστεύετε ότι οι προστατευτικές μάσκες είναι πλέον περιττές, ξανασκεφτείτε το!

Αν πιστεύετε ότι οι προστατευτικές μάσκες είναι πλέον περιττές, ξανασκεφτείτε το!

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας και κυρίως όταν πλησίασε ο καιρός για την άρση των μέτρων, άρχισαν οι συζητήσεις και οι διαμάχες μεταξύ επιστημόνων, οργανισμών αλλά και απλών πολιτών για τη χρήση και την αναγκαιότητα των προστατευτικών μασκών.

Πρώτο το Κέντρο ελέγχου λοιμώξεων της Αμερικής υποστήριξε ότι είναι απαραίτητο να φοράμε όλοι μάσκες για την προστασία μας και για την πρόληψη εξάπλωσης του κορωνοϊού, την ίδια ώρα που η Ευρώπη, μαζί και η Ελλάδα και η Κύπρος έλεγαν ότι μόνο οι ασθενείς, όσοι τους φροντίζουν αλλά και το ιατρικό και παραιατρικό προσωπικό πρέπει να χρησιμοποιούν μάσκα.

Λίγο αργότερα συμφώνησαν όλοι! Και πως να μη συμφωνήσουν βέβαια αφού ειναι αποδεδειγμένη η αποτελεσματικότητα της μάσκας, με την προϋπόθεση φυσικά ότι τοποθετείται, αφαιρείται και πετιέται σωστά.

Τώρα έρχεται ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος να μας επιβεβαιώσει το γεγονός και μάλιστα με απτές αποδείξεις. Με μια φωτογραφία που “μιλά” από μόνη της, δείχνει το σημαντικό είναι να φοράμε μάσκα όσο ο κορωνοϊός είναι… ακόμα ανάμεσά μας. Η φωτογραφία απεικονίζει τα αποτελέσματα της βακτηριακής καλλιέργειας μετά από ένα φτέρνισμα, τραγούδι ή ομιλία διάρκειας ενός λεπτού.

Υπάρχουν δύο ειδών αποτελέσματα. Των ατόμων που φορούσαν μάσκα και όσων δεν φορούσαν… Τι έχετε να πείτε; Μας έπεισε ή όχι;

Η φωτογραφία είναι από το Facebook του καθηγητή, από όπου δανείστηκα και μία ακόμη εξεραιτική φωτογραφία, η οποία δεν χρειάζεται καν σχόλιο, αλλά θα σας αναφέρω τι έγραφε ο ίδιος στην ανάρτησή του.

“Ψεκασμένος με καπελάκι ‘make America great again’ φοράει μάσκα δια πάσαν νόσον…”, λέει ο Ηλίας Μόσιαλος και ένας από τους διαδικτυακούς του φίλους σχολιάζει: “Ε εντάξει, τη φορούσε για μάσκα νυκτός”.

Πλάκα στην πλάκα, η μάσκα μπορεί να μας γλιτώσει από περιπέτειες. Τροφή για σκέψη λοπόν!