Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Αντιγριπικός εμβολιασμός. Μάθετε ποιος θα πρέπει να εμβολιαστεί.

Αντιγριπικός εμβολιασμός. Μάθετε ποιος θα πρέπει να εμβολιαστεί.

Το θέμα μας είναι ιατρικό, πολύ σημαντικό και πολύ επίκαιρο για άλλη μια χρονιά. Διανύουμε ήδη τους φθινοπωρινούς μήνες. Ο Σεπτέμβρης φτάνει προς το τέλος. Άρχισε να αλλάζει η θερμοκρασία και παράλληλα άρχισαν τα πρώτα κρυολογήματα, οι ιώσεις και διάφορες άλλες λοιμώξεις. Επειδή ως γνωστόν η πρόληψη είναι πολύ σημαντική, θα πρέπει να εφαρμόζεται όπου είναι δυνατόν. Ας μην ξεχνάμε ότι κάθε χρόνο υπάρχουν περιστατικά σοβαρής γρίπης και επιπλοκών της που αποβαίνουν μοιραία για τους πάσχοντες.

Την 1η Οκτωβρίου ξεκινά συνήθως ο αντιγριπικός εμβολιασμός για την περίοδο 2019-2020, αν και φέτος άρχισε λίγο νωρίτερα, και θα πρέπει να ενημερωθούμε όλοι μας σχετικά με τις ενδείξεις και τις αντενδείξεις. Οι διεθνείς οδηγίες από τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας συστήνουν τον εμβολιασμό όλων μας από την ηλικία των 6 μηνών και άνω, εκτός ορισμένων συγκεκριμένων εξαιρέσεων.

Το αντιγριπικό εμβόλιο λοιπόν συστήνεται οπωσδήποτε σε άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως οι ηλικιωμένοι, οι επαγγελματίες υγείας, οι ανοσοκατασταλμένοι και οι εξής :

  • πάσχοντες από άσθμα ή άλλες χρόνιες πνευμονοπάθειες
  • οι ασθενείς με καρδιακό νόσημα με σοβαρή αιμοδυναμική διαταραχή
  • όσοι έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση
  • οι πάσχοντες από δρεπανοκυτταρική αναιμία
  • οι ασθενείς με χρόνια νοσήματα, όπως σακχαρώδη διαβήτη, νεφρολογικές παθήσεις, νευρολογικές/νευρομυϊκές διαταραχές
  • οι έγκυες, οι λεχωΐδες, οι θηλάζουσες
  • τα άτομα με νοσογόνο παχυσαρκία.

Επίσης, είναι σωστό να γίνεται ο αντιγριπικός εμβολιασμός όσων έρχονται σε επαφή με βρέφη ή ηλικιωμένους, όσοι διαβιούν σε κλειστές δομές (π.χ. σωφρονιστικά καταστήματα, στρατιώτες, τρόφιμοι και προσωπικό ιδρυμάτων, σπουδαστές στρατιωτικών σχολών κ.α.).

Οι μόνες αντενδείξεις του εμβολίου είναι τα βρέφη ηλικίας κάτω τω 6 μηνών, άτομα με γνωστή αλλεργία σε κάποιο συστατικό του εμβολίου ή στο αυγό, άτομα που είχαν σύνδρομο Guillain-Barré στο παρελθόν καθώς και άτομα με εμπύρετη νόσο.

Απευθυνόμαστε λοιπόν στο γιατρό και τον φαρμακοποιό μας για να είμαστε ενημερωμένοι και να εμβολιαστούμε έγκαιρα.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.