Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΕΥΤΥΧΙΟΥ: «Νομίζω ότι παντρεύτηκα τον τελευταίο πρίγκηπα που υπήρχε. Είμαι πολύ τυχερή που τον βρήκα!»

ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΕΥΤΥΧΙΟΥ: «Νομίζω ότι παντρεύτηκα τον τελευταίο πρίγκηπα που υπήρχε. Είμαι πολύ τυχερή που τον βρήκα!»

Η λαμπερή, πολύ γλυκιά και σίγουρα καταξιωμένη δημοσιογράφος του «ΣΙΓΜΑ» ανοίγει την καρδιά της και μιλάει με απόλυτη ειλικρίνεια για όλα!

  1. Σπούδασες στην Ελλάδα και την Κύπρο. Νομίζω όμως ότι συνεχίζεις ακόμη και τώρα. Πιστεύεις ότι η μάθηση σταματά μετά της σπουδές ή συνεχίζεται δια βίου;
    Η άποψη μου είναι ότι δε σταματάει ποτέ η μάθηση σε όποιο τομέα και σε οποιοδήποτε αντικείμενο και αν αφορά. Δεν είναι απαραίτητο να αφορά σε πανεπιστημιακή μάθηση. Μπορείς να διαβάζεις βιβλία και να αναζητάς πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμά σου. Η δια βίου μάθηση είναι προσωπική επιλογή του καθενός από εμάς αλλά είναι πολύ σημαντικό να ενημερωνόμαστε, να βελτιωνόμαστε και να προχωράμε διότι ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το μέλλον.
  2. Πόσα χρόνια εργάζεσαι ως δημοσιογράφος;
    Εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Νομίζω ότι υπήρξα δημοσιογράφος από παιδί. Μου άρεσε να γράφω εκθέσεις και να καταγράφω γεγονότα κάθε στιγμή…
    Είχα ξεκινήσει ως πρωτοετής φοιτήτρια να γράφω σε εφημερίδες στην Κύπρο. Στη συνέχεια συνεργάστηκα με το συγκρότημα “Δίας” σε μικρότερη ηλικία και παράλληλα μετέβαινα στην Αθήνα για να δίνω εξετάσεις, πραγματοποιώντας την πρώτη μου επιλογή σπουδών στις παγκύπριες εξετάσεις.
  3. Μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου σε κάποιο άλλο επάγγελμα ή ήταν η πρώτη και μοναδική επιλογή σου;
    Ήταν η πρώτη μου επιλογή. Η αλήθεια είναι ότι τα προηγούμενα χρόνια δε μπορούσα να φανταστώ τον αυτό μου να κάνει κάτι άλλο. Τώρα πλέον, έχοντας λειτουργήσει τόσο στα έντυπα όσο και στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, θεωρώ ότι θα μπορούσα να έχω κάνει κι άλλες επιλογές όπως η νομική που ήταν η δεύτερη κατά σειρά επιλογή μου μετά την Πάντειο. Υπάρχουν κι άλλα επαγγέλματα που θα μπορούσα να κάνω και θα μου άρεσαν ίσως. Η δημοσιογραφία όμως ήταν ένα όνειρο και πάθος που είχα από παιδί.
  4. Θα ήθελα να σε ρωτήσω ποια ήταν η πιο όμορφη στιγμή και εάν υπήρξε κάποια δύσκολη στιγμή στην έως τώρα πορεία σου.
    Υπήρξαν και τα δύο βεβαίως. Το ευχάριστο είναι ότι μπορείς μέσω της δουλειάς αυτής, μέσα από κάποιο ρεπορτάζ για παράδειγμα, να βοηθάς τον κόσμο, να βελτιώνεις την ποιότητα ζωής όλων μας. Μια από τις πιο γλυκές στιγμές ήταν όταν κατά τη διάρκεια ενός ρεπορτάζ παρουσιάστηκαν σημαντικές ελλείψεις στα φάρμακα για μια πολύ δύσκολη ασθένεια. Χρειάστηκε να απομονώσω κάποια από τα άτομα αυτά και να έρθω πιο κοντά τους. Το θετικό είναι ότι μέσω της “πίεσης” που ασκήθηκε, καταφέραμε να χορηγηθούν τα πολύ ακριβά φάρμακα στους ασθενείς.Μια δύσκολη στιγμή ήταν όταν συνέβη κάτι δυσάρεστο στην οικογένειά μου, μια απώλεια, αλλά έπρεπε να παρουσιάσω το δελτίο ειδήσεων και δεν υπήρχε κάποιος να με αντικαταστήσει. Οπότε έπρεπε να είμαι ψύχραιμη και συνεπής απέναντι στους τηλεθεατές, τον εργοδότη αλλά και τον εαυτό μου ανεξάρτητα από τη συναισθηματική μου κατάσταση.
  5. Ως γυναίκα δημοσιογράφος έχεις αντιμετωπίσει κάποια ιδιαίτερη δυσκολία και μεταχείριση από συναδέλφους ή εργοδότες;
    Νομίζω έχεις χτυπήσει φλέβα!!! Έχω δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση από προϊστάμενο μου σε βαθμό που υποχρεώθηκα να παραιτηθώ και να μείνω άνεργη, σε μια χρονική στιγμή όπου ένας δικός μου άνθρωπος υπέφερε και έπρεπε οπωσδήποτε να εργάζομαι. Ήταν πολύ δύσκολη περίοδος για μένα. Αισθανομουν ότι δεν μπορούσα να στηρίξω την οικογένεια και τους ανθρώπους που με είχαν ανάγκη, αλλά δεν μπορούσα να συνεχίσω να ζω σε εκείνο το περιβάλλον.
    Το δεύτερο χειρότερο είναι ότι κατά κανόνα όταν είσαι γυναίκα ακόμα και αν έχει αποκαλύψει την μεγαλύτερη αποκλειστικότητα, πάντα θα έρχεσαι δεύτερη, γιατί δυστυχώς ζούμε ακόμη σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία. Δεν ξέρω αν θα καταφέρουμε ποτέ να απαλλαγούμε από αυτό.
  6. Για την προσωπική σου ζωή μιλάς δημόσια;
    Όχι ιδιαίτερα μπορώ να πω.
  7. Ποια είναι η σχέση σου με τα social media;
    Μου αρέσει να παρακολουθώ τα social media όταν έχω χρόνο και τα χρησιμοποιώ αλλά όχι στο βαθμό που θα ήθελα. Προσπαθώ όμως να διαφυλάσσω την προσωπική μου ζωή. Παρόλο που μια παντρεμένη γυναίκα δεν έχει και πολλά να κρύψει πια!
  8. Καταλαβαίνω ότι είσαι ευτυχισμένη με τον έγγαμο βίο. Σωστά;
    Νομίζω ότι παντρεύτηκα τον τελευταίο πρίγκηπα που υπήρχε. Είμαι πολύ τυχερή που τον βρήκα!
  9. Πόσο δύσκολο είναι για μια γυναίκα να συνδυάζει όλους τους ρόλους που έχει καθημερινά;
    Νομίζω ότι το ζεις κι εσύ αυτό. Είναι πολύ δύσκολο αλλά η κοινωνία μας έχει αναγκάσει να επιστρατεύουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ανταποκριθούμε. Δεν είναι πάντα εφικτό βέβαια.
  10. Πόσο ασχολείσαι με την εξωτερική σου εμφάνιση;
    Σίγουρα όχι όσο θα ήθελα! Η αλήθεια είναι ότι δεν αφιερώνω πολύ χρόνο στον εαυτό μου αν και θα το ήθελα! Πιστεύω ότι είναι ωραίο να ασχολείται μια γυναίκα με την εμφάνισή της και να είναι περιποιημένη, όπως και ένας άντρας φυσικά, αλλά με μέτρο πάντα. Προσωπικά δεν έχω την πολυτέλεια αυτή λόγω χρόνου. Όταν όμως έχω να συνοδεύσω το σύζυγό μου, τότε με μεγάλη μου χαρά και ευχαρίστηση θα αφιερώσω χρόνο.
  11. Σου αρέσει να ασχολείσαι με το σπίτι και τη μαγειρική;
    Θα πω την αλήθεια που είναι τρομακτική. Δεν μου αρέσει να ασχολούμαι με το σπίτι. Δεν μου αρέσει να μαγειρεύω. Αλλά μου αρέσει να είναι καθαρά και να τρώω. Άρα κρατώ τα προσχήματα και καθαρίζω λίγο με σχετική βοήθεια. Γνωρίζω όλα τα delivery, ξέρω ποια είναι τα καλά και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Μας αρέσει όμως να μαγειρεύουμε μαζί με τον σύζυγο όταν έχουμε και οι δύο ρεπό. Εκείνος είναι εξαιρετικός στη μαγειρική αλλά δεν μαγειρεύει συχνά για να μην του…πάρω τον αέρα!! Γι’αυτό μαγειρεύουμε μαζί και αυτό είναι πολύ ωραίο.
  12. Νομίζω έχετε και ένα τρίτο μέλος της οικογένειας.
    Έχουμε! Τον Πάρη. Αυτός είναι ο όμορφος της οικογένειας. Είναι το πλέον αγαπημένο μας μέλος. Το καινούργιο που κάνει ο Πάρης είναι να λέει «I love you», και όχι δεν είμαι τρελή, ο σκύλος μου μιλάει. Το έχω καταγράψει σε βίντεο. Το έχω δείξει στους συναδέλφους και τους είπα ότι το κρατάω γιατί κάποια στιγμή εγώ θα βγάλω χρήματα απ΄αυτό. Σε αυτόν βασιζόμαστε για να μας βγάλει ασπροπρόσωπους. Στην ομορφιά και στην εξυπνάδα του.
  13. Έχεις κάποιο χόμπι;
    Έχω πολύ περιορισμένο χρόνο. Στον σύζυγο αρέσει πολύ η ιστιοπλοΐα και έχει δίπλωμα καπετάνιου. Μου αρέσει κι εμένα πολύ και μαθαίνω από εκείνον. Μου αρέσει επίσης να διαβάζω λογοτεχνία και βέβαια, αν αυτό θεωρείται χόμπι, να πηγαίνω βόλτες με τον Πάρη. Υπόσχομαι στον εαυτό μου ότι τον επόμενο χρόνο θα αφιερώνω περισσότερες ώρες στα χόμπι μου.
  14. Έχεις κάποια σχέδια και όνειρα για το μέλλον; Θα ήθελες να αλλάξεις κάτι στη ζωή σου;
    Να βγάλω τη λίστα με τα όνειρα!
    Το πιο σημαντικό που εύχομαι είναι να έχουμε υγεία εγώ, η οικογένειά μου, οι άνθρωποι που αγαπώ και βεβαίως όλος ο κόσμος. Δε θέλω να προγραμματίζω κάτι για να μην απογοητεύομαι. Είμαι αισιόδοξη για όσα θα έρθουν στη ζωή μου. Ότι θέλει ο Θεός να μου στείλει, εγώ θα είμαι εδώ και είναι καλοδεχούμενο. Θέλω να συνεχίσω να δουλεύω στην τηλεόραση και στην εφημερίδα και να έχω δίπλα μου τους φίλους μου και την οικογένειά μου να με στηρίζουν. Κι αν θέλει ο Θεός να μου στείλει και το Τζόκερ θα το δεχτώ. Ελεύθερα!
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.