Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Αναλύεις τη Ζωή ή τη Ζεις;

Αναλύεις τη Ζωή ή τη Ζεις;

Οι καταστάσεις που ζήσαμε, ζούμε και ποιος ξέρει τι ακόμη θα ζήσουμε, έχουν οδηγήσει μεγάλη μερίδα από εμάς σε καθημερινή ανάλυση του τι συμβαίνει γύρω μας. Εδώ και μήνες μετράμε νέα κρούσματα, ακούμε αποτελέσματα και εστιάζουμε την προσοχή μας σε ένα ανακοινωθέν το οποίο ελέγχει την καθημερινότητα μας.

Είναι πολλοί που παραμένουν προσηλωμένοι στα νούμερα, στα θετικά και αρνητικά τεστ, ξεχνώντας ή αδιαφορώντας  για το πόσο αρνητικά ή θετικά έχει επηρεάσει τις ζωές όλων μας η «έξαρση» του Κορωνοϊού στον πλανήτη μας. Ανάμεσα είναι και μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων που πιθανόν να έμεινε χωρίς δουλειά, χωρίς χρήματα για αρκετό καιρό. Καταλαβαίνω πως για αυτούς τα νούμερα και η οποιαδήποτε «ανάλυση» τους, ήταν πιθανόν βασανιστική, ψυχοφθόρα ή να προκάλεσε θυμό και απελπισία.

Το ερώτημα είναι ποιο είναι το επόμενο βήμα για όλους μας. Πρόκειται άραγε αυτή την φορά να υπάρξει η όποια αντίδραση από μέρους μας ή για άλλη μια φορά θα μας καταπιεί το «τούνελ» της «ανάλυσης» για το τι συμβαίνει γύρω μας; Πολύ πιθανόν να σταθούμε στις λεπτομέρειες και κανείς μας δεν θα περάσει στην ουσία, μιας και η χρόνια αδράνειά μας είναι πιο δυνατή από τη θέληση μας για ζωή.

Νιώθεις να σε εκφράζουν ή να σε περιγράφουν τα τελευταία μου λόγια; Μπορείς τουλάχιστον σε εσένα να το παραδεχτείς. Μην μείνεις όμως μέχρι εκεί άνθρωπε!

Το μήνυμα που έχεις λάβει είναι ξεκάθαρο, το μόνο που χρειάζεται είναι να κινητοποιηθείς έστω και τώρα. Ναι, καλά κατάλαβες, για σένα μιλάμε, ήρθε η στιγμή από θεατής να λάβεις μέρος στην παράσταση που στήνεται για χρόνια γύρω σου. Τόλμησε να ζεις και πάψε να αναλύεις το τι συμβαίνει στον κόσμο γύρω σου, μένοντας στα λόγια και στην δημιουργία σκέψεων. Πέρνα από την απάθεια στη Δράση Τώρα και γίνε από κομπάρσος πρωταγωνιστής, πρωταγωνιστής σε μια παράσταση που γράφτηκε για σένα.

Οι αποφάσεις θα παρθούν από κάποιους άλλους με βάση την δικιά τους αξιολόγηση και ανάλυση των δεδομένων που έχουν μπροστά τους. Τα αποτελέσματα όμως θα τα διαμορφώσουμε εμείς με την δικιά μας συμπεριφορά και αντίδραση. Που θα συγκεντρώσεις την προσοχή σου στο αποτέλεσμα ή στην ανάλυση της απόφασης/προβλήματος/γεγονότος; Ψάξε και βρες για σένα ποιο είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα με βάση αυτά που θες να γίνουν. Υπάρχει τρόπος να συνεχίσεις να ζεις ακόμη και μέσα από τα εμπόδια που μας δημιουργεί ένας ιός, τον οποίο έχουμε να αντιμετώπισουμε;

Είμαι σίγουρη πως υπάρχουν λύσεις και τρόποι, φτάνει να δεις πάνω και πέρα από το πρόβλημα. Ξέρω πως για ορισμένους από εμάς είναι πιο δύσκολο και για άλλους ίσως και αδιάφορο. Μήπως ήρθε η ώρα να θυμηθούμε τα μαθήματα που πήραμε όταν βρεθήκαμε σε καραντίνα τον Μάρτιο για πρώτη φορά; Είναι γενιές που γελάνε μαζί μας, γιατί εκείνοι πέρασαν πραγματικά δύσκολα. Εδώ είναι που ο σημερινός άνθρωπος θα σου πει πως για τον καθένα μας οι δυσκολίες είναι διαφορετικές και να μου επιτρέψεις να συμφωνήσω σε αυτό. Πολύ πιθανόν να μην αντέχαμε στις δυσκολίες που πέρασαν οι γενιές των παππούδων και γιαγιάδων μας, μιας κι εμείς μεγαλώσαμε αλλιώς.

Το μήνυμα είναι πως ακόμη και μέσα από αυτό, που δεν ξέρω αν θα περάσει ή όχι, ίσως να ήρθε και για να μείνει, ας βρούμε ο καθένας την δικιά του λύση για να Ζει την ζωή του μακρύα από μία συνεχή ανάλυση του τι θα συμβεί και πως. Κι αν ακόμη κάτι σε ελκύει στο να αναλύεις τα πάντα γύρω σου, αναρωτήσου «αλήθεια, σε τι σε εξυπηρετεί;».

Να θυμάστε πως…

«Τα Όνειρα είναι για να τα Ζεις!!!»

 

Γεωργία Δημοφάνους

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.