Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Αισώπου μύθοι σύγχρονοι…

Αισώπου μύθοι σύγχρονοι…

Αισώπου μύθοι…

Πάντα επίκαιροι τελικά.

«100 η αλεπού, 101 το αλεπουδάκι» γίνεται; Καθόλου τυχαίο το συγκεκριμένο ρητό. Και αυτό όπως και όλα τα υπόλοιπα που διδασκόμαστε και προσπαθούμε να μεταφέρουμε από γενιά σε γενιά, κρατώντας ζωντανή την κληρονομιά της Λαϊκής Σοφίας, στηρίζονται σε χρόνια παρατήρησης και στην εμπειρία απλών ανθρώπων.

Εύκολο να πει κανείς ένα ψέμα ή να προσπαθήσει να εξαπατήσει. Αυτός που ψεύδεται, υποκρίνεται, μηχανορραφεί και στήνει παγίδες και εμπόδια πιστεύει συνήθως ότι είναι εξυπνότερος από το…θύμα του. Ότι θα καταφέρει να προβλέψει κάθε λεπτομέρεια και να ολοκληρώσει το καλοστημένο σχέδιο του χωρίς να γίνει αντιληπτός. Αμ δε!

Τα προβλήματα αρχίζουν όταν το υποτιθέμενο «θύμα» είναι όντως εξυπνότερο από τον «θύτη». Και τότε ακολουθούν τα αποκαλυπτήρια…Σας έχει συμβεί; Είμαι βέβαιη. Δεν εκλείπουν ποτέ τα «αλεπουδάκια». Όλοι την πατήσαμε ή θα την πατήσουμε κάποια στιγμή, ειδικά όσοι είμαστε καλοπροαίρετοι, δοτικοί και …ρομαντικοί στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τη ζωή και τους ανθρώπους.

Επιλέγω να μην αλλάξω για τίποτα και για κανέναν.  Από εδώ εμπρός αλλάζω απλώς τακτική. Αποφάσισα πλέον ότι αν δεν μου κάνουν όσοι βρίσκονται στο δρόμο μου, θα γίνονται «delete» μεμιάς, δε θα έχουν δεύτερη ευκαιρία. Δε μου περισσεύει χρόνος και ενέργεια για κανέναν αμφιβόλου εμπιστοσύνης και προθέσεων. Έκανα λάθη, υποχωρήσεις, προσπάθειες, επένδυσα, πληγώθηκα. Φτάνει. Ειλικρινά φτάνει. Το «φιλόπτωχον ταμείον» συναισθημάτων θα παραμείνει κλειστό.

Σας συνιστώ να κάνετε το ίδιο. Να προσπαθήσουμε έστω. Γιατί ξέρω ότι αν έχεις μάθει να δίνεις, να δίνεσαι, να εμπιστεύεσαι, δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς. Όμως επιβάλλεται. Θα είμαστε και λίγο, όχι πονηροί – όπως η αλεπού, αλλά υποψιασμένοι.  Θα περιφράξουμε την ψυχική μας -τουλάχιστον- περιουσία, βάζοντας κι ένα σκιάχτρο σε μια γωνιά για να απωθεί τα επιτήδεια κι αρπακτικά πουλιά που καραδοκούν. Προσοχή λοιπόν. Μην εφησυχάζετε. Ποτέ.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.