Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Αγαπόμετρο – η εφεύρεση που θα αλλάξει τη ζωή σου

Αγαπόμετρο – η εφεύρεση που θα αλλάξει τη ζωή σου

Αγαπάς; Μη βιαστείς να απαντήσεις. Και τέλος πάντων, εάν αγαπάς, πόσο αγαπάς; Το έχεις σκεφτεί ποτέ; Mπορεί να το νιώθεις, να το φωνάζεις, να το γιορτάζεις, να το ομολογείς ή να το κρύβεις. Mε πoιο τρόπο μπορείς να μετρήσεις την αγάπη και πως μπορείς να την αποδείξεις;

Σου έβαλα δύσκολα. Αρχικά θα ήθελα να σκεφτείς τι είναι αγάπη για σένα. Είναι ένα σκίρτημα στην καρδιά στην σκέψη ενός ανθρώπου; Μήπως είναι ένα συναίσθημα που σου δίνει δύναμη και ώθηση να ζεις και να δημιουργείς; Ή πρόκειται για μια αφηρημένη έννοια, την οποία επικαλείσαι σε οποιαδήποτε σχέση σου για να νιώθεις εντάξει με τον εαυτό σου; Για να δικαιολογείς τις σκέψεις και τη συμπεριφορά σου απέναντι σε κάποιον.

Έχεις άφθονο χρόνο να επεξεργαστείς όλα αυτά τα ερωτήματα. Το ζητούμενο είναι, αφού καταλήξεις, να έβρισκες έναν τρόπο να μετρήσεις αντικειμενικά την αγάπη που αισθάνεσαι, αυτή που εισπράττεις, αλλά κι εκείνη για την οποία αμφιβάλεις. Όμως δεν υπάρχει «αγαπόμετρο». Σε διαβεβαιώ ότι μπορεί να επρόκειτο για τη μεγαλύτερη ανακάλυψη όλων των αιώνων. Ο εφευρέτης θα ήταν ο ήρωας όλων των εποχών. Θα ήταν η εφεύρεση που θα μπορούσε να σου αλλάξει τη ζωή. Θα δεις το γιατί σε λίγο.

Αν έκανες μια λίστα με όσους σε αγαπούν… Κι αν έγραφες μια αντίστοιχη με όσους αγαπάς… Κι αν, ύστερα, έβαζες στο πλάι βαθμολογία αγάπης από 1 ως το 10, πόσοι θα ήταν πάνω από τη βάση; Σημασία έχει να υπάρχουν ονόματα στις λίστες σου. Οι αριθμοί ούτως ή άλλως, προς το παρόν, είναι απλά μια υποκειμενική εκτίμηση.

 

Κοίταξε τώρα τη λίστα με όσους αγαπάς. Για δες, έβαλες μέσα τον εαυτό σου; Μην ανησυχείς. Συνήθως οι περισσότεροι το ξεχνάμε. Κι εδώ, μόλις καταλήξαμε στην ποιο σημαντική χρήση του «αγαπόμετρου». Ναι, σωστά κατάλαβες. Θα σε βοηθούσε πολύ να έβλεπες πόση αγάπη τρέφεις για το πρόσωπο, το σώμα, την ψυχή και το νου σου. Ίσως θα σε σόκαραν ετούτοι οι αριθμοί και θα σε έκαναν να ασχοληθείς περισσότερο με το θέμα αυτό. Με εσένα.

Μέχρι να έρθει στα χέρια μας η εφεύρεση αυτή, αν ποτέ έρθει, βάλε στόχο να αρχίσεις να σε φροντίζεις και να σε νοιάζεσαι παραπάνω. Αν δυσκολεύεσαι, έχω γράψει στο βιβλίο μου, «Τα 10 SOS για μια καλύτερη ζωή» αρκετά πράγματα που θα σε βοηθήσουν. Αρκεί να πάρεις την απόφαση και να ξεκινήσεις από σήμερα.

Αν σε αγαπούν, ανθίζεις. Αλλά αν σε αγαπάς, λάμπει από μέσα σου ένα φως μοναδικό, πηγάζει μια ανεξάντλητη τροφοφόρος δύναμη που σε κάνει να ανθίζεις, χωρίς να έχεις ανάγκη κανέναν. Δε μαραίνεσαι ποτέ. Μόνο γίνεσαι ομορφότερη και μπορείς να προσφέρεις απλόχερα μερικές αχτίδες φωτός και δύναμη στους γύρω σου.

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.