Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Αγάπησε τη στεναχώρια σου

Αγάπησε τη στεναχώρια σου

Μάλλον θα σου ακούγεται τρελό να αγαπήσεις τη στεναχώρια σου, σωστά; Εδώ όλοι θέλουμε να έχουμε μια ζωή ρόδινη και στρωτή. Να κυλάνε όλα βάσει προγράμματος, να μη συμβαίνει καμιά αναποδιά ποτέ και να είμαστε χαρούμενοι, ευτυχισμένοι και ήρεμοι. Να είμαστε επιτυχημένοι όπως ο Steve Jobs, να έχουμε το σώμα της Βίκυς Καγιά ή της Naomi Campbell. Δε γίνονται όλα όπως τα θέλουμε. Κι όμως. Η στεναχώρια έχει τα καλά της. Αυτά πρέπει να δεις και να την αγαπήσεις. Θα καταλάβεις σε λίγο.

Αρχικά δες τι φταίει. Ποια είναι η αιτία. Μήπως είναι κάτι που έτσι κι αλλιώς δεν περνάει από το χέρι σου; Ή μηπως φταίνε τα πρότυπα που προσπαθείς να ακολουθήσεις, ακόμη κι αν ξέρεις ότι είναι πλασματικά; Ότι κι αν είναι, σκέψου ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό να μην πηγαίνουν όλα τέλεια. Είναι αναμενόμενο να συμβαίνουν απρόοπτα και όχι ευχάριστα, είτε στην προσωπική είτε στην επαγγελματική σου ζωή. Μην κοιτάς τις ελληνικές ταινίες, τις σαπουνόπερες και το instagram όπου όλα είναι όμορφα και ιδανικά φτιαγμένα. Η πραγματικότητα απέχει πολύ από το τέλειο και το ξέρεις.

Η ενέργεια που σπαταλάς σε όλα τα στραβά κι ανάποδα που σου συμβαίνουν και στις “απογοητευτικές” συμπεριφορές των γύρω σου, είναι τόσο χαμένη. Εντάξει, θα έπρεπε να μην έχεις πάρει τρία κιλά, να μην τρως τόσα γλυκά, να μην είναι τόσο άτακτο το παιδί σου, να είναι πιο υποστηρικτικός ο σύζυγός σου, να μην είχε βρέξει όταν έβγαινες από το κομμωτήριο και ίσως να μην είχε… έκλειψη ηλίου. Όμως κάποια πράγματα δεν μπορείς να τα ελέγξεις και τα υπόλοιπα δε θα αλλάξουν απλά αν στεναχωριέσαι.

Αυτό που χρειάζεται είναι να συνειδητοποιήσεις ότι η στεναχώρια σου είναι μια ευκαιρία να πατήσεις επιτέλους το κουμπί ενεργοποίησης. Να βγάλεις τα γυαλιά με παρωπίδες. Να βγεις από τη ζώνη άνεσής σου. Να κοιτάξεις πως θα εκμεταλλευτείς το μάθημα που πήρες, πως θα επικεντρώσεις την προσοχή σου σε εσένα, στα θετικά που σου συμβαίνουν και στα απλά, καθημερινά πράγματα που σου δίνουν χαρά.

Ένα μεγάλο λάθος που κάνουμε όλοι είναι να προσπαθούμε άρον άρον να κρύψουμε τη στεναχώρια μας. Να μην τη νιώσουμε, να την καλύψουμε πίσω από ένα ψεύτικο χαμόγελο, να την ξεχάσουμε κάνοντας χίλια δυο πράγματα. Όμως τελικά ποιο είναι το αποτέλεσμα; Αν δε νιώθεις τη λύπη, στο τέλος δε θα νιώθεις ούτε τη χαρά. Μαθαίνεις δηλαδή να καταπιέζεις και να μη νιώθεις όλα τα συναισθήματά σου. Κι έτσι καταλήγεις να νιώθεις ένα τεράστιο κενό. Σίγουρα το έχεις νιώσεις.

Αντί λοιπόν να αγνοείς αυτό που νιώθεις, εντόπισέ το, αγκάλιασέ το κι αγάπησέ το. Μετέτρεψέ το σε κινητήριο δύναμη. Στρέψε την προσοχή σου σε όλα όσα πάνε καλά και σε όσα έχεις στη ζωή σου. Την υγεία σου, το μυαλό σου, το σπίτι σου, το ήλιο που σε ζεσταίνει, τα λουλούδια σου που ανθίζουν, τους ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπούν. Ό,τι σε κάνει να νιώθεις ή θα έπρεπε να σε κάνει να νιώθεις ευγνωμοσύνη. Η στεναχώρια μπορεί να μην είναι ευχάριστη αλλά είναι η ευκαιρία σου να πάρεις αποφάσεις και να αλλάξεις προς το καλύτερο τον εαυτό σου και τη ζωή σου.

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.