Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Άυλο χρώμα: Μια ποιητική συλλογή κατάθεση ψυχής

Άυλο χρώμα: Μια ποιητική συλλογή κατάθεση ψυχής

Ευαίσθητη και ευαισθητοποιημένη, γεμάτη συναισθήματα, πάθος και εμπειρίες ζωής, η Θεοχαρούλα Κοντούλη, γράφει ποίηση και μας ταξιδεύει προς την κάθαρση και τη λύτρωση, μέσα από τις εκδόσεις Πηγή.

Ως ιατρός και ως άνθρωπος πρώτα από όλα, με αγώνα κατάφερε να ξεπεράσει τις δύσκολες συγκυρίες της πανδημίας του covid-19 και να εκδόσει το βιβλιο της “Αϋλο χρώμα”. Η ίδια προλογίζει το βιβλίο ως εξής:

“Από την ποίησή µου αναδύεται το παιδικό τραύµα που αναζητά τη λύτρωσή του µέσα από συµπαντικά παιχνίδια του νου και της ψυχής. Ο θυµός, ο πόνος, ο έρωτας και ο θάνατος συµπορεύονται στο ταξίδι της κάθαρσης και οι στιγµές αγκαλιάζουν τον φόβο των συναισθηµάτων.

Στο τέλος κάθε ποιητικής πράξης, απελευθερώνονται οι εγκλωβισµένες πεποιθήσεις και η τραυµατική εµπειρία ακολουθεί την ίαση µέσα από την αλήθεια, µέσα από την αληθινή πηγή.”

Θα ’ρθω πάλι, Μυρτώ.
ο φόβος έγινε γαλήνια σιωπή,
ο τρόµος και τα ουρλιαχτά
αθάνατες µελωδίες.
Θα ’ρθω πάλι, Μυρτώ.
στη φωτιά δίπλα θα καθίσω,
όρκους θα δώσω
να ξαναγεννηθώ
στον κόσµο αυτόν
που µε έµαθε να σ’ αγαπώ.

Η Θεοχαρούλα Κοντούλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Μένει στην όμορφη Σαλαμίνα –στο νησί που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο πατέρας της– με τα δυο της παιδιά.

Είναι απόφοιτη του Πρότυπου Πολυκλαδικού Λυκείου Πειραιά και πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής UMF Κραϊόβα Ρουμανίας από το 1999. Τελείωσε την ειδικότητα της Νεφρολογίας το 2011 στο Γενικό Νοσοκομείο της Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων», ενώ έχει δυο ιδιωτικά ιατρεία – στον Πειραιά και τη Σαλαμίνα. Επίσης, έχει κάνει σπουδές πάνω στο Life & Business Coaching.

Συμμετέχει ενεργά στα κοινά ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά από το 2017, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του νομικού προσώπου του Δήμου Σαλαμίνας από το 2019 και ως συντονιστής για τον Δήμο Σαλαμίνας του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων.

Από τα νεανικά της χρόνια, ασχολείται με την ποίηση και είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Λογοτεχνών. Έχει κάνει παρουσιάσεις από τις ποιητικές της συλλογές και έχει συμμετάσχει σε πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί σε τοπική εφημερίδα του Πειραιά και στο περιοδικό «Κασταλία» της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Λογοτεχνών.

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε στο www.pigi.gr .

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.